Tillykke til alle vinderne

Stort tillykke til Årets CFO, Årets Rising Stars og vinderne af C25+ Regnskabspriserne.

Årets CFO

Marianne Wiinholt fra Ørsted vinder den anerkendte pris, Årets CFO, for bl.a. sine strategiske evner og sin vigtige rolle i Ørsteds koncernledelse i forbindelse med organisationens store strategiske omstilling. Hun har ansvaret for økonomi og it, hvilket betyder ansvar for samlet ca. 1.350 medarbejdere. Juryen lægger vægt på, at Marianne Wiinholts rolle rækker ud over den traditionelle CFO-rolle, og hun anerkendes bl.a. for sin store forståelse for Ørsteds forretning, som hun kender detaljeret. Hun har en stærk værktøjskasse, der dækker alle aspekter af rollen, og hun formår desuden at fungere som en betroet rådgiver og dygtig sparringspartner i organisationen.

Læs pressemeddelelsen

 

Årets Rising Stars

Kasper Fangel kåres som dette års Rising Star bl.a. på grund af sine egenskaber inden for performance management, herunder strategi, regnskab og business controlling. Han har det seneste år skabt betydelige resultater for ISS, bl.a. som projektansvarlig for finans med ansvar for design og eksekvering af ISS’s accelerede Globale Strategi. Ifølge juryen skyldes Kasper Fangels potentiale til at blive en del af næste generation af CFO’er bl.a. hans stærke evner inden for ledelse.

Kasper Roseeuw Poulsen hædres for sine stærke kompetencer inden for strategi, business controlling, ledelse og kommunikation. Han kåres som dette års Rising Stars bl.a. på grund af sin rolle som strategisk og økonomisk sparringspartner med afgørende indflydelse på strategiske beslutninger om udviklingen af Novo Nordisk China. Juryen lægger vægt på, at Kasper har skabt flotte ledelsesresultater, og at han, på trods af meget forskellige situationer, har formået at skabe et stærkt sammenhold i sine teams.

Regnskabspriserne

C25 Regnskabsprisen

Ørsted vinder C25 Regnskabsprisen for en solid, gennemarbejdet årsrapport, der præsterer højt på alle parametre. Den udmærker sig med sit overblik over forretningens udvikling i det forgangne år, en solid omtale af ESG som en del af ledelsesberetningen og en stærk beskrivelse af ledelsens forventninger til markedsudviklingen samt en forretningsmodel og strategi til imødegåelse heraf. Juryen lægger derudover vægt på, at ikke-finansielle mål og nøgletal er velintegreret i hele årsrapporten, og at regnskabsdelen er af høj kvalitet med gode og relevante kommentarer i noterne.

 

Regnskabsprisen+

Regnskabsprisen+ gives til DFDS for en flot, overskuelig og læsevenlig årsrapport af høj kvalitet. Virksomheden har formået at skabe en god oversigt over forventninger til det kommende år og givet en konkret opfølgning på året der gik – både verbalt og i oversigtsform. DFDS hædres ydermere for de detaljerede oplysninger om udviklingen i ruter, kunder og skibe på hvert af forretningsområderne inden for segmenterne inklusiv et overblik over markeder, kunder og konkurrenter.

Dommerkomitéens særpris

FLSmidth løber med Dommerkomitéens særpris og udmærker sig blandt andet ved, at FLSmidth har arbejdet med området i flere år og været i front af udviklingen. Juryen lægger vægt på, at oplysningerne om skøn er virksomhedsspecifikke og relevante, samt at der sondres tydeligt mellem regnskabsmæssige skøn og vurderinger.

 

Læs motiveringer om vinderne

Se gode eksempler på årsrapporter

 

loading-player

Playback of this video is not currently available

Henning Jakobsen, CFO hos Colgate-Palmolive Company, Marianne Wiinholt, CFO hos Ørsted og vinder af Årest CFO og Torben Carlsen, CEO hos DFDS, er alle enige om, at det kræver et godt overblik, en god forretningsforståelse og en strategisk indsigt for at blive en succesfuld CFO. Hør mere om, hvilke kompetencer de mener en succesfuld CFO skal have i videon.

 

loading-player

Playback of this video is not currently available

Se mere om kåring af Årets CFO, vinderne af Rising Stars og uddeling af C25+ Regnskabspriserne.

 

Jury til kåring af Årets CFO

 • Anne Broeng, professionelt bestyrelsesmedlem
 • David Hellemann, Group Managing Director, CFO & COO, Nykredit
 • Heine Dalsgaard, Group CFO, Carlsberg
 • Jens H. Lund, CFO, DSV
 • Torben Carlsen, CEO, DFDS

Jury til kåring af Rising Stars

 • Jesper Sabroe, VP, Group Finance, Carlsberg
 • Lars Vestergaard, CFO, FLSmidth
 • Lars Jønstrup Dollerup, Executive VP & CFO, Hempel
 • Stig Pastwa, CFO, Copenhagen Infrastructure Partners

 

Jury til uddeling af C25+ Regnskabspriserne

 • Claus Berner Møller, VP, Pensions & Investments, Danish Equities, ATP
 • Frank Thinggaard, professor, Aarhus Universitet
 • Kristian Hassing Wærness, Senior VP, Corporate Finance, COWI A/S
 • Niels Granholm-Leth, Analysechef, Carnegie Investment Bank
 • Niels Mengel, formand for Dansk Aktionærforening
 • Nikolaj Kosakewitsch, adm. direktør, Nasdaq OMX Copenhagen
 • Mikael Geday, Group Exec. VP, Grundfos Holding A/S
 • Ole Steen Andersen, professionelt bestyrelsesmedlem
 • Peter Bang, Group Director, CFO, VELUX Gruppen

 

Kåringer

Årets CFO

Årets CFO gives til en CFO, som både evner at udfylde den klassiske rolle indenfor økonomi og regnskab, og samtidig har en strategisk nøglerolle, som indebærer arbejde med virksomhedens værdiskabelse. Årets CFO bliver vurderet ud fra kriterier vedrørende forretning, ledelse, kommunikation, rådgivning og performance.

View more

Årets Rising Stars

Rising Stars gives til et ungt økonomitalent under 40 år, som allerede nu har gjort en afgørende forskel for den virksomhed, vedkommende er ansat i. Vedkommende skal have potentiale til at udvikle sig yderligere, besidde stærke kommunikationsevner og levere ledelsesresultater.

View more

C25 Regnskabsprisen

Uddeles til den C25-virksomhed hvis årsrapport udmærker sig særligt inden for tre udvalgte temaer, og som kan skabe inspiration for andre virksomheder.

View more

Regnskabsprisen+

Uddeles til den ikke-børsnoterede virksomhed blandt de 10 største ikke-børsnoterede virksomheder i Danmark, som aflægger årsrapport efter de internationale regnskabsregler, IFRS (og som har offentliggjort sin årsrapport senest 1. maj) og hvis årsrapport udmærker sig særligt inden for tre udvalgte temaer, og som kan skabe inspiration for andre virksomheder.

View more

Dommerkomitéens særpris

Uddeles til en virksomhed som har udmærket sig på særlig vis.

View more

Download præsentationen fra CFO'ens Agenda

Bestyrelsens syn på CFO-rollen

 

Kontakt os

Nikoline Staal Heinel

Associate, PwC Denmark

Tlf: 3945 9637

Henrik Steffensen

Global IFRS-partner, PwC Denmark

Tlf: 3945 3214

Lars Baungaard

Direktør og markedsleder, PwC Denmark

Tlf: 3945 3308

Følg PwC