Tre finalister til Årets Ejerleder 2017 på Fyn er fundet

Start adding items to your reading lists:
or
Save this item to:
This item has been saved to your reading list.

Kåringen af Årets Ejerleder 2017 i Fyn er lige om hjørnet, og tre finalister er nu udvalgt. Prisen går til den ejerleder, der som frontfigur i en ejerledet fynsk virksomhed har en central rolle i at skabe vækst og succes til inspiration for andre. Prisen som Årets Ejerleder uddeles for 14. gang af PwC i samarbejde med bl.a. Nykredit og Dansk Erhverv.

Tre finalister er nu fundet til kåringen af Årets Ejerleder 2017 på Fyn. De er blevet udvalgt blandt en lang række virksomheder med dygtige ejerledere i spidsen, der ikke alene skaber vækst, men også har en ambitiøs strategi for fremtidig vækst.

”Vi ønsker et stort tillykke til de tre finalister, som er udvalgt blandt et stærkt felt af dygtige ejerledede virksomheder på Fyn. De tre finalister går hver dag forrest og skaber vækst og udvikling til stor inspiration for andre,” fortæller Mikael Johansen, partner i PwC i Odense, der med Årets Ejerleder ønsker at sætte fokus på de danske ejerledere og deres betydning for dansk erhvervsliv.

Ejerlederen går forrest

Hos Nykredit understreger man, at de tre finalister netop er kendetegnet ved, at ejeren er en leder, som går forrest og gør en stor forskel for virksomhedens succes.

”I Nykredit Bank møder vi ofte ejerledere, og de er kendetegnet ved et helt særligt drive for forretningen. Ejerlederne har en stor betydning for vækst og antallet af nye arbejdspladser i hver enkelt region i Danmark, og finalisterne har alle formået at skabe vækst og har desuden lagt en ambitiøs og realistisk plan for fremtidig vækst. Dét vil vi gerne være med til at hylde og fejre med Årets Ejerleder,” siger centerdirektør i Odense, Lars Holm.

Samspillet mellem talent og teknologi

Ifølge PwC’s CXO Survey 2017* er et fokus på digitalisering og udnyttelse af ny teknologi vigtige strategiske parametre for virksomhederne i kombination med at sikre det rette talent. Det er således afgørende for de flestes virksomheders vækst og udvikling at have fokus på disse områder for at opnå succes og skabe en vindervirksomhed.

”For andet år i træk uddeler vi en særlig temapris, der i år har fokus på samspillet mellem talent og teknologi. Prisen gives til den ejerledede virksomhed, som formår at udnytte den nye teknologi i samspil med talent til fulde,” forklarer Mikael Johansen, partner i PwC i Odense.

Sigurd Schou Madsen, chefkonsulent i Dansk Erhverv, lægger vægt på, hvor vigtigt temaet er i en tid med store forandringer på arbejdsmarkedet, i takt med at digitalisering og ny teknologi spiller en stadig større rolle i mange virksomheder:

”Vi kan med rette være stolte af de succeshistorier, som de ejerledede virksomheder skaber, og deres måde at arbejde med årets tema. Samspillet mellem talent og teknologi er essentielt for at opnå succes, for nok er digitalisering og teknologi vigtig for at fremme vækst, men medarbejdernes evner til at skabe relationer og salg samt tænke kreativt er fortsat nødvendige for væksten i et videnssamfund,” siger han.

Finalisterne er:                    

Mads Pedersen fra Alfred Pedersen & Søn ApS (Odense)

Gartneriet Alfred Pedersen & Søn blev grundlagt i 1948 af Katrine og Alfred Pedersen, og ejes og ledes i dag af Mads Pedersen, som er fjerde generation af gartnere i familien. Gartneriet startede md to små drivhuse med snitblomster, men virksomheden voksede sig hurtigt større med flere drivhuse og skiftede snitblomsterne ud med agurker. I dag har Alfred Pedersen & Søn udviklet sig til at dyrke mange flere kvalitetsgrøntsager end blot agurker.

Mads har siden generationsskiftet haft fokus på at udvikle en landbrugsvirksomhed til en moderne industrivirksomhed med nytænkning og innovative tiltag, og han er ikke bange for at gå nye veje i branchen i form af alternative produktionsmetoder og innovation. Gartneriet brander sig selv på sin unikke smag og store fokus på kvalitet i deres grøntsager samt et ønske om at levere friske grøntsager til forbrugerne hver dag.

Magdalena Bahrami fra BlueCollar A/S

BlueCollar er specialiseret i at tilbyde kvalificeret udenlandsk arbejde til danske virksomheder. Gennem deres rekrutteringsafdelinger i Polen og Rumænien beskæftiger de både faglærte og ufaglærte arbejdere specifikt til deres kunder i Danmark, som primært er inden for byggeri, rengøring og industri.

Magdalena Bahrami overtog virksomheden i 2009 med et stort engagement og fokus på social etik. Hun er selv født og opvokset i Polen, og da hun i 1992 kom til Danmark og fik arbejde i rengøringsfaget, blev hun her motiveret til at forbedre vilkårene for de mange østeuropæere, som arbejder i Danmark. Magdalena har opnået stor vækst i BlueCollar med en klar mission, vision og målsætning for virksomheden suppleret med et stort fokus på de etiske og moralske vilkår for hendes medarbejdere. BlueCollar placerer sig dermed som en meget seriøs aktør og vikarudbyder på markedet.

Morten Rasmussen fra Scankab Cables A/S (Aarup)

Scankab Cables blev grundlagt i 1992 og har fra begyndelsen oplevet konstant vækst, som de forventer fortsætter de kommende år, gennem produktudvikling og nye markeder i Europa. Morten Rasmussen har sammen med sin kone startet Scankab Cables fra bunden og efter nogle år indgik de et partnerskab med en spansk kabelproducent. 

Morten har selv stor viden og indsigt i sin branche og selskabets produkter. Han er en beslutningsstærk og dynamisk ejerleder med stort fokus på udvikling – både kundemæssigt og produktionsmæssigt – og han går gerne forrest ift. udviklingen af nye kabler, hvilket sikrer virksomheden en førerposition på markedet.

Tid og sted for Årets Ejerleder i Fyn

Torsdag d. 26.oktober 2017 kl. 16.30-18.15

EWII Park, Højstrupvej 7B, 5200 Odense

Fakta om Årets Ejerleder 2017

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag prisen, som uddeles for 14. gang. Årets tema er samspillet mellem talent og teknologi.

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 9. november 2017 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og sidste års vindere.

Tidligere landsvindere

Marie-Louise Bjerg fra Mountain Top Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

*I PwC’s CXO Survey 2017 har flere end 500 erhvervsledere deltaget. Survey’en er gennemført i samarbejde med Dansk Erhverv og bygger på online- og telefoninterviews. Respondenterne er bl.a. blevet spurgt til deres vækstforventninger, fokusområder og forventede investeringer, ligesom de også har svaret på spørgsmål, som berører nogle af de tendenser, der gør sig gældende i dansk erhvervsliv. 

Følg PwC