Årets Ejerleder 2018

PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans har fornøjelsen af at invitere dig til kåringerne af Danmarks dygtigste ejerledere ved Årets Ejerleder 2018.

Vær med, når vi fejrer Danmarks dygtigste ejerledere ved syv regionskåringer landet over, hvor du også kan møde de tidligere års regionsvindere. Oplev også den store fest af en landskåring i Hellerup, hvor Årets Ejerleder 2018 blandt andet kåres.

Finalisterne

Christian Loumann Jensen og Henrik Breck – ejerledere i Pack Tech A/S

Pack Tech A/S er specialister i udvikling og salg af emballageløsninger til produkter inden for hjemmet, haven og industri samt skønhedsprodukter og personlig pleje. Christian Loumann begyndte som 21-årig som sælger i virksomheden, der dengang havde en bred portefølje af outdatede produkter. Den daværende ejerleder, som i dag ejer 10 %, overlod ansvaret til Christian Jensen, som i dag er ejerleder og ejer 40 % af virksomheden, mens kapitalfonden – SE Blue Equity – ligeledes ejer 40 %, og de resterende 10 % ejes af vicedirektøren Henrik Breck. Pack Tech har haft en flot udvikling i omsætningen over de seneste år og har kunne fastholde en god indtjening på bundlinjen. Christian Jensens plan for fremtiden er at skabe vækst – både organisk og via opkøb.

Et af Christian Jensens fokuspunkter er at vise kant og skille sig ud fra mængden, hvilket han også fremskønner hos medarbejderne. Han er en ejerleder, som giver medarbejderne frihed, og han tror på, at de når deres mål. Han opfordrer til kreativitet, hvilket har udmundet sig i Pack Techs store satsning på emballage til beauty-industrien, som er lavet af genanvendt plastik fra havene. Derudover har Christian Jensen en stor passion for biler og jagt på afrikanske dyr, hvilket præger indretningen på kontoret.

View more

Søren Byder Gønge – ejerleder i DANX Group A/S

Søren Byder Gønge etablerede DANX Group A/S i 1992, og virksomhedens aktiviteter består af transport- og logistikløsninger inden for reservedelslogistik. Ejerlederen er selv uddannet speditør og fandt ud af, at branchen havde et stort fokus på leveringssikkerhed og kvalitet, som han selv ville udfordre ved bl.a. hurtigere leveringstider og bedre service til kunderne. Virksomheden har oplevet vækst de seneste år og øget antallet af medarbejdere fra 169 i 2016 til 188 i 2017.

DANX Groups tre grundlæggende værdier er kvalitet, god service for kunder og commitment. Søren Gønge går meget op i, at hans medarbejdere skal føle sig værdsatte, da han ser dem som limen i virksomheden. Ejerlederen har formået at differentiere sig i forhold til sine konkurrenter og skabe det unikke inden for branchen: At levere varerne før konkurrenterne. Han søger dermed at skabe mere værdi for kunden og har fokus på at opbygge tillid mellem virksomheden, chaufførerne og kunderne.

View more

Poul Madsen og Jan Normann Andersen – ejerledere i Normann Copenhagen ApS

Poul Madsen og Jan Norman Andersen er ejerlederne bag Normann Copenhagen, som de etablerede i 1999. Normann Copenhagen er en dansk designvirksomhed med en mission om at skabe originale og innovative produkter i et enkelt og tidsløst design. Bag brandet ligger en vision om at gøre en forskel i designbranchen, og vendepunktet kom i 2002, hvor de lancerede det første produkt: Lampen Norm 69. Inden for de næste fem år fulgte mere end 38 produkter af eget design eller gennem samarbejder med etablerede designere og nye talenter fra hele verden. I dag findes virksomheden i mere end 80 lande.

De to ejerledere lægger vægt på at have en flad organisation, hvor alle kan dele holdninger og tanker, og de udviser samtidig stor tillid til deres medarbejdere og uddelegerer ansvar. Vækstambitionerne for fremtiden er høje og klare med både vækst inden for nye produkter og nye markeder. De to ejerledere har således formået at skabe en profitabel og skalerbar virksomhed med et flot CSR-udtryk i forhold til medarbejdere og underleverandører.

