Nyt om bestyrelsesarbejde

Derfor er tilsyn af intern revision vigtigt

13/09/16

Virksomheder og bestyrelser oplever i dag et stigende pres, når det gælder håndtering og begrænsning af risici, samtidig med at de forretningsmæssige mål skal nås. Mange revisionsudvalg vælger at få sparring og vejledning fra en intern revisionsfunktion, der fungerer som en objektiv ”insider” i organisationen. Men hvordan sikrer revisionsudvalget en øget værdi af den interne revision, og hvad er egentlig formålet med intern revision? Det sætter vi fokus på her.

PwC’s Board Survey 2017

05/09/16

PwC’s globale CEO Survey viser, at særligt fem megatendenser vil få stor betydning for både danske og globale virksomheder i de kommende 3-5 år.

Temaserie om erhvervsdrivende fonde – udfordringer med den nye lov

03/05/16

Den nye lov for erhvervsdrivende fonde har på en række områder ændret forholdene for erhvervsdrivende fonde, efter at loven trådte i kraft den 1. januar 2015.

Bestyrelsesevaluering i erhvervsdrivende fonde

02/05/16

Bestyrelsen i den erhvervsdrivende fond kan anvende Komitéen for god Fondsledelses anbefaling om en årlig bestyrelsesevaluering som et effektivt værktøj til at foretage løbende forbedringer af bestyrelsens værdiskabende arbejde.

Rekordmange virksomheder fik ny CEO i 2015

20/04/16

I det forgangne år har et rekordstort antal nye CEO’er overtaget den øverste lederpost i de største børsnoterede virksomheder verden over. Samtidig er der en klar tendens til at ansætte nye topchefer, der kommer uden for virksomhedens egne rækker. Det viser en ny undersøgelse fra PwC’s Strategy&.

CXO Magasinet #7

08/04/16

Topledernes agenda 2016. Succesfulde virksomheder har en klar identitet og et klart afsæt for strategien.

Direktørkontrakten

01/03/16

Det er selskabets bestyrelse, der har kompetence til at ansætte og afskedige direktionen. Bestyrelsen indgår på vegne af selskabet en direktørkontrakt med direktøren. Dette dokument er den centrale aftale mellem selskabet og direktøren.

CXO Magasinet Ejerleder

29/02/16

Du kan i CXO Magasinet Ejerleder møde nogle af de dygtigste ejerledere, når det gælder digitalisering og ledelse. Vi har også talt med flere investorer om, hvad de lægger vægt på i forhold til finansieringsmuligheder. Samtidig folder vi svarene fra vores seneste pulsmåling om digitalisering og finansiering ud og ser på, hvad der skal til for at lykkes.

Hvordan kan revisionsudvalget mindske risici i forhold til tredjepartsudbydere?

29/02/16

En ny global PwC-bestyrelsespublikation sætter fokus på, hvordan revisionsudvalget kan være med til at sikre, at håndtering af tredjepartsrisici sker på et kvalificeret grundlag.

Talentagendaen i bestyrelseslokalet

16/02/16

I en global verden med større konkurrence – og flere krav om øget samarbejde – har virksomhederne brug for endnu flere medarbejdere, der kan eksekvere, skabe resultater og samarbejde. Og dét på et helt andet niveau og i et helt andet tempo end tidligere. Kampen om talenterne er i gang.