Family Business Survey 2014

PwC’s Family Business Survey omfatter en analyse af små og mellemstore familieejede virksomheder i Danmark og resten af verden. Analysen bygger på besvarelser fra 2.378 ejerledere fra mere end 40 lande i hele verden. PwC’s Family Business Survey giver dig et indblik i familieejede virksomheder, samt hvilke udfordringer disse virksomheder står over for.

Den nye undersøgelse fra PwC viser, at på trods af et hårdt økonomisk miljø, mangel på kvalificeret arbejdskraft, pres på innovation og ledelse, så forbliver familieejede virksomheder dynamiske og robuste.

Forandringer for familieejede virksomheder

De familieejede virksomheder er robuste i dag, men står over for store forandringer. De skal derfor tilpasse sig hurtigere, innovere hurtigere og skrue op for professionalismen, hvis de skal forblive en succes. Sådan lyder nogle af de vigtigste konklusioner fra den nye PwC-undersøgelse, hvor 2.378 ejerledere fra mere end 40 lande verden over har deltaget.

Familieejede virksomheder udgør således 70 % til 90 % af BNP på verdensplan. Ejerlederne peger selv på, at behovet for professionalisering nu er ved at vinde indpas og er et centralt anliggende i de kommende år fem år.

Mere konkurrencedygtige

Samlet set er familieejede virksomheder i rimelig god form: 65 % melder om vækst i de seneste 12 måneder, og 70 % forventer at vokse støt i løbet af de næste fem år. 15 % søger en aggressiv vækst, sammenlignet med 12 % i 2012. Vækstambitionerne er særligt stærke i Kina (57 %), Mellemøsten (40 %) og Indien (40 %).

Læs mere om Family Business Survey 2014 i vores pressemeddelelse