Arla vinder for andet år i træk prisen for den bedste årsrapport blandt ikke-børsnoterede virksomheder

Start adding items to your reading lists:
or
Save this item to:
This item has been saved to your reading list.

For andet år i træk har Arla udarbejdet den bedste årsrapport blandt de ikke-børsnoterede virksomheder og vinder ”Regnskabsprisen+ 2017”. En moderne og læsevenlig årsrapport med en høj informationsværdi samt en klar målopfølgning kendetegner denne årsrapport, lød det fra dommerkomitéen, da Arla blev hædret ved en stor kåring hos PwC i Hellerup.

Det er tredje gang, at PwC sammen med en uafhængig dommerkomité uddeler en pris for årets bedste årsrapport blandt de ikke-børsnoterede virksomheder, og for anden gang i træk blev det Arla, der løb med den ærefulde pris ”Regnskabsprisen+”.

Den uafhængige dommerkomité bemærker, at Arla gennem flere år har arbejdet aktivt med at gøre årsrapporten både læsevenlig og informativ. Det betyder, at den i dag er på niveau med de bedste børsnoterede virksomheders årsrapporter.

”Regnskabsdelen i årsrapporten er af meget høj kvalitet med gode regnskabskommentarer, som understøtter og forklarer udviklingen i tallene. Arla har desuden udarbejdet en moderne og læsevenlig årsrapport med et spændende layout, hvor der er en rigtig god kombination af grafiske tabeller og figurer, som understøtter budskaberne,” lød det fra dommerkomitéen ved prisoverrækkelsen

Årsrapporten fra Arla er i øvrigt kendetegnet ved, at der er et meget stærkt fokus på virksomhedens ejere.

”Arlas årsrapport signalerer meget klart, at den primært er rettet mod ejerne af Arla, som samtidig er deres leverandører. Det er gjort på en afbalanceret måde, hvor årsrapportens budskaber er meget fokuseret mod regnskabslæserens behov for information om selskabet, “ påpeger dommerkomitéen videre.

Klar målopfølgning og risiko

Arla guider regnskabslæseren godt igennem virksomhedens mål via en tydelig oversigt på de første sider i årsrapporten, ligesom der i rapporten er en særlig opfølgning på de konkret udmeldte mål – både de mål, som blev nået, og de mål, som ikke blev nået. Det er samtidig muligt at følge virksomhedens strategiske mål gennem flere år og se udviklingstrenden for Arla.

”Arla redegør meget konkret for virksomhedens forventninger til fremtiden, herunder bl.a. om de nye mål og KPI’er. Der gives desuden væsentlige forklaringer fra ledelsen på, hvilke forudsætninger der ligger til grund for forventningerne,” hed det fra dommerkomitéen om målopfølgning.

Desuden har dommerkomitéen særligt bemærket Arlas afsnit om risici og muligheder, som konkret forklarer de enkelte risikofaktorer, Arla står overfor, men også de muligheder som ledelsen ser i forbindelse med bl.a. Brexit.  

”Ledelsen beskriver meget konkret, hvilke ønsker Arla har til forhandlingerne, og hvilke tiltag ledelsen allerede har gjort for at sikre sig mod negative konsekvenser fra Brexit. Et vigtigt afsnit, som vurderes særligt relevant i år,” understregede dommerkomitéen slutteligt.

Om C20+ Regnskabspriserne

Bag bedømmelserne af C20+ selskabernes regnskaber står en uafhængig dommerkomité, som PwC er sekretariat for. Regnskabsprisen+ uddeles årligt til den ikke-børsnoterede virksomhed, hvis årsrapport udmærker sig særligt inden for tre udvalgte temaer, og som kan skabe inspiration for andre virksomheder. De tre temaer er:

 • Tema 1: "Året der gik": Virksomhedens performance og opfølgning på udmeldte forventninger
 • Tema 2: "Det fremadrettede": Virksomhedens strategiske målsætninger samt risici (drift og finansiel)
 • Tema 3: "Det dynamiske": Forbedring af informationsværdien af årsrapporten.

Der uddeles i alt tre priser:

 • C20 Regnskabsprisen (vinder i 2017: DONG Energy)
  Uddeles til den C20-virksomhed, hvis årsrapport udmærker sig særligt inden for tre udvalgte temaer, og som kan skabe inspiration for andre virksomheder.
 • Regnskabsprisen+ (vinder i 2017: Arla)
  Uddeles til den ikke-børsnoteret virksomhed blandt de 10 største ikke-børsnoterede virksomheder i Danmark, som aflægger årsrapport efter de internationale regnskabsregler, IFRS (og som har offentliggjort sin årsrapport senest 1. maj), og hvis årsrapport udmærker sig særligt inden for tre udvalgte temaer, og som kan skabe inspiration for andre virksomheder.
 • Dommerkomitéens særpris (vinder i 2017: Novo Nordisk)
  Uddeles til en virksomhed, som har udmærket sig på særlig vis.

Om dommerkomitéen

Vinderne vurderes og udvælges af en professionel, uafhængig og bredt sammensat dommerkomité. Dommerkomitéen består af følgende medlemmer:

 • Niels Leth, Analysechef, Carnegie Investment Bank
 • Kristian Wærness, Senior Vice President i Dampskibsselskabet NORDEN og Formand for Rederiforeningens arbejdsgruppe for regnskab og revision
 • Claus Berner Møller, Pensions & Investments, Vice President, Danish Equities, ATP
 • Ole Steen Andersen, Professionelt bestyrelsesmedlem
 • Bjørn Sibbern, Head of Global Information Services, Executive Vice President, NASDAQ
 • Lars Jønstrup Dollerup, Finansdirektør, Københavns Lufthavne A/S
 • Niels Mengel, Formand, Dansk Aktionærforening

Kontakt os

Kim Tang Lassen
Global IFRS-partner
Tlf: 3945 3522
E-mail

Malene Billund
Presseansvarlig
Tlf: 5133 2378
E-mail

Følg PwC