Kursus i moms og SAP

Synes du, at momsopsætning i SAP er komplekst? Så tilmeld dig PwC's kursus, hvor vi kommer rundt i alle relevante dele af SAP - set med et momsperspektiv.

Vores erfaring viser, at dette kursus er relevant for medarbejdere, der arbejder direkte med moms, men også i høj grad for medarbejdere fra IT, indkøb og salgsafdelinger. Medarbejdere fra disse afdelinger har ofte indirekte at gøre med momsprocesser og –opsætning. Ved at samle medarbejdere fra alle disse afdelinger i ét forum, får I mulighed for at lære samme sprog og at sparre på tværs af virksomheden. Tilbagemeldinger viser, at dette giver et godt fundament for at arbejde videre med SAP efter kurset.

Derudover oplever vi, at Skattestyrelsen er begyndt at have fokus på den tekniske opsætning i fx SAP, når den udfører momskontroller. Læringen fra kurset og kursusmaterialet er direkte anvendeligt til, at I efterfølgende kan få et overblik over jeres momsopsætning i SAP i forhold til jeres konkrete aktiviteter for at sikre nutidig og fremtidig compliance, herunder at kunne dokumentere jeres opsætning til brug i jeres Tax Control Framework.

Kurset indeholder en dybdegående gennemgang af opsætningen i forskellige SAP-moduler, og hvordan disse kan anvendes i forhold til momsudledningslogikken for de enkelte indtægts- eller udgiftsbilag.

 

Udbytte & Indhold

  • Gennemgang af, hvilke masterdata der er relevante fra et momsmæssigt perspektiv, hvor disse findes i SAP, og hvordan governance-strukturen typisk er omkring disse
  • Hvordan en købsordre (PO) oprettes, hvad der indtastes, hvor og hvordan momsen bliver udledt
  • Hvordan en salgsordre (SO) oprettes, hvad der indtastes, hvor og hvordan momsen bliver udledt
  • De manuelle købs- og salgstransaktioner i SAP, herunder hvilken momslogik, der foreligger
  • Hvilke standardrapporter, der findes i SAP, som kan bruges til momscontrolling og indberetning af den danske moms
  • SAP’s funktionalitet til indberetning af EU-salg uden moms og Intrastat.

 

 

Målgruppe

Kurset henvender sig til controllere og regnskabsmedarbejdere, som til daglig håndterer transaktioner med relation til momsregnskabet og momsangivelsen samt it-medarbejdere med særlig interesse for krydsfeltet mellem moms og teknisk opsætning i SAP.

Moms e-learnings til attraktiv pris

Skræddersy din kompetenceudvikling ved at kombinere kurser og e-learnings, som dækker dine faglige behov og ønsker. 

Kontakt PwC's Adademy, hvis du ønsker tilbud på e-learning.

Publikationer til download

Du kan downloade vores publikationer Momsvejledning og Afgiftsvejledning.

Afholdelser

Kontakt os

Academy kurser

Kontakt vores rådgivere og få vejledning om kurser til dig, PwC Denmark

Tlf: 3945 3535

Følg PwC