Spørgsmål og svar

Spørgsmål

Jeg er blevet opmærksom på, at der et indgreb på vej mod opsparing i virksomhedsordningen - er det rigtigt?

 

Svar

Ja, det er rigtigt, hvis nogle betingelser er opfyldt. 11. juni 2014 fremsatte regeringen et lovforslag, som ikke fremadrettet giver mulighed for opsparing i virksomhedsordningen, hvis indskudskontoen bliver negativ, eller hvor virksomhedens aktiver stilles til sikkerhed for privat gæld.

En negativ indskudskonto opstår normalt ved, at der enten er indskudt privat gæld i forbindelse med indtræden i virksomhedsordningen, eller der efterfølgende er trukket flere penge ud af virksomhedsordningen, end virksomheden har indtjent - altså der er opstået et privat udlån.

Reglerne for sikkerhedsstillelse m. v. gælder som udgangspunkt kun for »nye« sikkerhedsstillelser, dvs. sikkerhedsstillelser, som stilles 11. juni 2014 og senere, og hvor indskudskontoen bliver negativ. Dog kan der, som lovforslaget p. t. er udformet, også ske begrænsning af muligheden for opsparing, hvis summen af en negativ indskudskonto den 11. juni 2014 og sikkerhedsstillesen overstiger 100.000 kr.

Som nævnt er det et lovforslag, som der allerede er bebudet ændringer til. Lovforslaget er planlagt til at blive vedtaget i begyndelsen af september måned 2014, men vil højst sandsynligt få virkning for flere af ændringerne allerede den 11. juni 2014, hvor lovforslaget blev fremsat. Jeg vil anbefale, at du drøfter, hvilken betydning lovforslaget kan få for dig, med din revisor.
 

Søren Bech, København d. 4. august 2014
Partner i PwC

Spørg os

om alt inden for revision, skat og rådgivning. En af vores eksperter vil svare dig hurtigst muligt.

Spørgsmål:
Send
Mange tak

Du vil få svar på dit spørgsmål hurtigst muligt!