View more

Julie Bruun – ejerleder i CP ApS

Julie Bruun er ejerlederen i CP ApS, som er blandt de markedsledende inden for byggepladsindretning og udlejning af kontor- og mandskabsmoduler, containere, entreprenørmateriel, lifte og pavilloner. Virksomheden er grundlagt i 1986 af Julies far, Georg Bruun, og det oprindelige forretningsgrundlag var skibscontainere, som blev solgt og udlejet fra familiens lejlighed i Roskilde. I 2014 overtog Julie Bruun som 27-årig virksomheden fra sin far. CP ApS har gennemgået en flot udvikling med gode resultater og vækst, hvor omsætningen er steget med 30 % fra 2015 til 2017, og ledelsen forventer yderligere en vækst på ca. 50 % via organisk vækst inden for de kommende tre år.

Julie Bruun er kendetegnet ved at være en empatisk og ydmyg leder og betragter medarbejderne på CP ApS som én stor familie med en stærk kultur og et stærkt værdisæt, hvilket hun mener er medvirkende årsag til, at alle medarbejderne har mange års anciennitet i virksomheden. Hun opererer ud fra respekt, ærlighed og tillid som CPs grundprincipper og gør en dyd ud af at give plads til den enkelte, hvilket hun mener er med til at skabe ambitiøse, engagerede og handlekraftige medarbejdere. På den måde sikrer CP ApS kvalitetsprodukter, gennemtænkte løsninger og branchens bedste service til sine kunder. Julie Bruun er ligeledes meget engageret i de lokale netværk i Roskilde, hvor hun er en del af bestyrelsen i Erhvervsforum Roskilde og hovedsponsor i FC Roskilde. Samtidig er hun også en del af hovedbestyrelsen i Scleroseforeningen.

View more

Christian Emborg – ejerleder i DKT A/S

DKT A/S blev etableret i 1977 af Hardy Christian Hansen og Britta Emborg Hansen i Ejby og leverer i dag elektronik til bredbåndsnetværk. I 2006 købte Christian Emborg i en alder af 35 år virksomheden fra sin far for at satse på bl.a. eksport af selskabets produkter. Virksomheden tegner og designer selv i Danmark, og den lettere produktion foregår herhjemme, mens resten foretages i Kina og Thailand. DKT A/S har været under stor udvikling med nyansættelser og investerer hele tiden i fremtiden, hvilket har medført en markant vækst.

Som ejerleder går Christian Emborg forrest i virksomheden med et stort drive og sætter fokus på, at hans medarbejdere bærer kulturen, samtidig med at tillid er et vigtigt parameter mellem hans medarbejdere og ham selv. Det er vigtig for Christian Emborg at give udsatte mennesker en ekstra chance i virksomheden, og det har bl.a. været med til, at DKT A/S har vundet en pris for rummelighed i Lejre Kommune.

View more

John Sashi Nielsen – ejerleder i J.N. Meat ApS

John Sashi Nielsen grundlagde i 1980 J.N. Meat i Slagelse med et ønske om at producere og sælge kvalitetskød. I dag er virksomheden en moderne produktionsvirksomhed med tilhørerende opskæring af kalve- og oksekød samt pølsemagerisektion. Virksomheden har haft en kontinuerlig høj omsætning og indtjening på trods af konkurrence fra større aktører, og hele udviklingen er skabt organisk ved fokus på udvikling af eksportmarkeder, produktudvikling og branding.

Ejerlederens vision er at skabe en forretning med passion for kvalitet, og han har derfor et kontinuerligt fokus på udvikling af produkterne. I 2018 opnåede J.N. Meat det ultimative mål inden for branchen, da virksomheden blev kåret som leverandør af verdens bedste steak ved World Steak Challenge blandt 208 steaks fra mere end 20 lande. I den forbindelse tog John Nielsen mellemnavnet Sashi, som han også har fået tatoveret for at afspejle virksomhedens højeste kvalitetsprodukt og sin egen passion for sit produkt og virke. John Sashi Nielsen er kendetegnet ved at være en dedikeret og passioneret ejerleder, som driver virksomheden med hele hjertet, og som har formået at skabe en virksomhed med en flot udvikling og stor, organisk vækst. Han har ligeledes et stærkt social engagement og har som led i sin passion for bordtennis etableret en lokal bordtennisklub.

