Overskudsvarme – stadig rentabelt?

13/06/17

Er udnyttelse af overskudsvarme stadig rentabelt eller er overskudsvarmeafgiften for stor en hindring? Læs mere her om hvad der er fakta.

Udnyttelse af overskudsvarme

Det er PwC’s erfaring, at mange virksomheder ser afgiftereglerne vedrørende overskudsvarme som en hindring for at igangsætte projekter om udnyttelse af overskudsvarme fra produktionsprocesser.

PwC oplever, at tilbageholdenheden ofte skyldes, at virksomheder og projektrådgivere er usikre på afgiftsreglernes betydning for overskudsvarmeprojektet. Afgiftsreglerne er dog også meget komplekse, så det er naturligt, at virksomheder og projektrådgivere ikke kender dem i detaljer.

Faktum er dog, at overskudsvarmeafgiften i 2017 fortsat er mindre end afgiften på alternative fossile brændsler. Det skal den være – det er lovens hensigt med overskudsvarmeafgiften. Udnyttelse af overskudsvarme vil derfor ofte være en fordel, dog afhængig af diverse anlægsinvesteringer og alternative opvarmningskilder mv.

Hvorvidt udnyttelse af overskudsvarme fortsat vil være rentabel, afhænger dog i høj grad af, hvordan Folketinget forholder sig til blandt andet Afgifts- og tilskudsanalysens del 5 vedrørende overskudsvarmeafgiftsområdet.

Vi har udarbejdet et overblik over de gældende regler om overskudsvarmeafgift samt interessante nyheder på området. Her kan du blandt andet læse om betydningen af PSO-afskaffelsen for overskudsvarmeområdet samt få et overblik over Afgifts- og tilskudsanalysens del 5.

Du kan i øvrigt læse meget mere i vores afgiftsvejledning.
Bestil eller download: PwC’s Afgiftsvejledning 2017

Kontakt PwC’s afgiftsgruppe

Hvis du ønsker sparring omkring, hvordan netop din virksomhed skal håndtere afgifterne ved udnyttelse eller salg af overskudsvarme, er du altid velkommen til at kontakte PwC’s afgiftsspecialister.

Kontakt os

Michael Troelsgaard

Director, indirekte skatter, PwC Denmark

Tlf: 8932 5516

Anne Neerup Jensen

Manager, indirekte skatter, PwC Denmark

Tlf: 8932 0006

Følg PwC