Tillid er noget, man gør sig fortjent til

Jakob Thisted Binder er 28 år gammel og har været i PwC siden 2015. Jakob har læst HD i 4 år og derefter cand.merc.(aud.). I dag arbejder han som Senior Manager i PwC’s revisionsafdeling med fokus på mellemstore virksomheder. Nu kan Jakob også skrive titlen som statsautoriseret revisor på CV’et, hvilket har været et mål for ham, siden han var 19 år gammel.

Vi hjælper og sparrer med hinanden

Efter flere år som revisor i et mindre revisionsfirma skiftede han til PwC: ”Min stærke side har altid været et praktisk perspektiv på regnskab og rådgivning, så i PwC kunne jeg supplere min viden med den mere teoretiske side af revision og blive bedre forberedt til SR-forløbet.” Arbejdet i PwC har dog ikke kun givet Jakob mere viden, men også følelsen af sammenhold: ”Når jeg kom fra et mindre firma, havde jeg frygtet at der ville være spidse albuer i et stort hus som PwC, men den frygt blev gjort til skamme. Jeg var meget positivt overrasket. Vi hjælper og sparrer med hinanden. Det er utroligt positivt, at vi på trods af vores størrelse virkelig er one company. Det er en stor styrke.”

Kulminationen på mange års arbejde

Om dagen for den afsluttende mundtlige eksamen fortæller Jakob: ”Jeg trak mit spørgsmål, og min første tanke var: ’Det er virkelig pinligt, hvis jeg dumper denne her’, for jeg har arbejdet rigtig meget med det område. At gå til den eksamen var en af de fedeste oplevelser i mit liv. Det var en lettelse, og selve eksamen gik rigtig godt, så det var ekstra fedt. Det er jo kulminationen på mange års arbejde, der startede lige efter jeg var fyldt 19. Der er faldet en kæmpe byrde af mine skuldre, fordi den evige dårlige samvittighed over ikke at læse nok er væk. Og så er der selvfølgelig min nye rolle. Det har været en løbende proces over det sidste års tid, hvor man kan fornemme, at ens rolle har ændret sig.”

Tillid er det vigtigste i alle relationer

En vigtig del af Jakobs rolle som statsautoriseret revisor handler om at opbygge tillid til kunder og relationer: ”Jeg tror på, at tillid er noget, man gør sig fortjent til. Jeg skaber nye opgaver for PwC ved at være, som jeg er, og ved at sige min ærlige mening. Med andre ord er jeg opsøgende i forhold til at identificere mine kunders behov og give dem en rådgivning, som kan gøre en forskel for dem. I bund og grund er det vigtigste, at kunderne har tillid til os, og at de kan stole på det, vi laver. Tillid er det vigtigste i alle relationer.”
Ved spørgsmålet om, hvad det har givet Jakob at kunne kalde sig statsautoriseret revisor fortæller han: ”Det giver noget at få papir på ens evner. Udadtil giver det mere respekt, at der står statsautoriseret revisor på visitkortet. Da jeg satte min første underskrift på et regnskab, var det ret specielt. Og det mest kontrollerede regnskab nogensinde.”
 

Kontakt os

Følg PwC