Vindere af C20+ Regnskabspriserne 2016: Novo Nordisk, Arla Foods og Danske Bank

C20 Regnskabsprisen:
Novo Nordisk

Årsrapporten fra medicinalvirksomheden er af høj klasse og udmærker sig ved sit magasinformat med spændende artikler, der understøtter strategi og fokusområder samt en klar oversigt over fremskridt på de strategiske fokusområder.

Novo Nordisk har lavet en skarp årsrapport, der udmærker sig på alle parametre. Medicinalvirksomheden har bl.a. valgt et magasinformat frem for et mere traditionelt format, og ledelsesberetningen indeholder derfor spændende artikler, som rammer præcist i forhold til de områder, der er relevante og afgørende for Novo Nordisk,” lød det fra dommerkomitéen

Regnskabsprisen+:
Arla Foods

Arla har udarbejdet den bedste årsrapport blandt de ikke-børsnoterede virksomheder og er vinder af Regnskabsprisen+ 2016. Samlet set er det en moderne årsrapport af høj kvalitet og med et stærkt fokus på virksomhedens stakeholdere.

Arlas årsrapport er et glimrende eksempel på et stakeholder-regnskab, hvor informationen er tilpasset de primære stakeholdere, som er landmænd og forbrugere. Det gør årsrapporten meget relevant og nærværende,” lød det fra dommerkomitéen ved overrækkelsen af prisen.

Dommerkomitéens særpris:
Danske Bank

Danske Bank har udarbejdet den bedste årsrapport blandt de finansielle selskaber og vinder særprisen ved C20+ Regnskabsprisen 2016. Banken formår at kommunikere meget direkte til læseren og gør kompliceret stof lettere forståeligt.

Der er tale om den bedste danske årsrapport for en finansiel virksomhed, og den kan inspirere andre finansielle virksomheder til at kommunikere til læseren på en mere direkte måde og gøre det komplicerede stof lettere tilgængeligt,” lød det fra dommerkomitéen ved overrækkelsen af prisen.


 
Gode eksempler

Vi har samlet årsrapporterne fra C20-selskaberne og de 10 største ikke-børsnoterede virksomheder i dansk erhvervsliv, så du let kan finde inspiration til din årsrapport.Se stemningsfilmen fra kåringen

 
PwC’s analyse C20+ by Numbers

PwC har for fjerde år i træk lavet analysen ”C20+ by Numbers”, som giver dig et indblik i udviklingen i regnskabstallene for C20-virksomhederne.

Igen i år har vi set på udviklingen i 1. kvartal af 2016 samt set på 10 større ikke-børsnoterede selskaber – efterfølgende benævnt som +selskaberne. 
Temaerne for C20+ Regnskabsprisen 2016

 • Året der gik”: Virksomhedens performance og opfølgning på udmeldte forventninger.
 • Det fremadrettede”: Virksomhedens strategiske målsætninger samt risici (drift og finansiel).
 • Det dynamiske”: Forbedring af informationsværdien af årsrapporten.

 
Om dommerkomiteen

Vinderne vurderes og udvælges af en professionel, uafhængig og bredt sammensat dommerkomite. Dommerkomiteen består af følgende medlemmer:

 • Niels Leth, Analysechef, Carnegie Investment Bank
 • Kristian Wærness, Senior Vice President i Dampskibsselskabet NORDEN &
 • Formand for Rederiforeningens arbejdsgruppe for regnskab og revision
 • Claus Berner Møller, Pensions & Investments, Vice President, Danish Equities, ATP
 • Ole Steen Andersen, Professionelt bestyrelsesmedlem
 • Bjørn Sibbern, Administrerende direktør, Nasdaq OMX
 • Lars Jønstrup Dollerup, Finansdirektør, Københavns Lufthavne A/S
 • Niels Mengel, Formand, Dansk Aktionærforening