PwC's årsrapport 2013/14

Danfoss: ”Nemt at skifte til PwC”

En grundig analyse af fordelene ved et revisorskifte gav overblik over, hvem der bedst kunne opfylde både nuværende og fremtidige behov hos Danfoss, en af Danmarks førende virksomheder. PwC’s globale tilgang til koncernrevision og effektivitet i transitionsfasen var afgørende, da Danfoss i 2014 valgte at skifte revisor.

”PwC forstår at udnytte sit globale netværk på en måde, der sikrer en mere effektiv revision på globalt og lokalt plan,” fortæller CFO Jesper V. Christensen om baggrunden for valget af PwC som revisor. Om det foreløbige samarbejde fortæller han: ”PwC har levet op til deres løfte om, at det skal være nemt at flytte sin revision til PwC. Den transitionsfase, vi har været igennem nu, er forløbet effektivt og har været velkoordineret, og PwC er hurtigt kommet på plads i rollen som vores revisor.”

Danfoss er en af verdens førende inden for energieffektive og klimavenlige løsninger. Virksomheden blev etableret i 1933 og har siden udviklet sig til en international koncern med ca. 22.500 medarbejdere globalt, produktion i 18 lande og salgsselskaber i 46 lande.

DSB: ”Stiller altid med det bedste hold”

”For DSB er det afgørende med en fagligt stærk sparringspartner, der bidrager med dybe spidskompetencer og en høj grad af professionalisme,” siger CFO i DSB Stig Pastwa om samarbejdet med PwC, der omfatter en bred række rådgivningsydelser, bl.a. inden for interne kontroller, moms og nye styringsmodeller.

”Vi har en tæt dialog med vores rådgivere i PwC, både på et overordnet niveau og helt konkret i de enkelte projekter. Det skaber nogle stærke relationer, og vi har tillid til, at PwC altid stiller med det bedste hold,” fortæller CFO i DSB Stig Pastwa. Han uddyber: ”Det skaber stor værdi, at vi med PwC samarbejder med nogle af de dygtigste medarbejdere i branchen. Vores medarbejdere har virksomhedsspecifik viden, og derfor er det afgørende, at vores samarbejdspartner har de stærkeste kompetencer inden for deres felt,” forklarer Stig Pastwa.

DSB er en selvstændig statsligt ejet virksomhed med over 7.500 medarbejdere. DSB har kørt på de danske jernbaner siden 1847, og omkring 550.000 kunder rejser hver dag med DSB.

Domis: ”Flytter tocifrede millionbeløb”

Selv små fejlberegninger på moms kan ende med at blive meget dyre, når man konverterer ejendom fra erhverv til bolig, og med nye regler på området stiller det høje krav til kompetent rådgivning. I tæt samarbejde med PwC skabte ejendomskoncernen Domis et værdifuldt analyse og styringsværktøj, så de kunne træffe de helt rigtige beslutninger.

”Som beslutningstager betyder det alt, at jeg har klar viden om muligheder og konsekvenser. Det er lige præcis det, jeg har fået, og det flytter altså tocifrede millionbeløb i projekter som dette,” siger adm. direktør i Domis, Lars-Erik Larsen.

Han fremhæver, at samarbejdet med PwC har givet Domis stærke kort på hånden fremadrettet: ”Med de værktøjer, vi har udviklet i samarbejde med PwC, har jeg fået meget mere end et momsværktøj. Jeg har fået mulighed for at se markant mere nøgternt på fremtidige projekter end mange af mine kolleger i markedet.”

Domis-koncernen udvikler, investerer og driver kvalitetsejendomme med hovedvægt på boliger. Den aarhusianske virksomhed blev grundlagt i 2010 og består i dag af 14 medarbejdere.

KOMPAN: ”Det gjorde livet lettere”

Christian Dyvig valgte PwC som sin finansielle rådgiver i forbindelse med købet af den globale legetøjskæde KOMPAN, fordi han her kunne få en professionel samlet og tværgående rådgivning. Samarbejdet omfattede bl.a. corporate finance samt finansiel og skattemæssig due diligence. ”Det var et upåklageligt og godt samarbejde,” fortæller Christian Dyvig.

