Nyeste udgivelser

 

Global finance benchmark report 2015

PwC har netop publiceret sin årlige, globale benchmark-undersøgelse, der stiller skarpt på effektiviteten i økonomifunktionen. Undersøgelsen afslører blandt andet, at der er store effektivitetsforskelle mellem henholdsvis de førende og gennemsnitlige økonomifunktioner. Nedenfor præsenteres de væsentligste konklusioner fra undersøgelsen.


Revisionsudvalgets håndtering af besvigelsesundersøgelser

En ny global PwC-rapport sætter fokus på, hvilken rolle revisionsudvalget bør indtage i forhold til virksomhedsundersøgelser med relation til forskellige former for besvigelse.


Global PwC-rapport sætter spot på offentlige virksomheders værdiskabelse

En ny global rapport stiller skarpt på, hvordan statsejede virksomheder kan ejes og styres mere aktivt. Rapporten har bl.a. fokus på de krav, der stilles til lederne af fremtidens statsejede virksomheder, hvor særligt bestyrelsen og ledelsesteamet har behov for.


Global PwC-rapport sætter fokus på diversitet i bestyrelseslokalet

En ny rapport fra PwC's globale Center for Board Governance stiller skarpt på temaet 'diversitet og køn' i bestyrelseslokalet. "Gender edition"-rapporten udspringer af - og bygger videre på - resultaterne fra PwC's globale Annual Corporate Directors Survey fra 2014.


C20+ by Numbers 2015

PwC har for tredje år i træk lavet analysen ”C20 by Numbers”, som giver dig et indblik i udviklingen i regnskabstallene for C20-virksomhederne. Igen i år har vi set på udviklingen i 1. kvartal af 2015, og som noget nyt har vi kigget på 10 større ikke-børsnoterede selskaber – benævnt som +selskaberne.


CXO Magasinet | #4 2015

#4 2015 | Kravene til bestyrelser øges | ”Chairman’s Agenda” sætter fokus på fem markante formænd


Brancheanalyse for tømrer- og snedkervirksomheder

Tømrer- og snedkerbranchen er et centralt erhverv i dansk beskæftigelse og økonomi. Tømrer- og snedkervirksomhederne har de senere år haft en forbedret indtjening og konsolideret sig. De positive tendenser ser ud til at fortsætte i 2015 og formentligt også de kommende år.


Global PwC-publikation sætter fokus på aktivt ejerskab

En markant tendens i tiden - og dermed også i bestyrelseslokalet - er aktivt ejerskab, hvor investorer og aktionærer stiller spørgsmål og giver udtryk for holdninger til virksomhedernes produkter og måden at drive forretning på – med det formål at beskytte og øge afkastet af egne investeringer. En ny global PwC-publikation sætter fokus på begrebet aktivt ejerskab.


PwC's CXO Survey 2015

CXO Survey 2015 viser, at CXO’erne er optimistiske. Det ser vi bl.a. ved, at flertallet udelukkende ser flere muligheder nu end tidligere, at forventningerne til vækst er positive, og at innovation rykker ind øverst på virksomhedernes agenda som led i realiseringen af deres vækstforventninger.


Offentlig digitalisering 2015

Rapporten ”Offentlig digitalisering 2015” giver dig indblik i, hvordan offentlige myndigheder arbejder med digitalisering – herunder områder som strategi, business case, gevinstrealisering, leverandørstyring og brugerinddragelse.


PwC's Global CEO Survey 2015

PwC's Global CEO Survey har til formål at informere og skabe debat om, hvordan verdens topledere ser på nutidens udfordringer.


Magasinet Update Nr. 4 / marts 2015

Som virksomhedsejer eller direktør står du sikkert tit med udfordringer inden for finansiering, talentudvikling, effektivisering, omkostningsbesparelser og ikke mindst risikostyring. Derfor har PwC udviklet et magasin, ”Update”, der giver dig inspiration til og viden om nogle af de temaer, som berører danske SMV-virksomheder. Små og mellemstore virksomheder udgør fundamentet for dansk erhvervsliv. Det er her væksten og arbejdspladserne skabes, og innovationen har sine rødder.


Momsvejledning 2015

Få her et overblik over de nyeste momsregler. Momsvejledning 2015 giver dig en praktisk guide til de danske momsregler.