View more

Freddy Raeder – ejerleder i Dansk Sprinkler Teknik

Dansk Sprinkler Teknik blev stiftet i 2010 og er Danmarks eneste full-service brandsikringsselskab og certificeret sprinklerinstallatørvirksomhed, som projekterer, installerer og vedligeholder anlæg i hele Norden. Virksomheden forebygger og bekæmper således ildebrande i Danmark, Norge, Sverige, Færøerne og Grønland. På den måde forestår virksomheden både udvikling, montering og service på sprinkleranlæg. Virksomheden har oplevet en stejl vækstkurve siden begyndelsen, og ejerleder Freddy Raeder har formået at skabe en sund virksomhed med en markedsandel på 40 %. Inden for de næste tre år forventes en vækststigning på 25 % inden for tre år.

Freddy Raeder er ejerlederen bag Dansk Sprinkler Teknik og er ansvarlig for virksomhedens daglige drift. Han arbejder dog tæt sammen med virksomhedens fem øvrige partnere, der besidder hver deres ansvarsområde i virksomheden. Dette sikrer et godt overblik og stort ledelsesmæssigt indblik i forretningen, hvilket understøtter ejerlederens fokus på at stille det rette hold og sikre, at arbejdet bliver udført af de rigtige mennesker på en ordentlig og effektiv måde.

View more

Henrik Anker – ejerleder i Gibotech A/S

Gibotech A/S blev etableret i 1984, og i dag udvikler, installerer og servicerer virksomheden højteknologiske automationsanlæg. Virksomheden har fokus på at skabe unikke robot- og automatiseringsløsninger med kunder og medarbejdere i centrum. Gibotech A/S er desuden kendetegnet ved at have en flad struktur og er en organisation, som er under udvikling og i høj vækst. Ejerleder Henrik Anker forventer således en omsætningsvækst på 51-75 % de kommende tre år og en stigning i medarbejderstaben. Den fremadrettede vækst skal ske organisk.

Henrik Anker overtog virksomheden for ti år siden i en alder af 36 år. Ejerlederen er en beslutningskompetent, ambitiøs og innovativ ejerleder, som har formået at skabe en succesfuld virksomhed med fokus på talent og kompetencer. Henrik Anker arbejder med muligheden for at dele medarbejdere med andre virksomheder og den vej igennem udligne manglen på talenter og kompetencer i branchen. Seneste tiltag på området er stiftelsen af automatiserings- og robotanlæg sammen med Sanovo 50/50, hvor Gibotech skal levere løsninger til Sanovos Worldwide markedsledende position inden for ægbehandling.

View more

Flemming Hjort – ejerleder i Masentia

Masentia er blandt de største selvstændige udbydere af avanceret produktionsudstyr til industrien i Skandinavien og forhandler innovative maskinløsninger med et højt serviceniveau og høj brandværdi. Virksomheden har eksisteret i over 50 år og skiftede i 2014 navn til Masentia, der er en sammentrækning af maskiner og sentia, der betyder nærvær på latin.

Ejerlederen bag Masentia, Flemming Hjort, har et stort fokus på at udvikle virksomheden og medarbejderne for hele tiden at fremstå som en moderne og løsningsorienteret virksomhed med en høj kvalitet. Flemming Hjort er drivkraften og stræber efter perfektion, præcision og hele tiden at bevare pladsen som markedsledende virksomhed. Masentia har desuden skabt Masentia Academy for at styrke talentmassen i maskinindustrien, hvor målgruppen er studerende på erhvervsskoler og nyansatte i maskinindustrien.

View more

Jens Find – ejerleder i Unik System Design A/S (Vejle)

Unik System Design udvikler resultatskabende og fleksibel branchesoftware. Filosofien bag virksomheden er at vide alt om nicheområderne inden for ejendomme og advokater og udvikle it-løsninger, som er effektive og tilfører værdi til kunden. Dette fokus har givet virksomheden en øget konkurrencekraft, og det har haft en positiv betydning for antallet af nye kunder og medarbejdere. Hos Unik System Design er kulturen meget vigtig, og ved at tilpasse sig kundernes behov søger virksomheden at skabe langvarige relationer med kunderne. Ejerlederen har således formået at skabe en succesfuld virksomhed, som oplever vækst år for år, og han forventer at investere yderlige i systemudvikling for på den måde at sikre, at kunderne får nyere og bedre it-løsninger, der kan effektivisere og hjælpe kundens forretning.

