46 regnskabsemner inden for detail- og dagligvarebranchen

Få et nemt overblik over 46 regnskabsmæssige problemstillinger, der er relevante for detail- og dagligvarebranchen. Denne brancherapport giver baggrundsinformation, regnskabsmæssig vej-ledning og løsning på disse problemstillinger.


Få et let overblik over 46 regnskabsemner

Denne rapport behandler 46 regnskabsmæssige emner, der er relevante for selskaber i detail- og dagligvare-branchen. De omfattede problemstillinger spænder fra forskning og udvikling til behandling af rabataftaler i forbindelse med salg til slutkunden. For hvert emne gives der baggrundsinformation, regnskabsmæssig vejledning, løsning og en sammenligning mellem IFRS og de amerikanske regnskabsregler (US GAAP). Rapporten kan også sagtens give svar på regnskabsmæssige problemer for virksomheder, som aflægger deres årsregnskab efter reglerne i årsregnskabsloven.

Rapporten dækker følgende områder:

 • Innovation, varemærker, forskning og udvikling samt licensgivning
  Herunder emner som udviklingsomkostninger, varemærker og pengestrømsfrembringende enheder, brugstiden for varemærker, salg til franchisetager franchiseaftaler m.v.

 • Markedsføring og reklame
  Herunder emner som reklameomkostninger, rabatkuponer m.v.

 • Salg til detailhandlende
  Herunder emner som ”channel stuffing”, køb-to-betal-for-en, fælles annoncering, kompensation for prisnedsættelser, hensættelse til returvarer, punktafgifter m.v.

 • Lager
  Herunder emner som svind og lageromkostninger.

 • Ejendomme og leje
  Herunder emner som lejefrie perioder, behandling af forudbetalt leje, ekstrabetalinger ved indgåelse af lejemål, betinget leje, fastlæggelse af pengestrømsfrembringende enheder for detailhandlende med flere adresser, flagskibsbutikker, pengestrømme fra internetsalg, omkostninger afholdt forud for åbning, gunstige og ikke-gunstige lejeaftaler ved virksomhedssammenslutninger m.v.

 • Salg og marketing
  Herunder emner som distributører, der fungerer som agent, ret til bytning mod kontant betaling, om-sætning fra salg af gavekort, kundeloyalitetsordninger, forlængede garantiperioder, kreditkortgebyrer m.v.

 • Lageropgørelse
  Herunder emner som metode for lageropgørelse i detailleddet og regnskabsmæssig behandling af varebeholdninger ved virksomhedssammenslutninger m.v.


Kontakt os

Er din virksomhed inden for detailbranchen?
Har du styr på regnskabsaflæggelsen i henhold til IFRS og årsregnskabsloven?

Hos PwC har vi erfarne specialister, der rådgiver vores kunder om anvendelsen af årsregnskabsloven, IFRS og US GAAP. Kontakt Henrik Trangeled Kristensen, PwC’s ekspert inden for handel, forbrugsgoder og konsumva-rer, eller Henrik Steffensen, PwC’s ekspert i IFRS og regnskabsaflæggelse, og få en snak om din virksomheds behov. Se kontaktdetaljer øverst til højre.