Mobiltelefoner haler ind på pc'er

Udviklingen inden for hukommelse i smartphones og tablets går så stærkt, at alt tyder på, at de mobile enheder inden for få år vil kunne udfylde, eller endda overgå, en lang række af de anvendelsesmuligheder, som hidtil kun har kunnet opnås på bærbære eller stationære pc’er. Det fremgår af en ny rapport fra PwC: ”Mobile Technologies Index”.

Smartphones og tablets vil kunne det samme som pc’er

Rapporten ser på udviklingen frem mod 2015 og forudser, at den gennemsnitlige smartphone til den tid vil have en kapacitet på 40% af, hvad en pc i gennemsnit har i dag. Desuden vil 10% af de bedste smartphones have en kapacitet på 65% af den hukommelse, som en pc’er har i dag, og den samme ydeevne. For tablets forventes denne kapacitet i 2015 at udgøre 85%. Det betyder, at de mobile enheder vil blive i stand til at udføre funktioner og køre applikationer, som kun pc’er har kunnet hidtil.

Et marked i vækst

Markedet for smartphones og tablets er i stærk vækst. Der ses fra 2011 fornyet investeringsaktivitet og en bedring i bruttonationalproduktet på verdensplan. Væksten vil gavne udviklingen, og hukommelse er et af de vigtigste elementer inden for mobilinnovation. PwC forventer en sammensat årlig vækstrate (CAGR) på 48% for hukommelse målt som Gigabit/pr. US$. Det betyder, at forbrugerne for samme pris som i 2011 vil opnå ca. 5 gange mere hukommelse i 2015. 

Udviklingen inden for anvendelsen af de mobile enheder er især drevet af lavere omkostninger på hukommelse. Mobile funktioner som HD-videooptagelse, Bluetooth, Wi-Fi, GPS og større skærmbillede havde ikke været mulige uden den forøgede hukommelse.  

”Udgangspunktet for den fortsatte innovation inden for anvendelsen af mobile enheder vil blive drevet af forøget processorhastighed, udrulning af 4G samt øget nethastighed. Den fortsatte dramatiske forøgelse af hukommelse til en stadig mere overkommelig pris vil understøtte denne udvikling og føre til en stigning i de muligheder og nyskabelser, der finder vej til de applikationer og brugsmønstre, som mobile enheder vil blive i stand til at håndtere i løbet af de kommende år,” siger Leif Ulbæk Jensen, PwC’s ekspert i it og teknologi.

Kontakt PwC

Har du spørgsmål om it og teknologi, kan du kontakte Leif Ulbæk Jensen. Se kontaktinformation øverst til højre.