Vol. 2: Prissætning af software - Best practice

Konsekvent prissætning af software er lig med best practice. Få overblik over, hvordan du opnår en mere konsekvent prissætningsmodel i hele virksomheden, der skaber værdi ved at kombinere analyser med formaliserede processer og standarder, med artiklen: ’The future of software pricing excellence: The new state of the art’. Artiklen er den anden artikel i artikelserien om prissætning af software.


Prissætning er afgørende for forretningsstrategien

Prissætning spiller en afgørende rolle for forretningsstrategien i en tid, hvor modellen for salg af software til virksomheder er skiftet fra at være produktbaseret til porteføljebaseret. Kunderne træffer i dag deres købsbeslutninger ud fra, hvad der giver mest værdi, og softwareleverandører er derfor nødt til at have en konsekvent prissætningsmodel for salget af software.

Implementeringen af en konsekvent strategi for prissætning af software sikrer:

  • at flere salgsmuligheder også resulterer i et faktisk salg
  • en bedre pris – få bruttoavancen på dit produkt til at stige ved at reducere forskellen mellem faktiske priser og listepriser

En konsekvent strategi for prissætning af software er dermed med til, at din førerposition inden for pris-sætning af software sikres.


Kontakt os

Har du spørgsmål til artiklen eller til teknologisektoren generelt, er du velkommen til at kontakte Leif Ulbæk Jensen, PwC’s ekspert inden for teknologisektoren.