Kan man nudge sig til en bedre offentlig sektor?

Hent inspiration til, hvordan den offentlige sektor bedst udnytter den datadrevede udvikling og adfærdsøkonomiske løsninger som løftestænger til en bedre og mere effektiv offentlig sektor.

Den offentlige sektor har altid været under forandring, så hvorfor ikke tage borgernes og medarbejdernes adfærd i betragtning, når den re-designes? Nudging er brugen af intervention til at skabe adfærdsforandring. Det handler om at designe og have et kendskab til brugerne i forbindelse med organiseringen og tilrettelæggelsen af en adfærdsforandring.

Nudging kan bl.a. bruges til bedre implementering, beslutningsstøtte og bedre afgørelser, mere smidige og effektive processer og en bedre serviceoplevelse.

loading-player

Playback of this video is not currently available

Hvordan kommer man godt fra start med anvendelsen af nudging? Få input fra  Mette Lindgaard, partner og ansvarlig for PwC's Public Welfare område hos PwC, Lisa Larsen, Managing Director, The Behavioural Insights Team (BIT) og Kristine Poulsen og Kristine Poulsen-Hansen, proceskonsulent og programleder i Erhvervsstyrelsen.

loading-player

Playback of this video is not currently available

Hvordan udnytter man potentialet i nudging? Få input fra Christian Klibo, partner og ansvarlig markedsleder for PwC’s offentlige kundesegment og Jesper Fisker, administrerende direktør, Kræftens Bekæmpelse.

Artikel: Kan vi nudge os til en bedre offentlig sektor?

Svaret er et overbevisende ja, mener Lisa Larsen, Managing Director for den britiske ”nudge unit”, The Behavioural Insights Team. Læs artiklen med Lisa Larsen, som arbejder med datadrevet adfærdsdesign på tværs af den offentlige sektor i Storbritannien og står bag hundredevis af initiativer, der blandt andet har fået flere briter til at indbetale skat, spare op til deres pension, blive i uddannelse og spise sundere.

Læs artikel

 

Mere inspiration til dig

PwC satte fokus på nudging i den offentlige sektor på en konference den 28. marts 2019. På konferencen gav eksperter deres strategiske og operationelle perspektiver på overvejelser og fordelene ved nudging, og hvordan man kan nudge sig til en bedre offentlig sektor.

Her finder du præsentationer, der er tilgængeligt til download:

Her finder du relateret indhold:

Kontakt os

Christian Klibo

Partner, Advisory, PwC Denmark

Tlf: 4041 9520

Mette Lindgaard

Partner, Public Welfare, PwC Denmark

Tlf: 2524 0037

Følg PwC