Årets Ejerleder 2014 – Susanne Hessellund, Bel Air Aviation A/S

En enig jury har kåret Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S som landsvinder af Årets Ejerleder 2014. På fire år har ejerleder Susanne Hessellund vendt et underskud på 4 mio. kr. til et overskud på knap 40 mio. kr. i Bel Air Aviation A/S, der har hjemme i Esbjerg. For denne imponerende vækst er helikopterpiloten netop blevet kåret som Årets Ejerleder 2014 hos PwC i Hellerup, hvor 250 erhvervsfolk deltog i fejringen af den succesfulde ejerleder.

Juryens begrundelse

 • Ejerlederen har stærke vækstambitioner, som bl.a. skal sikres via ekspansion i EU, og hvorved virksomhedens afhængighed af det danske marked minimeres. Ejerlederen spiller selv en meget aktiv rolle i at sikre, at vækstmålene nås.
 • Ejerlederen er en stærk erhvervsleder, som er meget kundefokuseret og deltager aktivt i leverancen over for kunderne og den daglige drift i virksomheden.
 • Vedkommende får løbende sparring fra en særdeles aktiv og stærk bestyrelse, som også har udenlandsk deltagelse. Bestyrelsens kompetencer vurderes gennem årlige bestyrelsesevalueringer og fornyes i forhold til de udfordringer, som virksomheden og ejerlederen står over for.
 • Ejerlederen har udvist risikovillighed, har karisma og har turdet at sige: ”selv om jeg er mor, har jeg drevet virksomheden langt”.
 • Ejerlederen har evnet at skabe balance mellem arbejdsliv og familieliv.

Regionsvinder i Nordjylland – Andreas Helgstrand, Helgstrand Dressage A/S

Som tidligere dressurrytter har Andreas Helgstrand igennem årene fyldt skabene med pokaler. Nu kan han føje en ny en af slagsen til samlingen, for det blev Andreas Helgstrand fra Helgstrand Dressage A/S, der løb med den fornemme vækstpris, Årets Ejerleder 2014 i Nordjylland. På få år har han udviklet en professionel international virksomhed, der tiltrækker kunder fra hele verden.

Juryens begrundelse

 • Andreas Helgstrand er nytænkende inden for sit felt – investerer i heste-wellness og har opbygget en virksomhed med en meget sund økonomi, fantastisk flot vækst, og som samtidig formår at levere imponerende flotte resultater på bundlinjen i en ellers svær branche.
 • Der er således tale om en meget speciel virksomhed, som agerer globalt inden for en meget utraditionel branche på baggrund af udviklingen af et helt unikt brand inden for dressursporten.
 • Andreas startede sin virksomhed for kun godt fem år siden, og den er allerede i dag et af de førende internationale stutterier.
 • Kunder fra hele verden rejser til Vodskov for at se det største udvalg af toptrænede dressurheste – og sætter dermed Nordjylland på verdenskortet.
 • Virksomheden har opnået 10.000 likes på Facebook på kort tid, hvilket er flot for en mindre niche-virksomhed.
 • Andreas har skabt flotte rammer for virksomheden, som fremstår yderst professionel, hvor der er styr på alt ned til det sidste halmstrå og intet er overladt til tilfældighederne.
 • Andreas er en ejerleder, som selv har leveret toppræstationer inden for sin sport, men som også formår at omsætte denne faglighed til at drive en professionel virksomhed gennem et team af topmotiverede medarbejdere, og som forstår at drive forretning gennem godt købmandsskab.

Regionsvinder i Østjylland – Morten Ditmer, Knud Jensen og Johan Bitsch Nielsen, Ditmer A/S

Det blev trekløveret Morten Ditmer, Knud Jensen og Johan Bitsch Nielsen, der løb med den fornemme vækstpris, Årets Ejerleder 2014 i Østjylland. De brænder for at udvikle fremtidens digitale løsninger til deres kunder og har formået at vækste såvel omsætning som indtjening samt antallet af medarbejdere, der er steget med ca. 36 % i 2014.

