Kampen om talenterne er tilbage

Kampen om talenter er rykket helt op på de globale toplederes agenda. Det viste PwC’s Global CEO Survey 2011. I følge PwC’s CEO Survey er tilgængeligheden af talenter faktisk den fjerde største trussel mod kommende vækst. Hele 56 % af de over 1.200 adspurgte topledere peger på kampen om de rette talenter som kritisk for deres virksomheds vækst.

I publikationen ”Growth reimagined. The talent race is back on” dykker vi ned i topledernes øgede fokus på at tiltrække talenter, og hvilken betydning det har for HR-funktionen.

 

Gør du nok for at tiltrække talenter?

I følge vores undersøgelse har de færreste topledere langsigtet fokus på, hvordan man gør sig til en attraktiv organisation. Når vi spørger, hvordan toplederne vil ændre deres HR-strategi, er det under halvdelen, der vil gøre mere for at tiltrække kvinder samt yngre og ældre medarbejdere. Derimod er ikke-finansielle belønninger den strategiændring, som flest topledere forventer at benytte sig af.

Claus Neergaard, HR-ekspert hos PwC udtaler: ”Vi ser mere og mere, at virksomhederne går væk fra store forkromede programmer, som er løsrevet fra virksomhedens hverdag. Udvikling går imod at integrere og anvende talenterne i forskellige strategiske udviklingsprojekter, og herved indgår de som en integreret del af virksomhedens hverdag og udvikling. Der kan dog være specifikke færdigheder, som man er nødt at tilegne sig, hvor der så kan oprettes skræddersyede kurser. Generelt set går vi dog fra standard programmer til mere integrerede talentprogrammer.”

 

Fire betydninger for HR funktionen

I jagten på de rette talenter udpeger vi fire centrale pointer for HR funktionen, som uddybes i publikationen:

  • Ensret din forretningsstrategi og din HR strategi
  • Hold fokus på fremtiden
  • Vær opmærksom på afgørende funktioner i organisationen
  • Fokuser på finanserne
Mød os...

Uanset din virksomheds forretningsmæssige udfordring kan vi hjælpe dig med løsninger inden for revision, skat eller rådgivning.

Vi skal tale om:
Bestil møde
Mange tak

Vi kontakter dig og aftaler nærmere.