Det kinesiske greentech eventyr

PwC er strategisk partner i udarbejdelsen af The China Greentech Report 2011, som tager temperaturen på det kinesiske greentech marked. I rapporten sammenfatter vi de fem faktorer, som gør, at Kina er - og også i fremtiden vil være - et stort marked for greentech. Derudover gennemgår vi de seks største sektorer indenfor greentech industrien og opsummerer de vigtigste resultater og muligheder indenfor hver sektor.

Rapporten bygger på analyser og research foretaget af The China Greentech Initiative, og kan ved registrering hentes gratis på PwC Kinas hjemmeside.

 

Fem grunde til Kinas greentech dominans

 • Økonomisk vækst skaber grobund for kinesisk greentech
  Drevet af Kinas økonomiske ekspansion er markederne for greentech i Kina vokset hurtigt og viser in-gen tegn på opbremsning. Den 12. femårsplan (2011-2015) vil yderligere sætte skub i ekspansionen i de kommende år.
 • Kinas ressourcebehov øger væksten indenfor greentech
  Det voksende marked for greentech er i høj grad opstået i kølvandet på Kinas presserende behov for energisikkerhed, fødevare- og vandforsyning samt bekæmpelse af forurening.
  Birgitte Mogensen, leder af PwC Danmarks CSR-afdeling udtaler: ”Nye teknologiske løsninger er afgø-rende for at forhindre store negative konsekvenser for Kina og landets befolkning. Derfor ser vi en naturlig opblomstring af greentech markedet i Kina.”
 • Historisk urbanisering af Kina
  Kinas befolkningsændring fra land til by udgør den største flytning i menneskets historie og kræver derfor enorme ressourcer. I 1980 udgjorde befolkningen i byerne 20 %, men i 2010 var dette steget til 47 %. Dette er dog sket uden fokus på bæredygtighed. Der er derfor kommet politisk fokus på udviklingen af miljøvenlige byer samt bygnings- og opvarmningseffektivitet.
 • Kina som international energi- og miljøaktør
  Kinas energibehov og miljøpåvirkninger er enorme, hvilket gør deres internationale rolle som energi- og miljøaktør større. Birgitte Mogensen forklarer: ”Med et voksende energibehov og et stærkt marked for greentech bliver Kina en stadig vigtigere spiller på klimascenen.”
 • National og global greentech ekspansion
  For at sikre Kinas energisikkerhed indgår greentech som en central del af landets industripolitik. Dette politiske fokus gør, at de kinesiske ressourcer til udvikling af greentech steg med 20 % fra 1995 til 2005, hvilket har trukket nogle af verdens største greentech virksomheder til landet.
Mød os...

Uanset din virksomheds forretningsmæssige udfordring kan vi hjælpe dig med løsninger inden for revision, skat eller rådgivning.

Vi skal tale om:
Bestil møde
Mange tak

Vi kontakter dig og aftaler nærmere.

Din lokale revisor og rådgiver bidrager til nyhedsbrevet