Juryens begrundelse

 • Årets vinder har formået at vækste såvel omsætning som indtjening samt antallet af medarbejdere, der er steget med ca. 36 % i 2014. Virksomheden har fortsat vækstplaner og potentiale såvel indenlands som udenlands.
 • Vinderen har en stærk virksomhedskultur, og ledelsen betragter det som sin vigtigste opgave at fastholde denne. Det har medført en ledelsesstil, hvor der bevidst er foretaget et fravalg af traditionel ledelsesstruktur og -kontrol samt en virksomhed, hvor der er plads til forskellighed.
 • De tre ejerledere har formået at skabe et miljø, hvor man ansvarligt involverer hinanden, så de gode ideer og handlinger opstår og bliver ført ud i livet til gavn for kunderne.
 • Ejerlederne kompenserer og supplerer hinanden på bedste vis og udfylder hver deres rolle i virksomheden. For dem handler ledelse om at hjælpe fællesskabet med at skabe resultater og kun sjældent om at bestemme over det, og de undgår helst at bruge deres direktør-titler.
 • Ejerledernes værdier er hverken skrevet på hjemmesiden eller nogle steder i virksomheden, da de foretrækker at være deres værdier, og de lægger stor vægt på, hvad kunderne oplever, og hvilke resultater de reelt skaber
 • Virksomheden har en tæt integration med deres kunder og evner at læse deres behov og efterfølgende opfylde disse via ny teknologi og innovative produkter og ydelser.
 • Årets Ejerleder 2014 i Østjylland er: Morten Ditmer, Knud Jensen og Johan Bitsch Nielsen fra Ditmer A/S.

Regionsvinder på Fyn – Lars Hedal, Hedal Kruse Brohus A/S

Det blev Lars Hedal, der løb med den fornemme vækstpris, Årets Ejerleder 2014 på Fyn. Allerede som 27-årig så han store muligheder, da han sammen med tidligere kollegaer gik den digitale vej og etablerede Hedal Kruse Brohus A/S i 2002. I dag er det Danmarks største e-handelshus specialiseret i udvikling af ambitiøse e-handelsløsninger.

Juryens begrundelse

 • Lars Hedal fra Hedal Kruse Brohus A/S er en stærk kandidat til Årets Ejerleder 2014.
 • Drivkraften i virksomheden kommer fra Lars Hedal og via medarbejderne. Lars betragter sig selv om orkesterleder for et velfungerende band, som både består af erfarne medlemmer og nyt frisk blod, som kommer til med innovative ideer.
 • Siden 2002 har Lars stået i spidsen for it-virksomheden Hedal Kruse Brohus og har i den periode opbygget en solid og innovativ organisation, hvor ansvar er uddelegeret til en kompetent gruppe af ledere og medarbejdere. Organisationen har således stor frihed under ansvar og er selvkørende. Det skal være sjovt og udviklende at gå på arbejde.
 • Målsætningen er ”…at gøre vores kunder til fremtidens vindere ved at blive Europas bedste til ambitiøse e-handelsløsninger i 2020”. Den fynske jury har en stærk tro på, at målsætningen vil lykkes og er imponeret over de høje vækstambitioner, hvor der forventes en stigning i omsætning på 88 % henover de næste tre år. De højt kvalificerede medarbejdere er nøgleressourcer i realiseringen af væksten, og der er en forventning om 40-50 ny ansættelser – både fra ind- og udland.
 • Hedal Kruse Brohus har oplevet udfordringer med at tiltrække de dygtigste medarbejdere til virksomheden på Fyn og er med succes begyndt at rekruttere medarbejdere i udlandet.
 • Der er ingen tvivl om, at Lars Hedal er en værdig vinder af Årets Ejerleder 2014 på Fyn. Han har formået at skabe en sund forretning i udvikling og har vækstambitioner, der er understøttet af et stærkt kundegrundlag og en medarbejderstab med høj kompetence.

Regionsvinder i Sydjylland – Susanne Hessellund, Bel Air Aviation A/S

I flyvende stil landede Susanne Hessellund den fornemme vækstpris, Årets Ejerleder 2014 i Sydjylland. Hun står bag det eneste danskejede offshore helikopterselskab, der netop har fået et nyt og unikt domicil i Esbjerg Lufthavn, og nye helikoptere er under levering i nær fremtid. Kort sagt har Bel Air igennem de seneste år oplevet en imponerende vækst.

