Tre finalister til Årets Ejerleder 2017 i Vestjylland er fundet

Start adding items to your reading lists:
or
Save this item to:
This item has been saved to your reading list.

Kåringen af Årets Ejerleder 2017 i Vestjylland er lige om hjørnet, og tre finalister er nu udvalgt. Prisen går til den ejerleder, der som frontfigur i en ejerledet vestjysk virksomhed har en central rolle i at skabe vækst og succes til inspiration for andre. Prisen som Årets Ejerleder uddeles for 14. gang af PwC i samarbejde med bl.a. Nykredit og Dansk Erhverv.

Tre finalister er nu fundet til kåringen af Årets Ejerleder 2017 i Vestjylland. De er blevet udvalgt blandt en lang række virksomheder med dygtige ejerledere i spidsen, der ikke alene skaber vækst, men også har en ambitiøs strategi for fremtidig vækst.

”Vi ønsker et stort tillykke til de tre finalister, som er udvalgt blandt et stærkt felt af dygtige ejerledede virksomheder i Vestjylland. De tre finalister går hver dag forrest og skaber vækst og udvikling til stor inspiration for andre,” fortæller Henning Jager Neldeberg, partner i PwC i Herning, der med Årets Ejerleder ønsker at sætte fokus på de danske ejerledere og deres betydning for dansk erhvervsliv.

Ejerlederen går forrest

Hos Nykredit understreger man, at de tre finalister netop er kendetegnet ved, at ejeren er en leder, som går forrest og gør en stor forskel for virksomhedens succes.

”Danmarks ejerledere betyder meget mere for dansk økonomi, end de fleste går og tænker på. I Nykredit Bank møder vi mange ejerledere, og kendetegnet for dem er en særlig dynamik og energi. Når de ejerledede virksomheder kan vokse sig store og blive arbejdsplads for rigtig mange danskere, så tror jeg, at det skyldes den helt særlige energi og dynamik, som ejerlederne har, siger Terkel Præst Berthelsen, centerdirektør i Herning.

Samspillet mellem talent og teknologi

Ifølge PwC’s CXO Survey 2017* er et fokus på digitalisering og udnyttelse af ny teknologi vigtige strategiske parametre for virksomhederne i kombination med at sikre det rette talent. Det er således afgørende for de flestes virksomheders vækst og udvikling at have fokus på disse områder for at opnå succes og skabe en vindervirksomhed.

”For andet år i træk uddeler vi en særlig temapris, der i år har fokus på samspillet mellem talent og teknologi. Prisen gives til den ejerledede virksomhed, som formår at udnytte den nye teknologi i samspil med talent til fulde,” forklarer Henning Jager Neldeberg, partner i PwC i Herning.

 

Sigurd Schou Madsen, chefkonsulent i Dansk Erhverv, lægger vægt på, hvor vigtigt temaet er i en tid med store forandringer på arbejdsmarkedet, i takt med at digitalisering og ny teknologi spiller en stadig større rolle i mange virksomheder:

”Vi kan med rette være stolte af de succeshistorier, som de ejerledede virksomheder skaber, og deres måde at arbejde med årets tema. Samspillet mellem talent og teknologi er essentielt for at opnå succes, for nok er digitalisering og teknologi vigtig for at fremme vækst, men medarbejdernes evner til at skabe relationer og salg samt tænke kreativt er fortsat nødvendige for væksten i et videnssamfund,” siger han.

Finalisterne er:

Jan Bisgaard Sørensen fra BILA A/S (Nykøbing M)
BILA er et dansk projekthus grundlagt i 1988, som hjælper sine kunder med produktionsoptimering gennem automatiseringsløsninger, typisk ved hjælp af industrirobotter. De har leveret mere end 1.000 automatiseringsløsninger til det europæiske- og amerikanske marked inden for forskellige industrier og beskæftiger knap 300 engagerede medarbejdere i Skandinavien.

Jan Bisgaard Sørensen er ejer og leder af BILA, og virksomheden har med ham som frontfigur udviklet sig meget de seneste år, hvor han har været med til at skabe succes og fået virksomheden gennem en krise. Han er involveret i alle dele af virksomheden, og hans evne til at se muligheder har været med til, at BILA har synliggjort for omverden, hvor meget automatisering kan bidrage til kundernes vækst.

Ole og Henrik Nielsen fra Brunsgaard A/S Stillads- og Materieludlejning (Herning)

Brunsgaard A/S blev grundlagt i 1971 og var i begyndelsen baseret på salg af byggemateriel, men virksomheden skiftede senere salgskonceptet ud med et lejekoncept af forskalling og stillads til håndværkere. Sidenhen er en lang række nye produkter kommet til, og i dag har Brunsgaard omkring 1.850 forskellige produkter.

De to brødre og ejerledere, Ole og Henrik Nielsen, har i høj grad været med til at skabe det brede produktsortiment med et ønske om at imødekomme kundernes behov og være med hele vejen i processen hos kunden for at sikre kvaliteten. Ejerlederne har fundet en niche og evnet at omstille virksomheden med en langsigtet strategi, hvor fokus er på kunderne.

Tommy Søndergaard fra DK Multi-Wear ApS (Spjald)

DK Multi-Wear står bag billig-arbejdstøj.dk, som tilbyder arbejdstøj til børn og vokse inden for flere forskellige industrier. Ejerlederen bag, Tommy Søndergaard, har selv en baggrund i landbrugs- og maskinindustrien og har derfor en stor viden om de produkter, han sælger, da han selv har brugt arbejdstøj gennem mange år. Derfor er kvaliteten i top hos DK Multi-Wear.

Tommy Søndergaard har planer om vækst via øget salg i Skandinavien og efterfølgende Nordeuropa. Han har et tæt samarbejde med sine medarbejdere, og det er også med hjælp fra dem, at udviklingen af den digitale platform har kunne lykkes. Virksomhedens idégrundlag er skabt ved at gribe de teknologiske muligheder, som Tommy stadig holder fast i, og derfor kan produkterne kun købes online.

Tid og sted for Årets Ejerleder i Vestjylland

Tirsdag d. 31. oktober 2017 kl. 16.30-18.15

PwC, Platanvej 4, 7400 Herning

Fakta om Årets Ejerleder 2017

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag prisen, som uddeles for 14. gang. Årets tema er samspillet mellem talent og teknologi.

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 9. november 2017 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og sidste års vindere.

Tidligere regionsvindere i Vestjylland

Mikkel Jensby Lund, ejerleder af Alpha Offshore Service (2016), Morten Dalsgaard, der er ejerleder af Westpack A/S (2015), Bloomingwille (2014), EP Tools (2013), Witt Hvidevarer (2012), H2 Logic (2011).

*I PwC’s CXO Survey 2017 har flere end 500 erhvervsledere deltaget. Survey’en er gennemført i samarbejde med Dansk Erhverv og bygger på online- og telefoninterviews. Respondenterne er bl.a. blevet spurgt til deres vækstforventninger, fokusområder og forventede investeringer, ligesom de også har svaret på spørgsmål, som berører nogle af de tendenser, der gør sig gældende i dansk erhvervsliv. 

Kontakt os

Henning Jager Neldeberg
Partner og statsaut. revisor, PwC Denmark
Tlf: 9660 2511
E-mail

Malene Billund
Presseansvarlig, PwC Denmark
Tlf: 5133 2378
E-mail

Følg PwC