Ejerlederen Jens Find er kendetegnet ved at være en yderst engageret og imødekommende ejerleder i alt, hvad han gør. Han formår at fastholde og tiltrække kvalificeret arbejdskraft med den rette faglige indsigt i en branche, hvor der er stor konkurrence om arbejdskraften. Han er kendt i Vejle-regionen som en tillidsfuld profil og har derfor deltaget i en række udvalg inden for branchen og i Vejle Kommune. Jens Finds store passion er sejlsport og udendørslivet, og derudover har han sin egen vinkælder, som er kategoriseret fra A-Z.

View more

Anders Skorstensgaard og Martin Skorstensgaard – ejerledere i Skorstensgaard A/S (Kolding)

Skorstensgaard blev etableret i 2009 af tvillingerne Anders og Martin Skorstensgaard og er et af landets førende autoværksteder. Visionen er at blive Danmarks førende autoværksted, og visionen ønsker de at indfri ved at opnå vækst i hele Danmark. På nuværende tidspunkt har Skorstensgaard 16 værksteder, hvoraf otte er blevet etableret i begyndelsen af 2018. Ejerledernes fremtidsplaner et at åbne et værksted pr. måned frem til 1. marts 2019.

Anders og Martin Skorstensgaard driver deres virksomhed med stort engagement og passion, som er tydeligt i alt, hvad de gør. De har fra begyndelsen været involveret i alle dele af opstartsfasen af deres værksteder, og de går forrest i virksomheden og er nærværende i deres ledermåde. I dag har de uddelegeret en del af arbejdet til en professionel bestyrelse samt ledende medarbejdere, så de to ejerledere har mere tid til deres andre passioner; familie og at gå på jagt. Kort sagt har de to ejerledere med Skorstensgaard formået at positionere sig i en konkurrencepræget branche med et højt serviceniveau og lave priser.

View more

Bernt Dahl – ejerleder i Kentaur A/S (Fredericia)

Kentaur A/S blev etableret i 1990 og har specialiseret sig i arbejdstøj på det europæiske marked og er de største på markedet i Danmark. Virksomheden går efter at skabe innovativ og funktionel erhvervsbeklædning med fokus på effektivisering og optimering af kundernes driftsøkonomi. Ordet ’kentaur’ er et dyr fra den græske mytologi, som består af et menneskes overkrop og hoved med en hests krop. Virksomheden ejer desuden flere heste, som har deltaget i løb gennem årene, og hestesporten er en måde for Bernt Dahl at møde relationer og kunder. Kentaur A/S har formået at opnå en flot vækst blandt konkurrenterne med en strategisk tilgang gennem de 28 år, som den har eksisteret, og de forventer, at væksten vil fortsætte fremadrettet.

Bernt Dahl er ejerlederen bag Kentaur A/S, og han leder virksomheden med stort engagement og med medarbejdere, som har lyst og talent. Det har skabt en anciennitet på 10 til 15 år eller mere hos de fleste medarbejdere. Han er nærværende, og én gang om måneden stiller han sig på ”ølkassen” i kantinen for at fortælle, hvordan det går med virksomheden. Han sætter konstant nye mål, som skal opnås i samarbejde med andre ledere i virksomheden, som han i dag har uddelegeret dagligdagsfunktionerne til. På den måde kan han selv bruge sin tid på at indtænke innovation og strategi i virksomheden.

View more

Bertel Hestbjerg – ejerleder i Hestbjerg Økologi ApS (Holstebro)

Virksomheden udspringer af St. Hestbjerg, som er en gammel familiegård med rødder tilbage til 1623, og i dag beskæftiger Hestbjerg Økologi sig med produktion af økologiske grise på otte forskellige lokationer. Bertel Hestbjerg er 15. generation af virksomheden, som han overtog efter sin far i 1996, og han udvidede herefter produktionen af frilandsgrise. Ti år senere blev denne produktionsform ændret til økologisk griseproduktion med frilandsgrise, og Hestbjerg Økologi er i dag landets største økologiske svineproducent. Hestbjerg Økologi har opnået en flot vækst sammenlignet med andre konventionelle landbrug, og virksomheden har fortsat fokus på at opnå vækst via produktudvikling fremfor at vokse sig større.

