Spørgsmål og svar

Spørgsmål

Jeg er selvstændig erhvervsdrivende og vil købe en forældrekøbslejlighed - er der noget, jeg skal være opmærksom på i den forbindelse?

 

Svar

Ja, det er der. Nu oplyser du ikke, om du i forvejen anvender virksomhedsordningen på din selvstændige erhvervsvirksomhed, men hvis du gør det, skal du også anvende virksomhedsordningen på forældrekøbslejligheden.

Her er det vigtigt, at du får talt med din revisor, inden du køber lejligheden, fordi lejligheden skal finansieres via din eksisterende virksomhedsordning. Hvis ikke kan det give skattemæssige udfordringer. Det skyldes, at hvis du køber den for private midler og herefter indskyder den i den eksisterende virksomhedsordning, skal det ske som et »bruttoindskud«. Hermed menes, at ejendommens kontante anskaffelsessum skal ind på indskudskontoen i virksomhedsordningen, mens gælden anses for at være hævet i »hæverækkefølgen«. Lad os tage et eksempel: Hvis lejligheden f. eks. er købt for 2,5 mio. kr. og fuldt finansieret ved optagelse af gæld i lejligheden, er den ikke indskudt til nul kr. i virksomhedsordningen.

Den er indskud til 2,5 mio. kr., og gælden, som overføres til virksomhedsordningen, betragtes som hævet i virksomhedsordningen.

Det kan betyde, at et eventuelt opsparet overskud kommer ud til »førtidsbeskatning« og/ eller din indskudskonto måske bliver negativ, hvilket normalt medfører en rentekorrektion.

Det er lidt teknisk, så tal endelig med din revisor, inden du køber lejligheden.
 

Søren Bech, København d. 4. august 2014
Partner i PwC

Spørg os

om alt inden for revision, skat og rådgivning. En af vores eksperter vil svare dig hurtigst muligt.

Spørgsmål:
Send
Mange tak

Du vil få svar på dit spørgsmål hurtigst muligt!