Gennemgang af forslaget til ændring af årsregnskabsloven

Læs vores publikation om forslaget til ændring af årsregnskabsloven. Erhvervs- og vækstministeren offentliggjorde den 28. januar 2015 et lovforslag om ændring af årsregnskabsloven. Ændringen skyldes et nyt EU-regnskabsdirektiv og et ønske om at opdatere og tilpasse loven til de internationale regnskabsregler.


Key considerations for board and audit committee members

Mange virksomheder har hver eneste dag fokus på den omskiftelige markedsplads, den teknologiske udvikling og signifikante risici som fx cyberkriminalitet. Det faktum stiller i høj grad krav til virksomhedernes bestyrelser og dermed også de emner, der sættes på bestyrelsesagendaen.


Nyt lovforslag om tonnageskat stækker Det Blå Danmark

Det nye lovforslag til ændring af tonnageskatteordningen gør det mindre attraktivt at drive offshore-rederier i Danmark og kan flytte arbejdspladser ud af landet. Sådan lyder vurderingen fra PwC, der også har offentliggjort en rapport, der omhandler tonnageskat i 17 lande fra hele verden, herunder Danmark.


Nye markeder for ejendomsinvesteringer er på vej op

Nye markeder for ejendomsinvesteringer er på vej op, herunder København. Det skyldes en stærk konkurrence om såkaldte førsteklasses aktiver og et kraftigt opsving i europæisk kapital. Det viser rapporten Emerging Trends in Real Estate® Europe 2015, som er en prognose udgivet i fællesskab af Urban Land Institute (ULI) og PwC.


Skematisk oversigt over fradragsreglerne på moms

Skemaet indeholder en oversigt over almindelige udgifter, hvor der er specielle fradragsbegrænsninger, og momsen derfor ikke altid kan fradrages fuldt ud.


Regnskabshåndbogen 2015

Regnskabshåndbogen giver dig et samlet overblik over tendenser, nyheder og gældende regler inden for regnskab, selskabsskat, selskabsret samt moms og afgifter.


Afgiftsvejledning 2015

Samlet overblik over afregning og godtgørelse af afgifter. Afgiftsvejledningen beskriver de regler, som er gældende for 2015.


Brancheanalyse af hotel- og restaurationsbranchen

I brancheanalysen ser vi på hotel- og restaurationsbranchen som helhed samt på nogle af de parametre, der kan være med til at øge indtjeningen hos den enkelte hotelejer og restauratør. Det er parametre, som i dag anvendes hos nogle af de hoteller og restauratører, der gør det bedst i branchen. Herudover har vi for begge brancher beskrevet nogle af de tendenser, som vi vurderer kan forbedre indtjeningen og driften fremadrettet.


Paying Taxes 2015: Skattebetaling i Europa

Paying Taxes 2015 er en undersøgelse foretaget af PwC og World Bank Group, der sammenligner skatten i 189 lande.


Personalegoder 2015

Personalegoder er PwC’s årlige publikation, der giver dig et overblik over de nyeste regler, krav og muligheder inden for personalegoder.


Fondshåndbogen 2015

PwC's nye Fondshåndbog 2015 - bliv klogere på den kommende erhvervsfondslov og en række udfordringer i den forbindelse.


Årsnyt - Let din regnskabsaflæggelse

I Årsnyt 2014 har vi samlet de vigtigste nyheder indenfor årsregnskabsloven, IFRS, børsret og selskabsret – alt sammen med henblik på at du kan være bedst muligt forberedt på den kommende regnskabsaflæggelse for 2014.


Ændringer til årsregnskabsloven i høring

Ændringer til årsregnskabsloven i høring


Virksomhedsanalysen 2014

Virksomhedsanalysen 2014 viser, at omsætningen er steget hos de danske virksomheder i 2013, men takten er faldende i forhold til tidligere år. Virksomhedsanalysen 2014 omfatter ca. 1.400* danske virksomheder med en omsætning på over 30 mio. kr. på koncernniveau for 2013.


Det gode beslutningsgrundlag

I samarbejde med Copenhagen Business School (CBS) har vi undersøgt betydningen af, hvordan finansielle informationer fremstilles. Helt konkret ville vi gerne – bl.a. i forlængelsen af diskussionen om ”cutting clutter” – blive klogere på, om der er en konstaterbar forskel på finansiel information, der præsenteres kort og præcist i forhold til finansielle informationer, der præsenteres sammen med andre finansielle informationer.


