Den finansielle sektor afgør deres stridigheder i retten

82 % af virksomhederne i den finansielle sektor foretrækker rettens vej til at afgøre stridigheder.  Dermed adskiller sektoren sig markant fra andre sektorer, der i langt højere grad foretrækker at afgøre stridigheder gennem voldgift.  Det viser en undersøgelse fra revisions-, skatte- og rådgivningsvirksomheden PwC.

I rapporten ’2013 International Arbitration Survey’ har PwC undersøgt, hvordan virksomheder foretrækker at afgøre internationale stridigheder. De undersøgte sektorer er blandt de hurtigst voksende; Finans-, energi- og byggeindustrien. Undersøgelsen viser, at den finansielle sektor adskiller sig markant fra energi- og byggeindustrien ved i langt højere grad at foretrække retslige afgørelser frem for voldgift. Hvor mere end halvdelen i energi- og byggeindustrien foretrækker voldgift, foretrækker kun 23 % af virksomhederne i den finansielle sektor voldgift til at afgøre internationale stridigheder.

Stridigheder i den finansielle sektor er ofte af juridisk karakter, og det gør, at sektoren i langt de fleste tilfælde vælger at lade retten afgøre uenigheden frem for gennem voldgift. Årsagen er, at der ofte er et behov for retslig præcedens, når vilkårene i finansielle dokumenter udformes. Derudover er mange af de stridigheder, der opstår som følge af misligholdt gæld, ren og skære inkassosager, og disse typer af sager er mere velegnet til at blive afgjort i retten fremfor gennem voldgift, der ofte kan være meget omkostningsfuld,” fortæller Erik Stener Jørgensen, partner og ekspert i finanssektoren i PwC.