Fondskonferencen 2023

Udmøntning af formålsbestemmelsen - muligheder og udfordringer

Årets tema på Fondskonferencen 2023 gav inspiration til, hvordan udvalgte fonde har arbejdet med udmøntning af fondens formålsbestemmelse, herunder den kompleksitet der kan være i at sikre stifters ønske, men også muligheder der er skabt under formålsbestemmelsen i takt med fondes løbende udvikling og samspil med væsentlige interessenter.

Jørgen Lang, adm. direktør i Aarhus Universitets Forskningsfond, gav indblik i samspillet mellem fond og universitet, samt de muligheder og begrænsninger der ligger i fundatsen og udmøntningen af formålsbestemmelsen om at støtte Aarhus Universitet. Fortællingen gik fra det oprindelige gavebrev til Cheminova og transformation til udvikling af ét af nordeuropas største sammenhængende universitetscampus.

Download præsentation af Jørgen Lang

På dagen kunne man også opleve Peter Haahr, CEO i LEO Fondet. Peter berørte, hvordan LEO Fondet har udmøntet formålsbestemmelsen gennem årene og fortalte om udviklingen af Fondets engagerede ejerskab af LEO Pharma, herunder samarbejdet med Nordic Capital, som LEO Fondet har budt velkommen som minoritetsejer af virksomheden.

Download præsentation af Peter Haahr

Endeligt gav Tanja Dalgaard, Chief Strategy & Operations Officer, en introduktion til Fonden Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping og udmøntning af dennes formål gennem en partnermodel, udfordringer i shippingbranchen, samt hvordan man kan nå målet om net-zero i 2050, herunder hvordan arbejdet udbredes gennem en ESG-playbook.

Download præsentation af Tanja Dalgaard

PwC's eksperter, Anne Cathrine Primdal Allentoft og Henrik Steffensen,gav en opdatering på aktuelle faglige emner tiltag på fondsområdet, så man blev klædt godt på til fondsarbejdet.

Download præsentation fra PwC's eksperter

Kontakt os

Claus Lindholm Jacobsen

Partner, Assurance, statsaut. revisor, Aarhus, PwC Denmark

8932 5528

E-mail

Anne Cathrine Primdal Allentoft

Partner, International Tax Services, Hellerup, PwC Denmark

3945 9435

E-mail

Henrik Steffensen

Partner, leder af Accounting Advisory Services, København, PwC Denmark

3945 3214

E-mail

Torben Søgaard

Event Manager, Hellerup, PwC Denmark

3945 3002

E-mail

Følg PwC