Vokseværk i den kinesiske halvlederindustri

Handler du eller overvejer du at gøre forretning i Kina? Se seneste nyt om den kinesiske halvlederindustri, der har oplevet stærk vækst i de seneste 10 år.

PwC’s seneste rapport om Kinas halvlederindustri “China’s impact on the semiconductor industry 2012 update” viser, at:

  • Kinas halvlederindustri voksede med 14,4 % i 2011 til hele 43,5 milliarder dollars (USD) – det er mere end 10 gange større end den samlede globale halvlederindustri.
  • Kinas halvlederindustri har opnået en 10-årig gennemsnitlig vækstrate på 24 % fra 2001-2011.
  • Kinas IC-designsektor er vokset fra mindre end 200 millioner dollars i 2001 til mere end 7 milliarder dollars i 2011 - en årlig gennemsnitlig vækstrate på 45 %.
  • Kinas IC-forbrug vs. -produktion er steget med 13,2 milliarder dollars svarende til 100,5 milliarder dollars for 2011.

14,4 % vækst i kinesisk halvlederindustri

Kinas halvlederindustri er vokset med 14,4 % i 2011 til et rekordbeløb på 43,5 milliarder amerikanske dollars. Væksten i Kinas halvlederindustri er dermed mere end 10 gange større end den samlede globale halvlederindustri.

Dette skyldes særligt Kinas IC-designsektor, som er vokset med mere end 36 % i 2011. Fem procentpoint af denne vækst skyldtes Kinas fortsatte opskrivning af RMB.
 

Kinas IC-forbrug og -produktion har slået rekord

Kinas flotte resultat i 2011 ses også tydeligt i den fortsatte vækst i Kinas IC-forbrug vs. -produktion. Svarende til differencen mellem IC-forbrug og IC-industriindtægter. Både Kinas IC-forbrug og -produktion nåede en ny rekord i 2011, hvilket resulterede i, at differencen mellem IC-forbrug og -produktion også slog rekord.
 

Væksten ligger i Østkina

Størstedelen af Kinas halvlederindustri ligger i den østlige del af Kina. 56 % af omsætningen fra Kinas IC-sektor i 2011 kom også herfra. Yderligere 23 % af Kinas IC-industriindtægter kommer fra den nordlige del af Kina.
 

Skab succes i Kina

Ønsker din skandinaviske virksomhed at investere, ekspandere eller blive børsnoteret i Kina? Eller søger din kinesiske virksomhed vækstmuligheder i Skandinavien?

PwC’s China Desk består af erfarne specialister i Danmark, Kina og resten af verden. Vi tilbyder international rådgivning til dig, som ønsker at investere i Kina, og for kinesiske virksomheder, der ønsker at etablere sig i Europa. Mød dit lokale China Desk her.