Flere nyheder om transport og logistik

Nyt lovforslag om tonnageskat stækker Det Blå Danmark

Det nye lovforslag til ændring af tonnageskatteordningen gør det mindre attraktivt at drive offshore-rederier i Danmark og kan flytte arbejdspladser ud af landet. Sådan lyder vurderingen fra PwC, der også har offentliggjort en rapport, der omhandler tonnageskat i 17 lande fra hele verden, herunder Danmark.

Virksomhedsanalysen 2014

Virksomhedsanalysen 2014 viser, at omsætningen er steget hos de danske virksomheder i 2013, men takten er faldende i forhold til tidligere år. Virksomhedsanalysen 2014 omfatter ca. 1.400* danske virksomheder med en omsætning på over 30 mio. kr. på koncernniveau for 2013.

Afrika op i gear

Logistikvirksomheder begynder at vende blikket mod resten af Afrika med henblik på investeringsmuligheder. Tidligere har det været Sydafrika, der toppede listen som det afrikanske land syd for Sahara, der har den bedst udviklede transport- og logistiksektor, og det placerer landet på niveau med nogle af verdens industrialiserede lande.

Global Benchmarking Analysis 2012

Global Shipping Benchmarking Analysis 2012 har taget temperaturen på den globale shippingindustri med udgangspunkt i de senest tilgængelige regnskaber, som primært er for 2011. Rapporten viser, at 2011 har været et af de værste år for industrien. Samtidig peger rapporten på rapportering om bæredygtighed som en mulighed til at opnå konkurrencemæssige fordele. A. P. Møller-Mærsk nævnes som et godt eksempel på en virksomhed, der har indledt dialog med sine interessenter.

Højeste antal af virksomhedshandler i tre år i fjerde kvartal af 2012

Transport- og logistiksektoren slutter 2012 af med det højeste antal af virksomhedshandler i tre år. I fjerde kvartal af 2012 blev der indgået 68 virksomhedshandler, hvilket er næsten en fordobling sammenlignet med sidste år. I alt bød 2012 på 193 virksomhedshandler. Det viser en undersøgelse fra revisions-, skatte- og rådgivningsvirksomheden PwC.

Lav optimisme i transport- og logistiksektoren

PwC er verdens største revisions-, skatte- og rådgivningshus. Det handler om dig, når du vælger PwC som revisor, rådgiver eller som rammen for din karriere.