Agil intern revision styrker organisationer i en tid med forandring

2017 State of the Internal Audit Profession Study

 

En ny global undersøgelse, der er foretaget af PwC med ca. 1.900 respondenter, har set på de forandringer der påvirker organisationer i dag, samt hvordan en intern revision kan bidrage til at styrke udviklingen af organisationens modstandsdygtighed og evne til at profitere på forandringer.

”Fordi forandringer i dag kommer i mange former, skal der indfries væsentligt højere forventninger til en intern revision, for at man kan bibeholde rollen som trusted advisor. Kravet består i at have et overblik over, og være på forkant med, potentielle forandringer. Her kan som eksempel nævnes: nye love, ændringer i forretningsmodeller eller -strategier, it-sikkerhed, teknologisk udvikling og finansielle udfordringer”, fortæller Johan Bogentoft, partner i Internal Audit Services i PwC Danmark.

Interne revisionsafdelinger skal i dag være meget omstillingsparate

Den første udfordring for en intern revisionsafdeling, i et miljø med forandringer, er at være i stand til i tide at skabe et fuldstændigt risikobillede af organisationens omverden. Dernæst er det at kunne opretholde den nødvendige faglige ekspertise og kendskab til det specifikke område.

For at den interne revisionsafdeling skal forblive relevant, bliver den nødt til at være fleksibel og omstillingsparat, hvilket ifølge undersøgelsen betyder at den skal:

  • Skabe flere fleksible processer og rapporteringsmekanismer, være parat til at ændre kurs, samt identificere og evaluere risici med den hastighed, der kræves af organisationen.
  • Øge brugen af dataanalyse og teknologi til at monitorere tendenser og potentielle forandringer.
  • Være omstillingsparat i forhold til nye forudsætninger og arbejdsmetoder, inklusiv alternative og hurtige rapporteringsformer.
  • Implementere fleksible talentprogrammer ved at omdirigere/reorganisere
    ressourcer efter behov, for at bistå organisationen ved forandringer.


”Vi oplever en stigende tendens til, på tværs af brancher, at interne revisionsafdelinger i højere grad end tidligere, efterspørger ressourcer med specifik viden, for på kort sigt at kunne bistå ledelsen som værn mod, og reaktion på, identificerede forandringer”, fortæller Johan Bogentoft, partner i Internal Audit Services i PwC Danmark.

PwC assisterer organisationer med at øge den interne revisions værdi og gennemførelseskraft. Hvis du har spørgsmål, eller ønsker at høre nærmere om, hvordan PwC kan bistå din organisation i arbejdet med intern revision, er du velkommen til at kontakte Johan Bogentoft, partner i Internal Audit Services hos PwC i Danmark.

 

Kontakt os

Johan Bogentoft
Partner
Tlf: 3945 3105
E-mail

Brian Christiansen
Partner, statsaut. revisor
Tlf: 3945 9080
E-mail

Følg PwC