Strategic HR & Business Summit CPH 2013

PwC's Strategic HR & Business Summit CPH 2013 blev afholdt den 5. december 2013 som et led i PwC's CXO-agenda. Her fik HR-direktører og -ledere ny viden om strategisk HR og inspiration til, hvordan forbindelsen mellem HR og virksomhedens strategiske målsætninger kan styrkes.

Der stilles store krav til HR’s strategiske rolle og til koblingen mellem virksomhedens forretningsstrategi og HR-strategi. HR skal bidrage til, at virksomheden når sine forretningsmæssige mål og skal derfor agere operationelt i mellem forretning, resultat, performance og ledelse. Kort sagt – HR skal have forretningen i centrum. 

På PwC's Strategic HR & Business Summit CPH 2013 var fokus derfor på strategisk HR. Her fik HR-direktører og -ledere værdifuld inspiration til deres strategiske arbejde omkring globale HR-tendenser på markedet, otte aktuelle HR-områder inkl. case stories på, hvordan udfordringerne løses i praksis.

Globale HR-tendenser

v/ Howard A. Wallack, Vice President, Global Business Development at Society for Human Resource Management (SHRM) HR konference PwC

Howard A. Wallack fortalte om globale HR-tendenser i markedet. Howard A. Wallack er medansvarlig for SHRMs internationale strategi og globale forretningsudvikling, herunder idenficere, udarbejde og opretholde partnerskaber udenfor USA for at styrke og øge SHRMs netværk. SHRM servicerer flere end 8.000 SHRM-medlemmer i over 160 lande udenfor USA og deler best practise inden for HR med dets medlemmer.

Organisatorisk review

McDonald’s rejse og vilje til at ville være den bedste arbejdsplads
v/ Lise-Lotte Helms-Olesen, HR direktør i McDonald’s Danmark


HR konference PwCLise-Lotte Helms-Olesen har ansvaret for 4.200 medarbejdere. Hun har etableret HR som en strategisk funktion i organisationen og er blandt nøglepersonerne i en turnaround-proces søsat i 2010, som har resulteret i øget omsætning, vækst i markedsandele samt skabelsen af 300 nye arbejdspladser og ikke mindst forbedret omdømme.
Download præsentation

Organisatorisk udvikling og forandring

Closing the capability gap - key learnings from Maersk Oil
v/ Stina Bjerg Nielsen, SVP, Head of HR at Maersk Oil


HR konference PwCMost companies are facing increased operational complexity and even hiring the best people does not ensure consistent delivery of value to customers. Maersk Oil is in the midst of a transformation where closing the gap between complexity and organisational capability is at the core of the HR agenda. Operating effectively in a matrix model, enabling a mobile workforce, addressing local content in emerging markets, and driving global HR processes as true enablers to simplification, all orchestrated by a capable leadership, are some of the challenges of a global organisation today.


Udviklingen af en organisation: Kan man arbejde med en langsigtet HR-strategi i modebranchen, når forbrugeren konstant ændrer adfærd?
v/ Morten Linnet, VP, Group HR at IC Companys


HR konference PwCMorten Linnet er ansvarlig for HR i IC Companys og gav på konferencen sit bud på svaret. IC Companys består af ni stærke brands; Peak Performance, Tiger of Sweden, By Malene Birger, Designers Remix, InWear, Matinique, Saint Tropez, Part Two og Soaked in Luxury. Med en omsætning på EUR 445 mio. og flere end 1.600 medarbejdere er IC Companys en af de største mode-/sportsvirksomheder i Nordeuropa.

Ledelsesudvikling

Strategisk selvledelse - ledelse mellem frihed og forretning
v/ Anders Raastrup Kristensen, Ph.d., adjunkt på CBS


HR konference PwCAnders Raastrup Kristensen fortalte om, hvordan man leder selvledende medarbejdere, og hvilke praksisser HR-afdeling skal have for at understøtte en god selvledelseskultur i virksomheden. Han er også forfatter af "Det grænseløse arbejdsliv - At lede de selvledende medarbejdere" (2011) og "Strategisk selvledelse - Ledelse mellem frihed og forretning" (2013). Anders er en efterspurgt oplægsholder i Danmark og udlandet.

IT- og HR-procesoptimering

An introdutction to state-of-the-art HR IT
v/ Amy Wilson, Vice President, HCM Product Strategy, Workday


HR konference PwCAmy Wilson sets the strategic direction for Workday’s Human Capital Management solutions. Workday is a leading provider of enterprise cloud applications for human resources and finance. Founded in 2005, Workday delivers human capital management, financial management, and analytics applications designed for the world’s largest organisations.

