»Vi lever i en tid, hvor der i den grad er brug for nogen, der går ud og skiller fakta fra fake«




Skal tilliden i samfundet styrkes, er det afgørende, at vi har adgang til information, vi kan stole på. Det siger PwC’s danske topchef Mogens Nørgaard Mogensen.

Fake news, misinformation eller alternative fakta. Hvad end man kalder det, så er strømmen af falsk information en stadig voksende udfordring. Det kan 54-årige Mogens Nørgaard Mogensen tale med om. Han er seniorpartner og administrerende direktør i revisions- skatte- og rådgivningshuset PwC. Her har man sat kampen mod misinformation øverst på dagsordenen. Det er nemlig ikke kun i medierne, at fake news har kronede dage. Ifølge topchefen er misinformation med til at skabe mistillid i samfundet generelt, og det stiller nogle særlige krav og forventninger til en virksomhed som PwC.

“Der bliver nødt til at være nogle uvildige institutioner i samfundet, der kan styrke tilliden til erhvervslivet og samfundet i det hele taget. Tillid er vigtig for, at både mennesker, organisationer og virksomheder kan udvikle sig og skabe relationer,” siger Mogens Nørgaard Mogensen, der ud over at bestride topposten i PwC også er revisor og rådgiver for danske flagskibe som Mærsk, Carlsberg og Coloplast.
















Flash photography, Dress shirt, Street fashion, Smile, Shoulder, Sleeve, Waist, Gesture, Happy
Personal computer, Table, Smile, Property, Furniture, Laptop, Comfort, Human, Fashion

Samfundets vagthund

Mogens Nørgaard Mogensen kalder PwC for “samfundets vagthund”, der bidrager til at afværge regnskabs- og skatteskandaler og bekæmpe misinformation.

“I alle mine år som revisor har vores målsætning om at styrke tilliden i samfundet aldrig været så relevant som netop nu. Vi lever i en tid, hvor der i den grad er brug for nogen, der går ud og skiller fakta fra fake. Det er derfor også helt afgørende, at vi fremstår som uafhængige, når vi afgiver erklæringer til omverdenen. Man skal kunne stole på, at de rapporter og regnskaber, vi står bag, er retvisende, og at de erklæringer, vi afgiver, er pålidelige. Det er hele kernen i vores virksomhed,” siger topchefen.

Senest har PwC fået ansvar for at bistå myndighederne med at sikre, at den politiske aftale om erstatning til landets minkavlere realiseres i overensstemmelse med aftalens intentioner. Virksomheden skal med andre ord hjælpe med at sikre, at de penge, som er afsat til minkavlernes corona-erstatning, ender i de rette lommer.

“Vi kan og skal ikke stå på mål for de politiske beslutninger, men vi kan hjælpe med, at det hele foregår, som det skal og er vedtaget. Det er med til at sikre, at både minkavlere, borgere og politikere kan have tillid til, at lovgivningen udmøntes som tiltænkt,” forklarer Mogens Nørgaard Mogensen.

Under COVID-19-pandemien har PwC desuden hjulpet myndighederne i arbejdet med Smitteopsporing. Sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed har de været med til at udvikle den infrastruktur, der gør det muligt at nå bredt og hurtigt ud til danskere, der er smittet med corona, eller som har været i nær kontakt med en smittet.

“Hvis vi eksempelvis bliver ramt af nye smitsomme varianter af coronavirus, der sender antallet af smittetilfælde i vejret, er det vigtigt, at vi hurtigt kan skalere indsatsen med blandt andet test og smitteopsporing. Det er en stor og kompleks opgave, og her har PwC bistået med etablering af fleksible og skalerbare infrastrukturer og processer.”





















»Vi lever i en tid, hvor der i den grad er brug for nogen, der går ud og skiller fakta fra fake. Det er derfor også helt afgørende, at vi fremstår som uafhængige. Man skal kunne stole på, at de erklæringer, vi afgiver, er pålidelige. Det er hele kernen i vores virksomhed«

- Mogens Nørgaard Mogensen
Administrerende direktør i PwC

Bæredygtighed & cybersikkerhed

I PwC handler revision og rådgivning ikke kun om kroner og ører. En opgave, som Mogens Nørgaard Mogensen forventer kommer til at fylde meget i de kommende år, er bæredygtighedsagendaen. Herunder udfordringen med såkaldt greenwashing, hvor virksomheder slår sig op på at være grønnere, end de i virkeligheden er. Det er væsentligt at kunne skelne mellem de virksomheder, der reelt gør en stor indsats og de virksomheder, som måske reelt ikke helt kan stå på mål med det, de rapporterer. Grundlæggende handler det også her om, hvorvidt man kan stole på de tal og informationer, der kommer ud.