”Det var en stor fordel at kunne få dækket alle rådgivningsbehov hos én rådgiver, der samtidig udviste høj kvalitet,” fortæller Christian Dyvig.

Han uddyber: ”Det gjorde livet lettere, fordi rådgiverne hos PwC leverede en enestående rådgivning og samtidig samarbejdede af sig selv under hele processen på tværs af forskellige afdelinger samt stod for koordinering med långivere og medinvestorer. Det sparede mig for en masse koordinering og gjorde processen mere effektiv.”

KOMPAN er den globalt førende udvikler og producent af udendørs legepladser og udstyr til legepladser og har en omsætning på DKK 1,3 mia., beskæftiger ca. 800 medarbejdere og har egne salgsaktiviteter i 20 lande. KOMPAN’s produkter sælges til offentlige institutioner, kommuner, skoler, børnehaver og fast food-kæder i mere end 60 lande. Selskabet har hovedkontor i Odense, mens produktionen primært foregår i Tjekkiet med mindre produktionsenheder i Tyskland og Sverige.

Dinesen: ”Vi vil ikke mere klappes på skulderen”

Dinesen Floors A/S’ succesfulde omstilling fra lokalt savværk til salg af internationale high-end-produkter var udslagsgivende, da de modtog prisen som Årets Ejerleder 2013. Da de i juli 2014 stod over for at skulle vælge revisor, var PwC det oplagte valg, ligesom PwC blev sparringspartner i relation til Dinesen Floors’ vækst- og udviklingsambitioner.

”Vores vækstambitioner gør, at vi har behov for at sammenligne os med langt større virksomheder. Det kan vi hos PwC, hvor vi tydeligt fornemmer et kæmpe engagement og interesse for udviklingen af Dinesen Floors A/S,” fortæller adm. direktør Thomas Dinesen.

Han fortsætter: ”PwC kommer ind i vores virksomhed på et tidspunkt, hvor vi virkelig har brug for at blive udfordret. Vi vil ikke mere klappes på skulderen, men vi vil udfordres, så vi kan gøre det endnu bedre. Dér tror jeg virkelig, PwC kan gøre en stor forskel for os.”

Dinesen Floors A/S blev grundlagt i 1898 i Jels ved Rødding. Den familieejede virksomhed eksporterer 75 % af deres lange gulvplanker til udlandet, primært Sverige, Norge, Tyskland, England og USA. Siden 1989 har virksomheden været ejet af Heidi og Thomas Dinesen og har i dag 84 ansatte.

Perspektiver på året 2013/14

Se filmen med PwC's Senior Partner og adm. direktør Mogens Nørgaard Mogensen eller vælg det perspektiv på PwC, som har din største interesse nederst på siden.

Afspil filmen
med lyd

Ambitiøs på kundernes vegne

PwC’s samlede markedsandel er øget, og vi er det revisions-, skatte- og rådgivningshus, der har det stærkeste image og betjener flest kunder i dansk erhvervsliv. Samtidig er vi i stand til at tiltrække og udvikle medarbejdere og partnere med de helt rigtige kompetencer. Det er positive tilvalg af PwC, som gør os stolte.

Selvom der endnu ikke har været det afgørende vendepunkt i den globale og danske økonomi, er der en spirende optimisme. Således oplever vi, at dansk erhvervsliv begynder at omstille sig til fornyet vækst, samtidig med at ledelserne helt forståeligt agerer forsigtigt i forhold til fremtiden, hvor omkostninger fortsat er i fokus for at sikre sunde og økonomisk ansvarlige virksomheder.

Den største berøringsflade med dansk erhvervsliv

For PwC har det været et markant år. Først og fremmest fordi vi har oplevet en væsentlig kundetilgang, hvor særligt de allerstørste danske virksomheder har valgt PwC som deres revisor og rådgiver. Vi er revisor for 41 af de 100 største danske virksomheder, og vi betjener hele 84 % inden for både revision, skat og rådgivning. Det betyder rigtig meget for os, at dansk erhvervsliv så klart tilvælger os til at hjælpe dem med deres udfordringer – ikke mindst under de aktuelle erhvervsvilkår. En meget stor tak for denne tillidserklæring... læs mere

Markedet i tal

Det har vi særligt hjulpet kunderne med

PwC går til kunderne med den styrke, der ligger i at være en samlet revisions-, skatte- og rådgivningsforretning, og vi har i særdeleshed hjulpet kunderne med de overvejelser og den transformation, der ligger i at omstille sig til vækst. [...]