Workforce planning

Hvordan sikrer virksomheden “the right people, at the right time, at the right place”?
v/ Dorte S. Simonsen, Human Resource Manager, IKEA A/S


HR konference PwCDorte S. Simonsen fortalte om, hvordan et IKEA-varehus med 400 ansatte indenfor syv forskellige funktionsområder arbejder sammen om at lykkes. Hvilken værdi bidrager HR med, og hvilke udfordringer arbejder IKEA med? Hun arbejder med HR på et strategisk plan med udgangspunkt i virksomhedens vision, som er "at skabe en bedre hverdag for de mange mennesker".
Download præsentation

HR-lov, arbejdsmarkedet & global mobility

Global Mobility, Chaos, Compliance, Value Creation
v/ Heine Z. Larsen, Senior Director, People Development, Head of Strategy, Performance; Rewards, DONG Energy


HR konference PwCHeine Z. Larsen fortalte om, hvordan DONG Energy har gennemgået en hastig modningsproces indenfor Global Mobility – fra de første ad hoc baserede udstationeringer til i dag at være en af de største danske aktører målt på udstationeringer, internationale pendlere samt rekrutteringer på tværs af landegrænser. Heine satte fokus på, hvordan virksomheder og rådgivere befinder sig mellem kaos og kravet om compliance med et behov for at afdække og styre risici for forretningen samtidig med at skulle forstå forretningens behov.
Download præsentation


Folkeskolereformen - på vej mod en ny og bedre skoledag
v/ Elin Hausle, Head of HR, Børne- og Ungdomsforvaltningen, Københavns Kommune


HR konference PwCElin Hausle fortalte om de nye rammer og betingelser i folkeskolereformen, sammenhængen mellem pejlemærker og mål i FSR, og hvordan god ledelse skaber læring og trivsel. Elin Hausle arbejder ud fra målsætningen, at HR skal understøtte kernen og skabe plads til udvikling af mennesker og organisationer.
Download præsentation

Human capital

Human Capital i Pharmaindustrien
v/ Ulrik Sørensen Tinggaard, Global HR Manager, H. Lundbeck A/S


HR konference PwCEn case fra Lundbeck om at binde en forretningsmæssig udfordring sammen med HR-disciplinerne: Performance Management, Talent Management og Knowledge Management. Ulrik er HR Chef med fokus på at binde forretningsstrategi og HR ydelser sammen. Lundbeck var i 2009 primært et "one product company" med over 50 % af sin omsætning i Europa. Lundbeck anno 2013 er en global pharmavirksomhed med en bredere produktportefølje. På konferencen fortalte Ulrik om, hvordan HR har understøttet denne trasition med at definere og udvikle core competencies, talenter og implementeret en performancekultur.
Download præsentation

Talent management & employer branding

Praktisk tilgang til Talent management hos Danisco og DuPont
v/ Mads Ohlsen, Talent Leader, DuPont – EMEA Region


HR konference PwCMads Ohlsen er Talent Leader hos DuPont – EMEA Region og har tidligere været Talent Director hos Danisco A/S. På konferencen beskrev han en struktureret og praktisk tilgang til, hvordan man styrker medarbejderånden og fastholder vigtige medarbejdere hos Danisco/DuPont.

HR-transformation

v/ Dennis Schmidt Pedersen, SVP - HR, Sobi

Dennis Schmidt Pedersen fortalte, hvordan Swedish Orphan Biovitrum A/S bruger PwC's otte HR-områder som udgangspunkt for deres transformationsstrategi. Swedish Orphan Biovitrum A/S ønsker at forandre og udvikle hele deres internationale organisation. Denne udvikling starter med en udvikling af deres HR-område, hvor de PwC's otte HR-områder er en gennemgående faktor. Dennis har stor erfaring med at udarbejde og implementere værdiskabende HR-strategi for hele organisationen samt strukturere HR-processer og-værktøjer til at understøtte strategien.

Download præsentation

Københavns Kommune og Malmö stads fælles vision for 2025

v/ Per Als, Trafikchef, Økonomiforvaltningen Københavns Kommune

Per Als fortalte en case story om Københavns Kommunes og Malmö stads fælles, strategiske vision for 2025: Skabe en sammenhængende, velintegreret og bæredygtig storby, der skaber vækst i hele regionen. Projektets grundidé er, at man aktivt kan samle en by på halvanden gange Københavns størrelse - svarende til at fusionere to virksomheder - med særlig fokus på vækst, HR og kultur. Københavns Kommune har hertil en erhvervsudviklingsstrategi, som er blevet til i tæt samspil med erhvervslivet, med fokus på, hvor det er, at Københavns Kommune kan gøre en forskel til fordel for vækst og beskæftigelse. Per Als har en baggrund i Transportministeriet, Movia og Metroen og er ansvarlig for den tværgående kollektive trafikplanlægning i Københavns Kommune, herunder udbygning af og sammenhængen med Metroen, letbaner og busser.

Download præsentation

Baggrunden for Strategic HR & Business Summit CPH 2013

PwC har 50 kompetente HR-rådgivere i Danmark og er en del af PwC's globale HR-netværk på 6.000 internationale HR-specialister. Vi har bred erfaring med at rådgive om og løse komplekse, internationale HR-opgaver globalt. PwC er således godt rustet til, at hjælpe dig med efterårets HR-udfordringer, og i den forbindelse har vi arrangeret Strategic HR & Business Summit CPH 2013.

Målgruppen for Strategic HR & Business Summit CPH 2013 er top 200 HR Executives. Konferencens fokus er på strategisk HR, samt på hvordan virksomhedens "Human Capital" kan styrke virksomhedens evne til at skabe økonomiske resultater. Det er en debat, som PwC proaktivt deltager i for at gøre HR mere synlig og til en endnu mere integreret del af virksomhedens strategiske organisation.