Effektivisering af økonomiprocesser

Er dit månedsregnskab ved at være udover sidste holdbarhedsdato, når du får det? Eller spekulerer du på, hvad virksomheden får ud af de mange millioner, den bruger på økonomifunktionen?

Effektivisér - og frigør værdifulde ressourcer

Overraskende mange økonomifunktioner samler støv og trænger til fornyelse. Processerne skal derfor effektiviseres og rapporteringen skal speedes op. De frigjorte ressourcer herfra skal kanaliseres over i større værdiskabelse til forretningen, f.eks. i form af mere tid til økonomianalyser eller proaktiv økonomisk sparring.

Vi kan hjælpe din virksomhed med at:
  • automatisere transaktionsprocesser
  • optimere kvalitet i data og rapportering
  • få processer, systemer og mennesker til at spille sammen
Du kan læse mere om de enkelte punkter herunder. Ønsker du at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed, er du altid velkommen til at kontakte os. Du finder kontaktinformation til højre.

Sæt gang i automatiseringer af transaktionsprocesserne

Effektiviseringen skal mest hentes indenfor transaktionsprocesserne (debitor- kreditor-, bogføring m.v.). Her ser vi stadig at en stor del af arbejdet udføres manuelt, og nogle gange udføres samme opgave mere end én gang. Her skal vi have sat gang i automatiseringer, f.eks. indenfor kreditor- og debitorprocesserne.

Det betaler sig at gennemgå processerne

Den højere hastighed i rapporteringen skal skabes ved at se på, hvordan arbejdet med at lukke regnskabet foregår. Her ser vi ofte flaskehalse, så hele lukkearbejdet i dagevis står og venter på et enkelt selskab eller på en enkelt proces. Mangel på sammenhæng i økonomisystemerne gør også at data mange steder skal overføres manuelt mellem systemer, f.eks. fra økonomisystemet til ledelsesrapporteringssystemet.

Optimér kvalitet i data og rapportering

En sidegevinst er en forbedring af kvaliteten i data og rapportering. Og netop datakvalitet er et stort problem i mange økonomifunktioner. Dårlig datakvalitet ind i systemerne, på grund af ineffektive økonomiprocesser kræver mange ressourcer til fejlretninger og giver upålidelig rapportering ud af systemerne.

Spiller systemer, processer og mennesker sammen?

Effektiviseringen er ikke en kompliceret videnskab, men er et arbejde bestående af mange facetter, der skal bringes til at spille så optimalt som muligt. På den ene side processer, data og IT-systemer. På den anden side mennesker, kompetencer og organisering. Effektiviseringen er oftest til glæde for både økonomifunktionens medarbejdere, der slipper af med rutinearbejde, og for resten af organisationen, der oplever en mere proaktiv og værdiskabende økonomifunktion.

Få overblik over effektiviseringsforløbet

Vi hjælper vores kunder med at holde styr på alle facetterne gennem et effektiviseringsforløb, lige fra den første planlægning af forløbet til sikring af, at det hele fungerer, når effektiviseringen er gennemført.

Kontakt os

Har du brug for sparring eller vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig, så kontakt os. Du finder kontaktinformation øverst til højre på siden.
Mød os...

Uanset din virksomheds forretningsmæssige udfordring kan vi hjælpe dig med løsninger inden for revision, skat eller rådgivning.

Vi skal tale om:
Bestil møde
Mange tak

Vi kontakter dig og aftaler nærmere.