Derfor er områder som strategiudarbejdelse, køb og salg af virksomheder, fusioner, generationsskifter, investeringer, finansiering mv. eksempler på blot nogle af de områder, hvor vi har assisteret vores kunder i det forgangne år... læs mere

Høje krav til karriere

PwC har målrettet fokus på at tiltrække og udvikle de dygtigste medarbejdere og partnere, og vi er stolte af, at mange talenter har valgt at gøre karriere i PwC. Vi stiller høje krav til vores medarbejdere og sætter mål for deres udvikling og performance, da det er altafgørende for at kunne inspirere og være med til at skabe succes sammen med vores kunder... læs mere

God ledelse og mange muligheder for at skræddersy sin karriere er afgørende for at udvikle vores talenter og skabe succes sammen. Vi har i år haft målrettet fokus på at aktivere PwC’s ledelsesværdier og synliggøre vores spændende karriereplatform.

CXO'ens og erhvervslivets agenda

Vi ønsker at inspirere og udfordre dansk erhvervsliv bredt og sætte rammer for kompetenceudveksling, inspiration og netværk, så erhvervslivets beslutningstagere kan få ny indsigt og konstruktive løsninger på deres aktuelle udfordringer.

Med vores CXO-agenda sætter vi fokus på de temaer, der i særlig grad berører erhvervslivet og den brede direktions agenda fra CEO’en over CFO’en, COO’en til CIO’en og CHRO’en mv.

Nogle af de temaer, der i år særligt har optaget CXO’erne, har været digitalisering, talentudvikling, driftseffektivisering og strategi & innovation... læs mere

Kvalitetsfundamentet

Vi har til hver en tid fokus på at opretholde og levere høj kvalitet i alt, hvad vi gør. Det er fundamentet for at kunne drive en ansvarlig forretning og på et uafhængigt grundlag levere troværdig og værdifuld revision og rådgivning.

Den løbende kompetenceudvikling af vores medarbejdere og partnere er altafgørende for, at vi hver eneste dag kan opretholde og udføre kvalitetsbevidst og værdiskabende revision og rådgivning over for vores kunder. Derfor tilbyder vi vores medarbejdere og partnere et omfattende udbud af målrettede lærings- og udviklingsmuligheder, der understøtter vores ambitiøse forretningsmæssige mål. I 2013/14 var det samlede antal uddannelsestimer således i alt 170.230... læs mere

Perspektiver på året 2013/14

Se filmen med det perspektiv på året, som har din største interesse eller se hele filmen med PwC's Senior Partner og adm. direktør Mogens Nørgaard Mogensen

Året 2013/14Se den samlede film med PwC's Senior Partner og adm. direktør Mogens Nørgaard Mogensen

Markedet og årets resultaterHør om udviklingen i markedet og årets resultater i PwC 2013/14

Det har kunderne efterspurgtHør, hvad vi særligt har rådgivet vores kunder om i 2013/14

Inspiration til erhvervsrelationerHør, hvordan PwC i 2013/14 har sat rammerne for inspiration, ny viden og relationsskabelse for dansk erhvervsliv

Fremtiden og talentudviklingHør om vores fokus på talentudvikling

Fortsat ambitiøs

Det har i det hele taget været et begivenhedsrigt år, og vi er tilfredse med de opnåede resultater i et meget konkurrencepræget marked. Vi er lykkedes med at udvikle vores kundeandel og har en unik markedsposition. I PwC er vi ambitiøse på vores kunders, vores medarbejderes og på erhvervslivets vegne, og vi vil også fremadrettet arbejde målrettet med at fastholde og udvikle vores stærke markeds- og imageposition.

I det kommende år har vi særligt fokus på at skabe profitabel vækst, arbejde endnu mere effektivt og tiltrække og udvikle de dygtigste medarbejdere og partnere gennem udfordrende opgaver, god ledelse og vide karrieremuligheder.

Vi ser rigtigt meget frem til samarbejdet... læs mere