Global Benchmarking Analysis 2012

Global Shipping Benchmarking Analysis 2012 har taget temperaturen på den globale shippingindustri med udgangspunkt i de senest tilgængelige regnskaber, som primært er for 2011. Rapporten viser, at 2011 har været et af de værste år for industrien. Samtidig peger rapporten på rapportering om bæredygtighed som en mulighed til at opnå konkurrencemæssige fordele. A. P. Møller-Mærsk nævnes som et godt eksempel på en virksomhed, der har indledt dialog med sine interessenter.


Global Benchmarking Analysis 2012

I Global Shipping Benchmarking Analysis 2012 tager vi for fjerde år i træk temperaturen på den globale shippingindustri. Rapporten giver dig et overblik over de faktorer, der har haft størst betydning for shippingindustrien det seneste år, samt sætter fokus på forhold, som har betydning for shippingindustrien i fremtiden.


Uudnyttede muligheder i rapportering om bæredygtighed

Som noget nyt sætter rapporten i år fokus på rapportering af bæredygtighed. Selvom bæredygtighed er blevet et væsentligt konkurrenceparameter, viser undersøgelsen, at kun 24 % af virksomhederne inden for sektoren rapporterer om bæredygtighed. Fordelt på undersektorer rapporterer ca. 40 % af færgerederierne og 22 % af containerrederierne om bæredygtighed, CO2-udslip m.m. Antallet falder dog drastisk, når det gælder tørlast, tank og offshore. Analysen konkluderer derfor, at der kan være væsentlige konkurrencefordele at hente ved at rapportere om bæredygtighed, hvor særligt CO2-udslip er et relevant område at fokusere på, eftersom den globale shippingindustri står for ca. 3 % af verdens CO2-udslip.


2011 var et hårdt år for shippingindustrien

Rapporten kigger også på de økonomiske nøgletal for sektoren, der viser, at 2011 var et af de værste år for shippingindustrien. Sektoren har været stærkt præget af vedvarende nedjusteringer af den globale økonomi samt overskydende kapacitet. Det har betydet, at finansielle nøgletal på tværs af alle undersektorer er markant forringet.


Kontakt os

Har du spørgsmål til rapportens hovedkonklusioner eller til shippingindustrien generelt, er du velkommen til at kontakte Bo Schou-Jacobsen, leder af PwC’s danske transport- og logistikgruppe.