Skat og pension

Spørgsmål

Jeg har solgt min virksomhed og ønsker at udskyde skattebetalingen – kan jeg indskyde et beløb på en pensionsordning, så jeg undgår at betale skatten?

 

Svar

Ja det kan du faktisk godt, hvis du opfylder nogle betingelser, som er, at du både skal være fyldt 55 år, inden du afstod virksomheden og samtidig i mindst ti år, inden for de sidste 15 år, have drevet 
selvstændig virksomhed, for at du kan oprette denne pensionsordning. Det, du kan indskyde på pensionsordningen, er den skattepligtige fortjeneste på fx driftsmidler, goodwill, fast ejendom m.v.
Konkrete beregninger af fortjenesten skal foretages, og der skal udarbejdes en revisorerklæring. Det maksimale beløb, som kan indskydes på pensionsordningen, som både kan være en rateordning eller en livsvarig livrente, er 2.553.100 kr. (2014). Indbetaling på pensionsordningen skal ske inden den 1. juli året efter, du har afstået din virksomhed. Så har du solgt din virksomhed her i 2014, skal pengene indbetales på en pensionsordning inden den 1. juli 2015. Om det er hensigtsmæssigt at indskyde fortjenesten på en pensionsordning eller betale skatten, vil jeg anbefale, at du nærmere drøfter med en rådgiver. At indskyde fortjenesten på en pensionsordning kan være en god idé, men det kan fx få indflydelse på sociale ydelser og dine fremtidige skattebetalinger, navnlig hvis du i forvejen har fx rateordninger og livsvarige livrenter. Det er derfor hensigtsmæssigt både at optimere skatten på kort og langt sigt.

 

Søren Bech, København d. 26. maj 2014
Partner i PwC

Spørg os

om alt inden for revision, skat og rådgivning. En af vores eksperter vil svare dig hurtigst muligt.

Spørgsmål:
Send
Mange tak

Du vil få svar på dit spørgsmål hurtigst muligt!