Digital post - det har betydning for alle med CVR-nr.
Er I klar?

Fra 1. november 2013 sender offentlige myndigheder posten digitalt til alle virksomheder, som har CVR-nr. Derfor er det nu lovkrævet, at alle virksomheder, foreninger mv. skal have en postkasse på Virk.dk.

Med en digital postkasse kan virksomheden bl.a.

  • kommunikere digitalt med det offentlige via en sikker forbindelse
  • opbevare virksomhedens digitale post i digitale mapper
  • modtage påmindelser om fx frister for indberetning.

Den digitale postkasse får samme status som en fysisk postkasse – og alle vigtige meddelelser fra offentlige myndigheder for eksempel om sygedagpenge, straffeattester, bilsyn og årsregnskab vil blive sendt til denne digitale postkasse. Det er derfor vigtigt, at I løbende læser post, som kommer i den digitale postkasse.

Hvis ikke din virksomhed allerede har oprettet en elektronisk postkasse på Virk.dk, er det nu det skal gøres. Når postkassen oprettes, skal du bruge en NemID medarbejdersignatur (dette er en videreudvikling af Digital Signatur medarbejdersignatur). Der må påregnes et par ugers ventetid på at få denne medarbejdersignatur. Derfor er det vigtigt at få igangsat processen nu.

Bestillingen sker på Virk.dk/postkasse.

Virksomheder og foreninger kan få svar på konkrete spørgsmål om Digital Post på hotline nummer 70 80 8686, som er åben mandag til fredag fra kl. 9-18. Derudover kan man få konkret hjælp på landets biblioteker.

Når I har oprettet postkassen, er det muligt at sætte systemet op. Blandt andet kan systemet sende en besked til jeres sædvanlige mailboks om ny post i den digitale postkasse.