Grisenes velfærd har stor betydning for Bertel Hestbjerg, som efter sin uddannelse som agrarøkonom fra landbrugshøjskolen konkluderede, at han ikke troede på den konventionelle produktion af grise. Han har derfor videreudviklet konceptet fra ”standard” økologiske grise til de såkaldte ’poppel-grise’, hvor søerne og smågrisene har adgang til træer, skygge og aktivitet og bliver håndfodret på markerne. Det har sikret fire hjerter for ’Det ekstra Gode Liv’ i COOPs markering af kød under ordningen ’Dyrevelfærd så det kan mærkes’. Det er blandt Hestbjerg Økologis mål at have så høj grad af dyrevelfærd og bæredygtighed som muligt, kombineret med medarbejdere, der trives, udfordres og udvikles. Som ejerleder er Bertel Hestbjerg imødekommende, idérig og går foran i virksomheden. Bertel Hestbjerg har således formået at opbygge en unik nicheproduktion, som imødekommer forbrugernes efterspørgsel, og som samtidig har opnået en flot vækst.

View more

Finn Kjærgaard og Steffen Christensen – ejerledere i Sølvsten Biler A/S (Viborg)

Sølvsten Biler A/S forhandler og servicerer Volkswagen, ŠKODA og SEAT og er autoriseret Audi Servicepartner. Visionen i virksomheden er at skabe en uovertruffen oplevelse for kunden ved at samle hele funktionen i et hus og levere en højere service end forventet. Da branchen er afhængig af tillid, er tillid et omdrejningspunkt for virksomheden - både i forhold til medarbejderne og kunderne. Virksomheden har opnået en markant vækst i omsætningen og indtjeningen og udmærker sig ved at opleve en større fremgang end alle konkurrenterne rent omsætningsmæssigt, samtidig med at virksomheden ligger i den højeste ende af skalaen vedrørende drift, serviceniveau og medarbejdertilfredshed.

De to ejerledere, Finn Kjærsgaard og Steffen Christensen, har formået at få virksomheden til at fungere som én enhed, hvor de kombinerer det økonomiske aspekt med en stærk kompetence i at kunne lede mennesker med nærvær, beslutsomhed, ansvarlighed og tillid. De går forrest i virksomheden og har øje for detaljen, ligesom de er omhyggelige med den strategi, som de lægger for Sølvsten Biler A/S. Kulturen er et vigtigt fokus i virksomheden, og Finn Kjærgaard og Steffen Christen er de førende kulturbærere af virksomhedens værdier og DNA.

View more

Bjarke Hansen – ejerleder i Primo Tours A/S (Ringkøbing)

Primo Tours A/S blev etableret i 2009 og er en charterarrangør med fokus på den velkendte charterrejse med direkte flyvninger, danske rejseledere, personlig service og både velkendte og nye destinationer. Den er indbegrebet af en unik fortælling om en virksomhed, som har differentieret sig i en konkurrencepræget branche med ejerlederen Bjarke Hansen i spidsen. Han er samtidig symbolet på Primo Tours A/S. Virksomheden har haft en solid økonomisk udvikling, og visionen er at vokse yderligere via bl.a. opkøb af nye virksomheder.

Primo Tours A/S er kendetegnet ved at være en uformel virksomhed, hvor ejerlederen selv er en stor del af den daglige drift og samtidig involverer sine medarbejdere. Medarbejderne ansættes efter engagement og personlige egenskaber frem for erfaring og uddannelse. Bjarke Hansen har stor tillid til sine medarbejdere, som kvitterer for tilliden med selvstændighed. Det kom bl.a. til udtryk, da ejerlederen som følge af rejseaktivitet i 4 måneder valgte at overlade ansvaret for driften til sine medarbejdere. Ved siden af sit virke i Primo Tours A/S stiller Bjarke Hansen sig til rådighed for unge iværksættere og har bl.a. etableret tre Primohuse (kontorhoteller) i Ringkøbing for at skabe et iværksættermiljø. Bjarke Hansen har formået sammen med sine medarbejdere ved hårdt arbejde, godt købmandskab og dygtighed at skabe en virksomhed med konkurrencedygtige resultater. De er lykkedes med et koncept, hvor høj anvendelse af automatiserede forretningsgange samt lokal forankring giver kunden tillid til, at der leveres de bedste oplevelser.

