Seneste nyheder

Vi giver dig den seneste faglige viden inden for bl.a. regnskab, selskabsskat, moms told & afgifter, strategi og teknologi.

IFRS news februar 2017

13 feb 2017

IFRS news februar 2017

PwC’s CXO Survey 2017 – vær med til at præge debatten

09 feb 2017

PwC’s CXO Survey 2017 – vær med til at præge debatten

Beregn din godtgørelse af el- og vandafgift for 2017 med PwC’s regneark

06 feb 2017

Vi har udarbejdet er regneark, som din virksomhed kan anvende til beregning af virksomhedens godtgørelse af el- og vandafgifter i 2017.

Hyperinflationsøkonomier i 2016

03 feb 2017

Særlige regler under IFRS for lande, der oplever hyperinflation.

IFRS 10 - Koncernregnskab og særligt om kapitalforvaltere

03 feb 2017

Hvornår opnår en investor kontrol over en kapitalfond og dermed omfattes af reglerne i IFRS 10.

ESMA Q&A vedr. guidelines til Alternative Performance Measures (APM)

03 feb 2017

ESMA Q&A vedr. guidelines til APM.

Fondshåndbogen 2017

02 feb 2017

Fondshåndbogen 2017 stiller skarpt på fondsret, regnskab, skat og afgifter. Ud over en beskrivelse af reglerne indeholder bogen eksempler og opstillinger, der illustrerer brugen af reglerne. Der er også tilføjet beskrivelser af eksisterende praksis.

Brancheanalyse af restaurationsbranchen

02 feb 2017

Restaurationsbranchen har oplevet en markant udvikling og er blevet et trækplaster for mange turister som følge af den nordiske madbølge. Men branchen er også udfordret i en hård konkurrencen, hvor et stærkt fokus på rapportering er vigtigt. Det viser en undersøgelse af restaurationsbranchen fra PwC.

Arbejdsgiverbetalt lufthavnsparkering

31 jan 2017

Ny afgørelse fra SKAT bekræfter, at arbejdsgiverbetalt lufthavnsparkering efter omstændighe-derne kan være skattefri, når parkeringen er arbejdsmæssigt begrundet.

Bestyrelsens rolle i forhold til risikostyring

27 jan 2017

Bestyrelser har en kritisk og vigtig rolle, når det gælder virksomhedens arbejde med risikostyring. Både investorer, regulatorer samt andre stakeholders har øjnene rettet mod denne rolle, og derfor er gennemsigtighed - og en effektiv tilgang til området - ikke kun fornuftigt. Det er nødvendigt.

Det bliver nemmere at være momsregistreret i Norge

24 jan 2017

Fra 1. april 2017 er det ikke længere et krav, at man som dansk ikke-etableret virksomhed skal have en fiskal repræsentant, hvis man har – eller skal have – en momsregistrering i Norge.

Deltag i PwC's survey Insurance Banana Skins

23 jan 2017

Hvilke risici står forsikringsselskaber over for i dag, og hvordan prioriterer de dem? PwC og Centre for the Study of Financial Innovation (CSFI) er gået sammen for at samle svar fra ledende forsikringsselskaber og iagttagere af den finansielle scene for at undersøge, hvad de ser som den største trussel.

Nye styresignaler vedrørende moms og fast ejendom

23 jan 2017

SKAT har udsendt to styresignaler vedrørende moms på salg af fast ejendom efter udlejning samt moms på salg af byggegrunde. Disse styresignaler har været længe ventet, men de bidrager desværre ikke ret meget til en øget klarhed over SKATs uklare praksis.

Brugte biler er brugte

23 jan 2017

EU-Domstolen har netop underkendt en dansk praksis, hvor brugte reservedele fra udtjente køretøjer blev pålagt fuld moms. Den nye praksis betyder, at der kun skal beregnes moms af fortjenstmargen.

Fortsat billigt elforbrug til opladning af elbiler

20 jan 2017

Også i 2017 er det muligt at få godtgjort afgift på elektricitet anvendt til opladning af elbiler uden hensyn til momsfradrag – og ved salg af opladning af elbiler til andre.

Brancheanalyse af hotelbranchen

19 jan 2017

Hotelbranchen sætter endnu en gang ny rekord i antal af overnatninger, og det er både København og resten af Danmark, som driver den positive udvikling med en fremgang på henholdsvis 6,7 % og 6,1 %. Det viser en ny analyse af hotelbranchen fra PwC.

Brancheanalyse af elektriker- og el-installatørbranchen

19 jan 2017

Elektriker- og el-installatørbranchen fastholder en stabil indtjening og en tilfredsstillende dækningsgrad. Det viser en ny undersøgelse om elektriker- og el-installatørbranchen fra PwC, der også forventer et endnu større fokus på effektivisering ved hjælp af it-værktøjer i branchen i fremtiden.

Mennesket og de rette talenter er fortsat afgørende i den digitale tidsalder

17 jan 2017

Påvirkningen fra de teknologiske forandringer og geopolitisk decentralisering vil fortsætte med at forvandle verden, men i hvilken retning?

Project Blue Emerging Markets

17 jan 2017

Klar til vækst: Sådan gøres det finansielle system 'fit for purpose'

Mexico indfører nye regler for transfer pricing-justeringer for 2017

10 jan 2017

Den 8. december 2016 indførte de mexicanske skattemyndigheder bestemmelse nr. 3.9.1 i samleloven for 2017 vedrørende anvendelse af transfer pricing-justeringer. Den nye bestemmelse omfatter områder så som transfer pricing-justeringer, skattefradragskrav for transfer pricing-justeringer, frister for indgivelse af justeringer, mv.