“Alt tyder på, at bæredygtighed også i de kommende år bliver et vigtigt konkurrenceparameter. Mange virksomheder vil investere kraftigt i denne agenda, mens nogle sikkert vil forsøge at brande sig som klimavenlige, selvom de ikke er det. Her har PwC en stor opgave i at foretage en validering og revidering af virksomhederne og afklare, om det grønne image bare er tomme ord,” siger han og uddyber:

“Der kommer til at være masser af rapporter og afgifter, som baserer sig på opgørelsesmetoder, der skal verificeres. Og de skal verificeres af nogen, som kan stå inde for, at det er de rigtige tal. Her kommer PwC til at spille en kæmpe rolle.”

Mogens Nørgaard Mogensen ser desuden cybersikkerhed som et af de største forretningsområder i fremtiden. 

“Vores samfund bliver mere og mere digitaliseret, og det bliver en af PwC’s vigtigste opgaver at bidrage til øget cybersikkerhed. Det er en kæmpe opgave, for hackerne bliver hele tiden dygtigere og dygtigere. Det er et område, der skaber stor bekymring blandt CEO’erne,” siger han og refererer til PwC’s årlige CEO Survey, hvor topledere fra hele verden deler deres vækstforventninger, bekymringer og perspektiv på fremtiden. 

Her svarer hele 97 procent af de danske topledere, at de er bekymret for cybertruslen.










Sådan kan du styrke din udvikling hos PwC

PwC er det førende revisions-, rådgivnings- og skattehus i Danmark. De arbejder for at styrke tilliden i samfundet og løse væsentlige problemstillinger.

Det kan du også komme til. PwC arbejder nemlig målrettet med karriere og talentudvikling.

Start din karriere hos PwC

  • Sammen med din career coach sætter i mål for din udviking og fremtidige karrierevej. Det er også her, du finder sparring og vejledning.

  • I takt med at dit fundament bliver stærkere, kan du tage nye roller og større ansvar ved at tone din karriere med fokus på Ledelse, Marked eller Specialisering.

  • Din udvikling bliver i PwC tilpasset både dine styrker og virksomhedens behov. Det sker fx gennem PwC Professionel. En model, der afspejler forventningerne til de kompetencer, som du udvikler og finpudser som en del af PwC.

Når du er godt i gang hos PwC

  • Gennem et Key Talent-program, der er et udviklingsforløb for udvalgte medarbejdere med minimum to års erfaring og et ekstraordinært potentiale, identificerer og udvikles talenter i tæt samspil med topledelsen.

  • Gode rammer for mobilitet udvikler dig som medarbejder. Derfor kan du udvikle og anvende dine kompetencer i den afdeling eller i det land, du brænder for.

  • PwC har kontorer over hele verden, og du kan derfor skabe en international karriere. Du kan søge om at blive udstationeret i typisk 1-3 år og samtidig få en garanti for, at du har et job, når du vender hjem

Interior design, Smile, Coat, Gesture, Interaction
Interior design, Clothing, Trousers, Furniture, Table, Comfort, Building, Suit, Couch

Succes i fællesskab 

I år kan Mogens Nørgaard Mogensen fejre 10-års jubilæum som administrerende direktør. Omsætningen er vokset fra 1,5 milliarder til cirka 3,3 milliarder, men spørger man Mogens Nørgaard Mogensen, hvad han er allermest stolt af i sin tid som direktør, er der noget andet, der kommer først. Nemlig hans ansatte og det stærke samarbejde på tværs af organisationen. 

“Gennem mange år har vi kørt med taglinen “Succes skaber vi sammen”, og vi mener det faktisk. Vi er hamrende ambitiøse, og der er masser af kunder, der har spændende udfordringer, som gør, at der er rige muligheder for at udvikle sig i PwC - og slutresultatet bliver kun rigtig godt, hvis vi arbejder sammen og motiverer hinanden,” siger han.

PwC rummer i det hele taget oceaner af muligheder for at sætte turbo på karrieren. Men vil man have det maksimale ud af sit arbejdsliv, er det ifølge topchefen vigtigt at have hjertet med.

“Jeg tror, det er vigtigt, at man er stolt af at gå på arbejde. At man bakker op om vores purpose og tror på, at vores arbejde kan bidrage til at skabe mere tillid i samfundet og løse væsentlige problemstillinger.”









Sådan kan du styrke din udvikling hos PwC

PwC er den førende revisions-, skatte- og rådgivningsvirksomhed i Danmark og arbejder for at styrke tilliden i samfundet og løse væsentlige problemstillinger.

PwC arbejder målrettet på at skabe udviklende og fleksible rammer, der kan åbne for mange forskellige karrieremuligheder.

Karriere hos PwC

  • Et stærkt fællesskab, hvor du er med til at gøre en forskel ved at finde løsninger på de udfordringer, der står øverst på det private erhvervslivs og det offentliges agenda.

  • Gode rammer for mobilitet i et stort globalt netværk giver dig mange muligheder. Derfor kan du udvikle og anvende dine kompetencer i den afdeling eller i det land, du brænder for.

  • Udviklende og fleksible rammer i en levende og inspirerende kultur med en række forskellige uddannelsesforløb.

Dette indhold er produceret af Berlingske Media Advertising i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.

Cookie- og Privatlivspolitik & Cookiedeklaration

Text, Font

Sponseret indhold fra

Material property, Font