View more

Casper Grud og Øystein Åsebø – ejerledere i Adservice A/S (Aarhus C)

Adservice A/S blev etableret i 2007 af Casper Grud og Øystein Åsebø og er i dag Nordens førende affiliate netværk, som skaber forbindelse mellem annoncører og publishers. I dag er Casper Grud ejerleder alene, mens Øystein nu har fokus på virksomhedens norske marked. Hos Adservice A/S arbejder man i et åbent kontorlandskab, og Casper Grud foretrækker at være ude blandt medarbejderne for at sparre og vejlede. For Casper Grud handler lederskab ikke om at gå forrest i virksomheden, men derimod om at videregive arbejdsopgaver til kompetente medarbejdere, som tager ansvar.

De stærke værdier, som Casper Grud har defineret i Adservice A/S, er personlighed, sammenhold og åbenhed, og disse er altoverskyggende i hverdagen og særdeles i rekrutteringen. Virksomheden har indtil nu oplevet en flot vækst, som forventes at fortsætte de kommende tre år. Således forventer Casper Grud mellem 76-100 % vækst inden for de næste tre år, da der er et kæmpe potentiale i forretningsområdet.

View more

Anders Marcus – ejerleder i Obton Group Holding A/S (Aarhus C)

Obton Group Holding A/S blev etableret i 2006 og er et dansk investeringshus med speciale i at skabe de bedste afkast gennem alternative investeringer i såkaldte grønne driftsaktiver, som er uafhængige af aktie- og obligationsmarkedet. I dag er virksomheden blandt de største udviklere og sælgere af solenergiprojekter i Europa. Virksomheden har flere end 100 medarbejdere, og medarbejderstaben forventes forøget med yderligere 50 % inden for en treårig periode. Derudover har virksomheden opnået en flot vækst og forventer inden for de næste tre år at fordoble omsætningen og udvide sin position på det danske ejendomsmarked og det europæiske solenergimarked.

Anders Marcus er kendetegnet ved en høj grad af ordentlighed, pålidelighed og tillid til andre mennesker, hvilket karakteriserer ham i arbejdslivet såvel som privat. Han er detaljeorienteret, og udviser samtidig tillid til sine medarbejdere og har fokus på, at de lever op til værdierne flid, handlekraft, vindermentalitet og glæde.

View more

Tonny Andersen og Mathilde Krüger Mackowski – ejerledere i Sinful ApS (Højbjerg)

Tonny Andersen og Mathilde Mackowski fik ideen til Sinful ApS for ti år siden, da de mente, at det danske marked manglede en seriøs webshop med gode produkter inden for sexlegetøj, og de startede derfor Sinful.dk op i 2013. På daværende tidspunkt var medarbejderstaben på 7-8, mens der i dag er hele 80 ansatte. Sinful ApS har allerede opnået en flot vækst, og organisation og fysiske rammer er skabt til en tre til firedobling, samtidig med at eksportandelen på tre år er steget fra under 5 % til over 50 %. De to ejerledere har formået at revolutionere branchen, og Sinful ApS har således en markedsandel på ca. 50 %. Den fremtidige vækst skal ske gennem åbning af nye markeder og etablering af egne brands. Ultimativt er målet at blive verdens største e-handelsbutik inden for sexlegetøj.

Begge ejerledere har lært af alle processerne undervejs i opbygningen af deres forretning og har således prøvet af varetage alle opgaver. I deres ledermåde er de meget nærværende, men forventer til gengæld, at medarbejderne udviser passion. De to ejerledere er meget aktive i det århusianske e-handelsmiljø, hvor de netværker og vidensdeler. Både i 2017 og 2018 har de vundet anderkendelse i e-handelsbranchen ved at vinde en kategori i E-handelsprisen (FDIH).

