Seneste nyheder

Vi giver dig den seneste faglige viden inden for bl.a. regnskab, selskabsskat, moms told & afgifter, strategi og teknologi.

Vi skal kunne mere end at kode

21 feb 2017

I en leder fra den 9. februar lancerer Børsen sin egen kodeskole for at løfte den digitale dagsorden og for at sætte fokus på, at for få læser it-fag, kodning og programmering. Tiltaget er vigtigt, for vi bør sætte digitalisering højt på agendaen, samtidig skal der også andre kompetencer til, hvis de danske virksomheder skal kunne udnytte det fulde potentiale af den teknologiske udvikling til at skabe vækst og arbejdspladser.

The World in 2050

21 feb 2017

Verdensøkonomien kan være fordoblet i 2050. Allerede i 2042 kan verdensøkonomien være fordoblet, da særligt udviklingslandene forventes at forbedre deres økonomier, herunder Indien der forventes at overhale USA som verdens anden største økonomi i 2050. Det viser en ny rapport fra PwC, hvor 32 af verdens største økonomier er blevet undersøgt.

Danmark i vækst – erhvervslivets input

21 feb 2017

Et indblik i erhvervslivets perspektiver på og ambitioner for Danmarks digitale omstilling.

HUSK: Årsrapporten 2016 kræver mere end normalt ...

20 feb 2017

Årsrapporten 2016 kræver mere end sidste år. Det skyldes, at årsregnskabsloven er ændret på en lang række punkter – både hvad angår oplysninger og hvad angår indregning og måling af aktiver og forpligtelser.

CFOdirect: PwC kommenterer på kompleks FASB-model, VIDEO: Se hvordan du klassificerer sikkerhedsstillelse, der har karakteristika af både gæld og egenkapital og meget mere

16 feb 2017

Denne gang i CFOdirect kan du læse PwC’s bud på, hvordan FASB’s model for at skelne passiver fra egenkapital kan simplificeres og forbedres. Se også videoen om, hvordan du klassificerer sikkerhedsstillelse, der har karakteristika af både gæld og egenkapital, og hvordan det påvirker dets regnskabsmæssige resultat.

IFRS news februar 2017

13 feb 2017

IFRS news februar 2017

Indberetning og erklæring om markedsførte elektriske produkter for 2016

13 feb 2017

Producenter og importører af elektriske produkter skal senest 31. marts 2017 indbe-rette mængden af markedsførte produkter. Indberetningen skal ofte følges af en erklæring fra revisor.

PwC’s CXO Survey 2017 – vær med til at præge debatten

09 feb 2017

PwC’s CXO Survey 2017 – vær med til at præge debatten

CFOdirect: IFRS nyheder – nytårsfortsætter til din virksomhed, bliv forberedt på, hvilke spørgsmål du vil møde på aktionærmødet og meget mere

09 feb 2017

Denne gang i CFOdirect giver vi dig de seneste nyheder fra IFRS og bl.a. vores bud på, hvilke nytårsfortsætter din virksomhed burde have i rapporteringen fremover. Bliv også klædt på til aktionærmødet, når vi udforsker de områder og spørgsmål, der kan være vigtige for aktionærerne, og som du bør være forberedt på.

Beregn din godtgørelse af el- og vandafgift for 2017 med PwC’s regneark

06 feb 2017

Vi har udarbejdet er regneark, som din virksomhed kan anvende til beregning af virksomhedens godtgørelse af el- og vandafgifter i 2017.

Hyperinflationsøkonomier i 2016

03 feb 2017

Særlige regler under IFRS for lande, der oplever hyperinflation.

IFRS 10 - Koncernregnskab og særligt om kapitalforvaltere

03 feb 2017

Hvornår opnår en investor kontrol over en kapitalfond og dermed omfattes af reglerne i IFRS 10.

ESMA Q&A vedr. guidelines til Alternative Performance Measures (APM)

03 feb 2017

ESMA Q&A vedr. guidelines til APM.

CFOdirect: Et overblik over FASB’s nye definitioner af en forretning og dets indvirkning, ny regnskabsvejledning skaber ustabilitet i skattesatser og meget mere

02 feb 2017

I denne udgave af CFOdirect kan du læse en uddybende vejledning til FASB’s nye definitioner af en forretning og få indblik i, hvordan det kan påvirke fremtidige transaktioner. Du kan også læse om, hvordan ny FASB-vejledning skaber ustabilitet i skattesatser, bl.a. i forbindelse med medarbejderaktieoptioner.

Fondshåndbogen 2017

02 feb 2017

Fondshåndbogen 2017 stiller skarpt på fondsret, regnskab, skat og afgifter. Ud over en beskrivelse af reglerne indeholder bogen eksempler og opstillinger, der illustrerer brugen af reglerne. Der er også tilføjet beskrivelser af eksisterende praksis.

Brancheanalyse af restaurationsbranchen

02 feb 2017

Restaurationsbranchen har oplevet en markant udvikling og er blevet et trækplaster for mange turister som følge af den nordiske madbølge. Men branchen er også udfordret i en hård konkurrencen, hvor et stærkt fokus på rapportering er vigtigt. Det viser en undersøgelse af restaurationsbranchen fra PwC.

Arbejdsgiverbetalt lufthavnsparkering

31 jan 2017

Ny afgørelse fra SKAT bekræfter, at arbejdsgiverbetalt lufthavnsparkering efter omstændighe-derne kan være skattefri, når parkeringen er arbejdsmæssigt begrundet.

Bestyrelsens rolle i forhold til risikostyring

27 jan 2017

Bestyrelser har en kritisk og vigtig rolle, når det gælder virksomhedens arbejde med risikostyring. Både investorer, regulatorer samt andre stakeholders har øjnene rettet mod denne rolle, og derfor er gennemsigtighed - og en effektiv tilgang til området - ikke kun fornuftigt. Det er nødvendigt.

CFOdirect: Hvorfor og hvordan bestyrelsen bør tage et nyt kig på risici i din virksomhed, analyse af 17 store banker under og efter finanskrisen og meget mere

26 jan 2017

Denne gang i CFOdirect kan du få indsigt i, hvorfor bestyrelsen i din virksomhed bør tage et nyt kig på at overvåge risici. Samtidig får du en praktisk guide til, hvordan I kommer i gang. Download også vores analyse af 17 store banker primært i USA og Europa, og læs hvordan de overkommer deres største forhindring – deres egen strategi.

Det bliver nemmere at være momsregistreret i Norge

24 jan 2017

Fra 1. april 2017 er det ikke længere et krav, at man som dansk ikke-etableret virksomhed skal have en fiskal repræsentant, hvis man har – eller skal have – en momsregistrering i Norge.