Nye anbefalinger til børsnotering og vækst

Den 19. juni 2014 fjernåbnede NASDAQ OMX København aktiemarkedet hos PwC.  NASDAQ OMX lancerede samtidig rapporten "Anbefalinger til et stærkere børsnoteringsklima for Danmarks vækst" med konkrete anbefalinger og løsningsforslag for mindre og mellemstore selskaber, som overvejer børsnotering

Lars Barfoed, formand for Det Konservative Folkeparti og Michael Dithmer, departementschef i Erhvervs- og Vækstministeriet holdt politisk indlæg på dagen og ringede med børsklokken, da aktiemarkedet blev åbnet.

Dagen blev rundet af med spørgsmål og debat faciliteret af Jens Chr. Hansen, erhvervskommentator og redaktør på Berlingske Business.

 

NASDAQ OMX København har udarbejdet rapporten "Anbefalinger til et stærkere børsnoteringsklima for Danmarks vækst", der kortlægger finansieringsudfordringerne for mindre og mellemstore selskaber på det danske aktiemarked. Det er der kommet en række konkrete anbefalinger og løsningsforslag ud af, som NASDAQ OMX København præsenterer sammen med PwC.

Danmark har brug for vækst, og den vækst skal komme fra danske selskaber, som har bidraget til at skabe de værdier, vores samfund i dag nyder godt af. I Danmark er vi verdensmestre i at skabe mindre og mellemstore selskaber. Men vi har brug for, at langt flere får mulighed for at vokse sig større. Handelsomsætningen på den danske fondsbørs er i dag for første gang større end i både Finland og Norge, og på listen over de største selskaber, som i de seneste år har foretaget en børsintroduktion i vores nordiske markeder, er det danske ISS, Pandora, Chr. Hansen, Matas og OW Bunker, der glimter. Den stærke fremgang for det danske børsmarked skal udnyttes til at give mindre og mellemstore danske selskaber et løft, hvis vi skal kunne møde de vækstudfordringer, vi står over for.