View more

Torben Enggaard – ejerleder i Ambercon A/S (Støvring)

Ambercon A/S producerer og leverer beton- og facadeelementer, primært teglfacader, og har eksisteret siden 1965. Ambercon A/S har byggeteknisk udmærket sig ved at tilføre mere værdi til deres kunder ved at tilbyde æstetiske produkter, som letter byggeprocessen. Virksomheden har haft en omsætningsvækst på 62 % på tre år, og deres vækst de kommende år vil være drevet af investering og effektivisering i produktionen og nye processer. Der er her tale om en veldrevet virksomhed med en stærk ledelse, som har skabt en betydelig succes.

Torben Enggaard er kendetegnet ved at være en ejerleder med viljestyrke og passion. Han er tredje generation i Ambercon, og han udmærker sig særligt ved at have været drivkraften i en gennemgribende turnaround, hvor samtlige elementer af virksomheden er blevet nyfortolket. Han har således formået at vende en årelang underskudsforretning til en nordjysk succeshistorie. På trods af ændringerne har Torben Enggaard formået at holde fast i virksomhedens DNA, og hans ledelsesstil er kendetegnet ved det gode humør, åbne sind og en positiv tone, som fornemmes overalt. Han giver sine medarbejdere plads og har tillid til, at de selv finder løsninger.

View more

Lars Klinkby – ejerleder i EXPO-NET Danmark A/S (Hjørring)

Lars Klinkby er tredjegenerationsejer af virksomheden EXPO-NET Danmark A/S, som specialiserer sig i højtteknologisk produktion af plastnet. Virksomheden har været igennem en flot økonomisk udvikling igennem de seneste år, og deres resultat har været i en opadgående formkurve. Det er en virksomhed, som har formået at skabe en niche på markedet, hvor de igennem de seneste år har erobret større markedsandele. Virksomheden forventer også fremover at opleve vækst, dog i et mere moderat tempo for at værne om sit positive omdømme og virksomhedens kernekompetencer.

Lars Klinkby er kendetegnet ved at være en synlig og nærværende leder, som møder tidligt ind hver morgen for at hilse på de medarbejdere, der har nattearbejde. På den måde kan han holde en finger på pulsen. Han har en stor motivation i sit daglige arbejde og arbejder hårdt for at opnå succes. Samtidig er han en ejerleder, som går op i disciplin og holdning, hvilket stammer tilbage fra hans tid i forsvaret. På trods af dette er han meget forstående over for sine kollegaer, som har en klar opfattelse af, at Lars Klinkbys dør altid står åben.

View more

Mark Fjeldal Dalsgaard Nielsen og Jacob Riisgaard Eriksen – ejerledere i Coolshop.com (Nørresundby)

Ejerlederne bag Coolshop, Mark Nielsen og Jacob Eriksen, har formået at skabe en virksomhed med en flad kultur, hvor fokus i høj grad er på medarbejdernes velbefindende, da begge er bevidste om, at virksomhedens vigtigste kompetence er medarbejderne. Derfor handler Mark Nielsen og Jacob Eriksen ud fra tillid, ærlighed og frihed under ansvar. Det har bl.a. været med til, at de har indført halvanden times træning i de opførte træningslokaler på arbejdspladsen for at hjælpe medarbejderne med at være sunde og mere effektive. Coolshop har formået at vækste kontinuerligt på trods af et marked med meget store og kapitalstærke konkurrenter. Forventningen er at fortsætte den nuværende vækst og udvikling i fremtiden. Udover at have meget stort fokus på organisk vækst i Coolshop, så er en del af strategien også at vurdere eventuelle opkøb og fusioner, som kan være med til at fortsætte den nuværende udvikling.

Begge ejerledere er kendetegnet ved at vise gåpåmod og vilje, og de har en klar filosofi om, hvordan arbejdspladsen skal være, og hvordan medarbejderne skal bidrage til at følge strategien og opnå målene. Der arbejdes således ud fra ideen ”work smarter – not harder” som samtidig understøtter virksomhedens vision og DNA. Mark Nielsens store passion er motorsport og biler, hvilket bl.a. ses i stiftelsen af Cool Car Race Fonden, som har til formål at hjælpe børn i nød.

View more

loading-player

Playback of this video is not currently available

Regionskåringerne

På regionskåringerne ved Årets Ejerleder 2018 kan du glæde dig til at høre de personlige succeshistorier fra Danmarks dygtigste ejerledere.

