Nyt om bestyrelsesarbejde

Temaserie om erhvervsdrivende fonde – udfordringer med den nye lov

03/05/16

Den nye lov for erhvervsdrivende fonde har på en række områder ændret forholdene for erhvervsdrivende fonde, efter at loven trådte i kraft den 1. januar 2015.

Bestyrelsesevaluering i erhvervsdrivende fonde

02/05/16

Bestyrelsen i den erhvervsdrivende fond kan anvende Komitéen for god Fondsledelses anbefaling om en årlig bestyrelsesevaluering som et effektivt værktøj til at foretage løbende forbedringer af bestyrelsens værdiskabende arbejde.

Rekordmange virksomheder fik ny CEO i 2015

20/04/16

I det forgangne år har et rekordstort antal nye CEO’er overtaget den øverste lederpost i de største børsnoterede virksomheder verden over. Samtidig er der en klar tendens til at ansætte nye topchefer, der kommer uden for virksomhedens egne rækker. Det viser en ny undersøgelse fra PwC’s Strategy&.

CXO Magasinet #7

08/04/16

Topledernes agenda 2016. Succesfulde virksomheder har en klar identitet og et klart afsæt for strategien.

Direktørkontrakten

01/03/16

Det er selskabets bestyrelse, der har kompetence til at ansætte og afskedige direktionen. Bestyrelsen indgår på vegne af selskabet en direktørkontrakt med direktøren. Dette dokument er den centrale aftale mellem selskabet og direktøren.

CXO Magasinet Ejerleder

29/02/16

Du kan i CXO Magasinet Ejerleder møde nogle af de dygtigste ejerledere, når det gælder digitalisering og ledelse. Vi har også talt med flere investorer om, hvad de lægger vægt på i forhold til finansieringsmuligheder. Samtidig folder vi svarene fra vores seneste pulsmåling om digitalisering og finansiering ud og ser på, hvad der skal til for at lykkes.

Hvordan kan revisionsudvalget mindske risici i forhold til tredjepartsudbydere?

29/02/16

En ny global PwC-bestyrelsespublikation sætter fokus på, hvordan revisionsudvalget kan være med til at sikre, at håndtering af tredjepartsrisici sker på et kvalificeret grundlag.

Talentagendaen i bestyrelseslokalet

16/02/16

I en global verden med større konkurrence – og flere krav om øget samarbejde – har virksomhederne brug for endnu flere medarbejdere, der kan eksekvere, skabe resultater og samarbejde. Og dét på et helt andet niveau og i et helt andet tempo end tidligere. Kampen om talenterne er i gang.

Bestyrelsens fokus på it-risici og -strategi

12/02/16

Håndtering af virksomhedens it-aktiviteter er et fokusområde for mange bestyrelser i dag. Cybersikkerhedsrisiciene, hastigheden, hvormed ændringer indføres, kompleksiteten af fagområdet, det tekniske sprog, der anvendes til at beskrive ny teknologi og de associerede risici, gør dette til et udfordrende område.

Strategiske alliancer som driver for fremtidig konkurrencekraft og værdiskabelse

08/02/16

Strategiske alliancer som driver for fremtidig konkurrencekraft og værdiskabelse.