Juryens begrundelse

 • Susanne har skabt en virksomhed, der er skalerbar grundet de dygtige medarbejdere, som alle har kulturen inde under huden. Susanne er meget synlig i hverdagen i virksomheden og har samtidig utrolig tæt kontakt med selskabets kunder. Susanne har særligt formået at forstå linket mellem glade medarbejdere og succes på markedspladsen i forhold til kunderne.
 • Bel Air har igennem de seneste år oplevet en imponerende vækst. Fortællingen om virksomhedens imponerende udvikling i en unik branche er særligt knyttet op på ejerlederen Susanne, der igennem stor tilstedeværelse i virksomheden har skabt en kultur, der smitter af på alle ansatte.
 • Bel Air bærer også præg af en familievirksomhed, hvor Susanne er foregangskvinde med hendes seks børn, der alle ofte er til stede i virksomheden. Medarbejderne har oplevelsen af at blive taget med på "rejsen" sammen med deres familier. På den måde skabes der en helt unik holdånd blandt de ansatte, som gør, at de alle vil gøre lige den ekstra indsats der kræves.
 • Alt i alt en velfortjent vinder af Årets Ejerleder i region Sydjylland 2014.

Regionsvinder i Vestjylland – Betina og Simon Stampe, Bloomingville A/S

Det blev Betina og Simon Stampe, der løb med titlen som Årets Ejerleder 2014 i Vestjylland. De to ejerledere står bag den trendy brugskunst- og interiørvirksomhed Bloomingville A/S, der i 2000 startede ud i primitive omgivelser med blot to ansatte, men siden har oplevet en stadig rivende udvikling og i dag har 40 ansatte og 40 kommercielle agenter i hele Europa.

Juryens begrundelse

 • Juryen har ved sin vurdering af de tre ejerledere og deres virksomheder stået over for et svært valg, idet alle de tre indstillede ejerledere udviser fremragende om end ikke sammenfaldende lederegenskaber, deres virksomheder er allerede nu succeser, og alle har betydeligt vækstpotentiale.
 • Det er dog en enig jury, som er nået frem til, at Årets Ejerleder i region Vestjylland 2014 ikke kun består af én ejerleder men hele to. Det er to ildsjæle fra Heden - den ene kalder sig selv for ustruktureret og tænker kreative tanker og den anden betegner sig selv som firkantet og har meget fokus på strukturer og rammer. Kort og godt to personer, som i den grad komplimenterer hinanden. Det er en virksomhed, som er etableret i år 2000 med kun 2 ansatte – som i dag har mere end 60 ansatte. Det er en virksomhed, som i dag er vokset ud af garagen og flyttet i lækre lokaler ud til motorvejen. Det er en virksomhed, som tør investere i fremtiden, og som budgetterer med massiv vækst.
 • Juryen lægger i sin bedømmelse vægt på, at virksomheden er skalerbar. En virksomhed, hvor hver eneste tjente krone er investeret med henblik på yderligere vækst i virksomheden. En virksomhed, hvor man ikke er bange for at planlægge med tocifrede vækstrater.
 • Det er således med stor glæde, at en enig jury kan offentliggøre, at Årets Ejerleder 2014 i region Vestjylland er Betina og Simon Stampe - Bloomingville A/S i Ikast.

Regionsvinder på Sjælland – Lars Svendsen, Svendsen Sport A/S

Det blev Lars Svendsen, der løb med titlen som Årets Ejerleder 2014 på Sjælland. Allerede som 18-årig var entreprenørånden stor hos Lars Svendsen, der tog fiskestangen i egen hånd, da han savnede et større udbud på markedet.  Dermed fik han en levevej ud af sin store interesse for lystfiskeri, og i dag står han i spidsen for en virksomhed i stor vækst.

