CSR og bestikkelse

Bestikkelse er en kæp i hjulet på væksten

Over halvdelen af de globale topledere er bekymret for, at bestikkelse og korruption er en barriere for vækst. Det gælder 28 % af de danske topledere.

Disse fakta bygger på data fra PwC's omfattende og globale CEO Survey 2014. I april 2014 offentliggør vi vores danske CXO Survey, hvor du kan læse mere om de danske CXO'ers forventninger, fokus og parathed til at udvikle og investere i det kommende år.

Hvad betyder det for din virksomhed?

Bliv beredt på risikoen for bestikkelse og korruption og undgå, at dette ikke går ud over virksomhedens forretningsmæssige mål.

Er din virksomhed opmærksom på, at:

  • forretning i udviklingslande, hvor embedsmænd ikke altid aflønnes tilstrækkeligt, udgør en stor risiko ift. at føre forretning i i-lande med stabile infrastrukturer
  • større transaktioner udgør en større risiko for at skjule eventuel bestikkelse/hvidvaskning end mindre transaktioner eller handler med små avancer
  • visse typer af virksomheder og visse kulturer har traditionelt bestemte typer af adfærd, fx vidtgående gaver, repræsentation og udenlandsrejser, bidrag til velgørende formål, facilitation payments (”smørelsespenge"), toldbehandling og indhentelse af myndighedstilladelser.