Ved regionskåringerne kårer vi Årets Ejerleder og Årets Temaprisvinder i hver region. Temaprisen uddeles på baggrund af årets tema: Tillid.

Regionsvinderne går direkte videre til den store finale, landskåringen.

Klik på de enkelte regionskåringer ovenfor, hvor du kan læse mere og tilmelde dig.

 

Landskåringen

Til den store finale, landskåringen, kårer vi Årets Ejerleder 2018 og Årets Temaprisvinder 2018 blandt regionsvinderne fra de syv regionskåringer landet over.

For tredje år i træk uddeler vi også en særlig Hæderspris. Hædersprisen går til en ejerleder, som gennem en lang årrække har haft en betydende indflydelse på dansk erhvervsliv og er indbegrebet af, hvad det vil sige at være ejerleder.

Læs mere og tilmeld dig landskåringen

Årets tema: Tillid

I år sætter vi fokus på tillid, da tillid skaber sammenhængskraft og bidrager til vækst og udvikling. Tillid er en kerneværdi i det danske samfund, og det er tillid som Danmark og dansk erhvervsliv i høj grad bygger sin samhandel på med såvel lokalsamfundet som globalt.

Derfor bliver der i stigende grad behov for, at også erhvervsledere er med til at øge sammenhængskraften såvel globalt som lokalt ved bl.a. at markere sig mere direkte i den offentlige debat, mere åbenhed om ”ordentlighed” på parametre rundt om virksomhedens kernedrift, så som miljø, ligestillingsforhold og samfundsansvar såvel lokalt som globalt.

Vi tror på, at fremtidens vindere er dem, der lykkes med at skabe tillid til deres kunder, medarbejderne og øvrige stakeholders, derfor har vi valgt tillid som årets tema i Årets Ejerleder 2018.

 

loading-player

Playback of this video is not currently available

Sådan finder vi Årets Ejerleder

Årets Ejerleder er en årlig kåring, hvor vi kårer de dygtigste ejerledere i Danmark. For at finde finalisterne til regionskåringerne, analyserer PwC flere end 5.000 ejerledede virksomheder ud fra offentliggjorte regnskabsinformationer. Blandt disse gennemføres der personlige interviews med ejerledere fra ca. 120 virksomheder. Ejerlederne interviewes ud fra spørgsmål om ejerlederen og dennes virksomhed, ledelsesfunktioner og forretningsplan, performance og vækstambitioner, ejerskifte samt årets tema.
En ejerleder nomineres/udpeges i analysearbejdet og til interview, hvis virksomheden og ejerlederen opfylder følgende kriterier:

  • A/S – ApS – P/S
  • Minimum 10 ansatte
  • Virksomheden har eksisteret i minimum 5 år
  • Positiv egenkapital i seneste regnskab
  • Positivt resultat i seneste regnskab
  • Vækst i dækningsbidrag set over en 3-årig periode
  • Mellemstor eller mindre virksomhed uden for Børsens top 1000, ekskl. børsnoterede og deres datterselskaber samt datterselskaber af udenlandske virksomheder
  • Ejerlederen skal have central indflydelse på den daglige drift
  • Ejerlederen skal have en betydende ejerandel (>20%)

En lokal jury, bestående af bl.a. sidste års vinder, en lokal erhvervsperson og repræsentanter fra samarbejdspartnerne, mødes herefter og udvælger tre finalister og en regionsvinder i hver af de syv regioner. Blandt disse syv regionsvindere udvælger en landsjury herefter den person, der kåres som Årets Ejerleder.

Derudover udvælger den lokale jury i hver region også en temaprisvinder særligt på baggrund af årets tema. Blandt de syv regionale temaprisvindere udvælger en landsjury herefter den person, der kåres som Årets Temaprisvinder.

Analysearbejdet, der ligger til grund for kåringen af Årets Ejerleder giver et indgående kendskab til danske ejerledere og deres virksomheder, og hvordan de bidrager til væksten.

Kontakt os

Peter Zdrinka Nannestad
Business Development Director, PwC Denmark
Tlf: 3945 9563
E-mail

Paula Løve Aaes
Tlf: 3945 3299
E-mail

Følg PwC