Afgifter

Stort set alle virksomheder i Danmark betaler afgifter - både af energi og af punktafgiftspligtige varer. I mange tilfælde er det muligt for virksomheder at få godtgjort afgiften helt eller delvist af energiforbruget. Ligesom det er muligt at få godtgjort punktafgifter af afgiftspligtige varer, der eksporteres ud af Danmark. Samtidig skal virksomhederne huske, at der skal betales afgift af visse produkter ved import eller produktion.

Få præcise oplysninger om de forskellige afgiftstyper og mulighederne for godtgørelse af afgiften i menuen til venstre.

Hvem skal betale afgifter?

Energiafgifterne betales ofte via fakturaen fra energileverandøren, mens virksomheder, der fremstiller eller importerer afgiftspligtige varer, skal registreres og indbetale afgiften for de pågældende varer til SKAT.

Mange afgifter - komplekse regler
Der er mange forskellige afgifter i Danmark. Vores erfaring viser, at det er svært for en del virksomheder at afklare, om de har produkter, der er afgiftspligtige og ofte betaler de enten for meget eller for lidt i afgifter. Bl.a. er mange eksportvirksomheder ikke opmærksomme på, at de kan få en række punktafgifter godtgjort, når de eksporterer afgiftspligtige varer.

Hvem kan få godtgjort energi- og punktafgifter?

Hovedreglen er, at virksomheder, som opfylder visse betingelser, kan få godtgjort energiafgifter i samme omfang, som virksomheden har fradrag for moms, mens punktafgifterne kan godtgøres ved f.eks. eksport.

Vi har udarbejdet et regneark, som din virksomhed kan anvende til afstemning og kontering af el- og vandfakturaen, herunder den del af afgiften, der kan godtgøres. Ønsker du at anvende regnearket gældende fra 1. januar 2015 til 31. december 2015, kan du downloade det her.


En oversigt over de vigtigste regler

Afregning og godtgørelse af afgifter

Vi har også samlet alt det vigtigste, du bør vide.
Hent PwC's afgiftsvejledning her.

Du har også mulighed for at bestille en trykt version af PwC’s afgiftsvejledning med regler og satser for 2015. Du bestiller afgiftsvejledningen for 2015 her.


Modtag nyt om afgifter direkte i din inbox

Hold dig ajour inden for afgiftsområdet ved at tilmelde dig PwC's skræddersyede nyhedsbrev Dialog - så får du nyhederne direkte i din mailbox. Tilmeld dig Dialog her.

Få styr på afgifterne - brug en specialist

Udover at identificere, om du betaler de rigtige afgifter og får godtgjort de afgifter, du har krav på, hjælper vi med kontakt til myndigheder, gennemgang af beregningsmodeller og udarbejdelse af rapporterings- og regnskabsrutiner for korrekt indrapportering og refusionsopgørelse.

Viden om energi-, miljø- og punktafgifter

Hos PwC får du adgang til Danmarks største afdeling med specialviden om energi-, miljø- og punktafgifter. Vi har mange års erfaring i at sparre med virksomheder omkring optimal håndtering af afgifterne. Vi er på forkant med udviklingen inden for energiafgiftsområdet og punktafgiftsområdet, og kan i samarbejde med jer opnå optimale afgiftsmæssige resultater for din virksomhed.

Har du brug for sparring, eller vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig, er du velkommen til at kontakte os.