Juryens begrundelse

 • Vi har her en ejerleder og en virksomhed med en unik historie. Virksomheden er opbygget helt fra bunden af Lars Svendsen fra han var 18 år. Grundlaget var en udtalt entreprenørånd, en interesse for lystfiskeri samt et udbud på markedet som Lars Svendsen fandt kedeligt. Selskabets forretningsgrundlag er ”Udvikling af fiskegrej til lystfiskere”.
 • Selskabet har vækstet fint igennem årene og troede efter eget udsagn til sidst, at det var muligt at gå på vandet. Det var det ikke – og efter en fejlslagen investering i USA kombineret med manglende økonomisk styring og overblik, blev det i september 2008 besluttet at nedlægge forretningen i USA, og der blev gennemført en helt gennemgribende turn-around og overlevelseskamp fra ca. 2008 – 2009.
 • Dette er i dag med Lars Svendsens egne ord: ”Det bedste, der er sket for virksomheden”. En professionel bestyrelse erstattede familiebestyrelsen, alt blev trimmet og den økonomiske styring blev fuldstændig strømlinet. Der blev sagt nej til ikke-lønsomme kunder og produkter, (mottoet blev: Facts før følelse). Der blev implementeret helt nyt it-system og sat fuldt tryk på produktudvikling og innovation. Selskabet udarbejdede en fuldstændig klar forretnings- og strategiplan.
 • Ovenstående elementer er fastholdt lige siden, og selskabet har fra 2010 og til i dag kontinuerligt leveret markant øget vækst og indtjening, og man har ligeledes markante vækstambitioner fremadrettet, som er underbygget i selskabets forretningsplan, strategiplan og selskabets vision.
 • Dem der tænker, at ”lystfiskeri er vel lystfiskeri” er meget langt fra den virkelighed, som udvikles og sælges hos Svendsen Sport A/S. Læg hertil en yderst professionel markedsføring på de elektroniske medier med bl.a. over 300.000 venner på Facebook, en unik og vedvarende produktudvikling og en visionær ledelsesstil, som samlet gør Lars Svendsen og virksomheden Svendsen Sport A/S til en åbenlys vinder af Årets Ejerleder Region Sjælland i 2014.

Regionsvinder i Hovedstaden – Claus Walther Jensen, Change of Scandinavia A/S

Det blev Claus Walther Jensen fra Change of Scandinavia A/S, der i år vandt prisen som Årets Ejerleder 2014 i region Hovedstaden. Ejerleder Claus Walther Jensen etablerede Change of Scandinavia A/S sammen med Gitte Breil i 1995 med det formål at producere nattøj i Kina. I dag er Change en lingerikæde med butikker i 11 lande og ca. 150 butikker fordelt over Europa, Nordamerika og Mellemøsten. Ejerlederen har stort fokus på tilpasning af organisationen, så man er klar på de kommende års vækstplaner.

Juryens begrundelse

 • Claus har gennem snart 20 år udviklet sin virksomhed fra tanke og ide som 19 årig med stort iværksætter-gen til at være en markant spiller i et konkurrencepræget marked.
 • Han har lært af en tidligere krise og formået at skabe klar retning for virksomheden og en vækst, der har bragt forretningen langt uden for Danmarks grænser.
 • En 20-årig samarbejdsaftale med Britney Spears er et eksempel på, at vi her har fat i en ejerleder, der har et enestående mod og en unik fremsynethed. Specielt med henblik på om over en årrække at udvide gennemsnitsalderen i kundegruppen opad.
 • Claus fremstår energifyldt, driftig, vidende om virksomheden, fornyende og med en stærk vilje. Han fremstår også som den, der med sin person, driver virksomheden.
 • Vækstambitionerne er på et niveau, hvor han ikke er bange for at sammenligne virksomheden med Pandora – og han har allerede en exitstrategi.
 • Han har en aktiv bestyrelse bestående af 6 eksterne bestyrelsesmedlemmer, som alle er valgt med omhu.
 • Virksomheden har i dag over 100 butikker. Vækstmulighederne er store både på eksisterende og på nye markeder samt ved udvidelse af de kundesegmenter, som virksomheden i dag henvender sig til.
 • Virksomheden designer selv, står selv for produktionen, dog uden at eje produktionsanlæg. Virksomheden har derved kontrol over hele værdikæden i Danmark og i udlandet.
 • Kort sagt – Claus har skabt en meget strømlinet og veldrevet virksomhed, der allerede har skabt betydeligt succes, og hvor vækstpotentialet fortsat er meget stort – ikke mindst internationalt.