Family Business Survey 2014

PwC’s Family Business Survey omfatter en analyse af små og mellemstore familieejede virksomheder i Danmark og resten af verden.


Portfolio and Programme Management 2014 Global Survey

PwC’s ”2014 Portfolio and Program Management Global Survey” fik rekordmange svar, nemlig 3.025 fra personer i 110 lande, hvilket i allerhøjeste grad har givet undersøgelsen et globalt indblik. Det er tid til at anlægge en ny tilgang for at kunne levere effektive programmer, der hjælper virksomhederne med at forholde sig til og reagere på den hastigt forandrende verden.


Worldwide Tax Summaries 2014/15

World Wide Tax Summaries giver dig et samlet overblik over mere end 150 landes skatteregler på én gang. Vores lokale skatteeksperter i hvert land står bag vejledningen, hvilket sikrer dig en opdateret guide med seneste nyt inden for skattelovgivning, indkomstskatter, fradrag, koncernbeskatning, indirekte skatter og meget mere.


Bestyrelsesarbejde i Danmark 2015

”Bestyrelsesarbejde i Danmark 2015” sætter fokus på en række aktuelle emner samt indeholder værktøjer, der kan fremme det effektive bestyrelsesarbejde. Download eller bestil her.


Rejsende lønmodtagere 2014

Få overblik over de nyeste regler om skattefri rejse- og befordringsgodtgørelse med publikationen Rejsende lønmodtagere 2014.


CXO

Med vores CXO-agenda sætter vi fokus på de temaer, der i særlig grad optager erhvervslivet og den brede direktion fra CEO’en, til CFO’en, CIO’en, CHRO’en etc. Vi stiller skarpt på emner som forventninger til vækst, bekymringer og fokusområder, og vi spørger landets CXO'er til, hvordan det forholder sig i deres virksomhed.


CXO Survey 2014

Mere end 500 danske CXO’er har givet deres individuelle bud på, hvad der udgør fremtidens vækstforventninger, fokusområder, kompetencer, investeringer og udfordringer.


PwC's erhvervspanel Puls

PwC's erhvervspanel Puls er et uafhængigt panel, som består af flere end 4.400 erhvervspersoner. Fire til seks gange om året præger de dagsordenen ved at svare på spørgsmål om aktuelle samfundsemner, hvor de fx giver deres bud på, hvad der skal til for at sikre vækst, deres holdning til ny lovgivning eller reformtiltag samt deres syn på udfordringer og muligheder i relation til erhvervslivet.


PwC’s Global Economic Crime Survey 2014

Virksomhedskriminalitet bliver stadig mere udbredt. Globalt har 37 % af alle virksomheder været udsat for virksomhedskriminalitet inden for de seneste 2 år. Det viser PwC's Global Economic Crime Survey 2014.


Emerging Trends in Real Estate® Europe 2014

Rapporten Emerging Trends in Real Estate® Europe 2014 er en prognose udgivet i fællesskab af Urban Land Institute (ULI) og PwC. Rapporten er baseret på holdningerne blandt mere end 500 internationalt førende eksperter inden for fast ejendom, herunder investorer, entreprenører, långivere, ejendomsmæglere og konsulenter.


17th Annual Global CEO Survey

Troen på vækst i egen virksomhed for 2014 er steget hos de globale topledere, og flertallet af de 1.334 adspurgte CEO'er ser mere lyst på den globale økonomi i 2014. Det er konklusionen i PwC’s årlige ”Global CEO Survey”, der blev blevet præsenteret på årets CEO-konference med livetransmission fra World Economic Forum i Davos.


Momsvejledning for regulerede uddannelsesinstitutioner

PwC’s nye momsvejledning for regulerede uddannelsesinstitutioner indeholder en beskrivelse af, hvordan de mest almindelige indkøb og salg på uddannelsesinstitutionerne skal håndteres moms- og afgiftsmæssigt.


Mød os...

Uanset din virksomheds forretningsmæssige udfordring kan vi hjælpe dig med løsninger inden for revision, skat eller rådgivning.

Vi skal tale om:
Bestil møde
Mange tak

Vi kontakter dig og aftaler nærmere.