Vinder af Årets CFO 2013: Jesper Brandgaard, Novo Nordisk

Vinder af Årets CFO 2013: Jesper Brandgaard, Novo Nordisk

Berlingske Business, PwC, PFA Pension og SAS Institute har for andet år i træk kåret Årets CFO. Tillykke til vinderen Jesper Brandgaard fra Novo Nordisk.

Ansvaret som CFO har udviklet sig markant de seneste 10 år, og rollen har fået en stigende betydning i erhvervslivet, men hvad kendetegner den succesfulde CFO? Det sætter vi fokus på, når vi igen i år identificerer og kårer Danmarks bedste CFO. Deltag selv i diskussionen på baggrund af indlæg fra CEO Thomas Woldbye og bestyrelsesformand Lars Nørby Johansen. Mød også de tre nominerede til Årets CFO 2013, hvor vi interviewer og fejrer de bedste - til inspiration og læring.


Magasinet Guld 1000

Årets CFO 2013 bliver omtalt i magasinet Guld 1000, der giver overblikket over de 1000 største virksomheder i Danmark. Guld 1000 udkommer 25. oktober, men du får det eksklusivt til kåringen den 23. oktober.

Program

15:30 Ankomst og registrering
16:00 Velkommen til CfL, Center for Ledelse
Ved CEO Wenche Strømsnes
16:05 Dagens program
Ved Anne Broeng, CFO og koncerndirektør PFA Pension.
Dagens ordstyrer.
16:10 CFO'ens rolle set fra en CEO
Ved Thomas Woldbye, CEO i Københavns Lufthavne.
Thomas Woldbye har været på topposten siden 2011 efter en 27 år lang karriere i A.P. Møller - Mærsk. De seneste syv år som Group CEO for Norfolkline.
16:40 CFO'ens rolle set fra en bestyrelsesformand,
Ved Lars Nørby Johansen, bestyrelsesformand for Falck, William Demant Holding, Codan og Dansk Vækstkapital (undtagen CAT Invest) og Danmarks Vækstråd.
Lars Nørby Johansen blev kåret som Årets bestyrelsesformand i 2012 i PwC.
17:10 CFO'ens væsentligste kompetencer
Mogens Nørgaard Mogensen, CEO og seniorpartner i PwC fremlægger resultaterne af den årlige undersøgelse blandt
økonomiansvarlige i Danmark.
17:30 Kort pause
17:45 Præsentation af de nominerede til Årets CFO 2013 efterfulgt af paneldebat
Ved Peter Nordgaard, CFO i Berlingske Media og Jens Olivarius, nordisk marketing direktør, SAS Institute.
18:20 Pause og drinks
19:15 Middag, forret
19:45 Motivation og prisoverrækkelse: Kåring af Årets CFO 2013
Ved Peter Nordgaard, CFO i Berlingske Media
20:00 Middag, fortsat m. hovedret, dessert og kaffe
21:00 Tak for i dag
Ved Anne Broeng

Baggrunden

Ansvaret som Chief Financial Officer har udviklet sig markant de seneste 10 år, og rollen har fået en stigende betydning i erhvervslivet. I 2012 stiftede Berlingske Business derfor prisen Årets CFO i samarbejde med SAS Institute og PFA Pension med det formål at afdække og beskrive, hvad der kendertegner den succesfulde CFO. I år er PwC ny samarbejdspartner.

Sidste års vinder blev Jørn P. Jensen, Chief Financial Officer og deputy CEO i Carlsberg. Han er nu indtrådt i juryen for 2013, der udpeger den endelige vinder blandt tre nominerede. Formand for juryen er Peter Nordgaard, CFO i Berlingske Media.

Kompetencer

Årets CFO bliver vurderet på følgende kompetencer:

Forretning og helhedsforståelse

CFO'en har en dyb forståelse for virksomhedens forretningsmodel, processer og hvad der skaber værdi og en dyb indsigt i virksomhedens branche, kunder og partnere. Helt afgørende er den strategiske og helhedsorienterede evne til at anskue opgaver fra flere perspektiver og kunne afbalancere disse, samt være i stand til at omsætte strategi til kvantificerbare resultater, som danner grund for de ledelsesmæssige beslutninger, der skal tages løbende i virksomheden.

Lederskab og organisation

CFO'en formår at skabe retning og mening - at kunne medvirke til at definere visionen og at tydeliggøre strategien og KPI’erne. CFO'en er den gode personaleleder, der udvikler, coacher og motiverer og tager de vanskelige samtaler med medarbejderne.

Kommunikation og relationer

CFO'en er i stand til at formidle betydningen af økonomistyring og gå i dialog med den øvrige ledelse, medarbejdere, investorer, finansieringskilder, journalister, analytikere m.fl. CFO'en har også en stærk evne til at indgå i relationer og bygge netværk i og udenfor virksomheden og formår at beskrive virksomhedens mål, retning og transformationer, der kan handle om alt fra en ny cost-model til en fusion. CFO'en kan skabe klarhed over prioriteterne og få følgeskab fra interessenterne.

Betroet rådgiver og kontrollant

CFO'en rådgiver den øvrige ledelse og stiller de kritiske spørgsmål. CFO'en er innovativ, men har samtidig fokus på det bestående, hvor kernen er at sikre, kontrollere og følge op på tallene og beslutningerne. CFO'en er dermed garant for kvaliteten i både finansielle og strategiske beslutninger.

Metoden

Årets vinder identificeres efter samme omfattende og grundige procedure som i 2012:

  1. Berlingske Research identificerer en liste med 50 CFO'er i Danmarks største og mest toneangivende virksomheder målt på omsætning.
  2. Listen bliver sendt til Berlingske Business ekspertpanel bestående af ledende partnere i de store advokat-, revisions- og rådgivningshuse, aktiechefer og CEO'er.
  3. De tre kandidater, der får flest point, bliver interviewet af executive search-virksomheden Odgers Berndtson anført af adm. direktør Troels Gjerrild. Der bliver lavet en skriftlig vurdering på hver kandidat.
  4. Juryen udpeger én og kun én vinder på baggrund af de skriftlige vurderinger.

Juryen

Jørn P. Jensen, CFO og deputy CEO i Carlsberg, vinder af Årets CFO i 2012

Per Bank, CEO i Dansk Supermarked

Lars Frederiksen, formand for Matas

Peter Nordgaard, CFO i Berlingske Media, formand for juryen

”Jeg er naturligvis meget stolt af at blive kåret som Årets CFO. Det er altid rart at se, at nogen påskynder den omfattende transformation, vi har været igennem i de sidste mange år” Jørn P. Jensen, CFO og deputy CEO i Carlsberg. Vinder af Årets CFO 2012.