PwC opnår rekordhøj vækst og omsætning

01/10/18

PwC er lykkedes med at skabe en rekordhøj organisk vækst på hele 13 % og slår ny omsætningsrekord på 2,6 mia. kroner. Det viser PwC’s netop offentliggjorte årsrapport for 2017/18. En fokuseret tilgang til markedet er nøgleordene bag succesen med vækst i alle forretningsområder.

PwC’s netop offentliggjorte årsrapport viser, at revisions-, skatte- og rådgivningsvirksomheden med en omsætning på 2,6 mia. kroner er lykkedes med at skabe en flot organisk vækst på hele 13 %. PwC har leveret vækst inden for alle forretningsområder: revisionsforretningen (6 %), skatteforretningen (9 %) og rådgivningsforretningen (32 %). Væksten er således drevet af efterspørgsel efter PwC’s nationale specialkompetencer og kan aflæses ved, at PwC Danmark har øget medarbejderantallet med 205 medarbejdere i det forgangne år, så der ved regnskabsårets udgang er ca. 2.220 ansatte i PwC Danmark.

”Vi samarbejder med vores kunder om deres samlede forretningsmæssige udfordringer og oplever en positiv udvikling og vækst på tværs af alle vores forretningsområder og markedssegmenter. Det er vores medarbejdere og partnere, der hver dag gennem en fælles stærk indsats skaber vores succeser. Og jeg er stolt af, at vi sammen er lykkes med at skabe nogle rigtig flotte resultater igen i år,” fortæller Mogens Nørgaard Mogensen, Senior Partner og adm. direktør i PwC.

Væksten er opnået med en fokuseret og specialiseret tilgang til markedet:

”Vores succes skyldes ikke mindst en fokuseret og specialiseret tilgang til markedet. I PwC er vi markedsvendte og har indrettet hele vores organisation herefter og arbejder med en relationsdrevet og fokuseret segmenttilgang. Det har båret frugt, og vi er meget tilfredse med den høje vækst, vi har opnået i året, og som er drevet af en efterspørgsel efter vores specialister i Danmark,” fortæller Mogens Nørgaard Mogensen, Senior Partner og adm. direktør i PwC.

Han henviser herudover til en vækst på 45 % inden for ydelser til den finansielle sektor og en fordobling af væksten inden for den offentlige sektor, hvor PwC i år fik tildelt en plads på statens rammeaftale som leverandør af konsulentbistand til staten i løbet af de næste tre år.

Branchens dygtigste medarbejdere

PwC’s medarbejdere er de dygtigste i branchen og er at finde blandt de 10 bedste i Danmark (nr. 9) i årets imagemåling fra Berlingske. PwC er derudover brancheledende på 6 ud af 9 parametre i imagemålingen, herunder innovation, troværdighed og kvalitet.

”PwC er en people business, og det er vores medarbejdere og partnere, der gør PwC til PwC. Derfor er jeg særlig stolt af, at vores medarbejdere og partnere anerkendes som nogle af de mest kompetente og servicemindede i dansk erhvervsliv,” siger Mogens Nørgaard Mogensen.

PwC skal være et attraktivt karrierested for dygtige og ambitiøse mennesker. Derfor tilbydes medarbejderne en udviklende karriere, hvor den enkelte kan udfolde sit potentiale.

”Vi har alle forskellige krav og ønsker til vores karriere, og derfor har vi fortsat et stærkt fokus på specialisering af kompetencer og på at sikre vores medarbejdere fleksibilitet i hverdagen,” siger Mogens Nørgaard Mogensen.

Tillid og tryghed til data og systemer i en digital verden

Nye krav om compliance særligt inden for den finansielle sektor, køb og salg af virksomheder og behovet for at skabe mere tillid og tryghed til data og systemer i en digital verden er nøgleordene for mange af PwC’s kundeløsninger og binder hele PwC’s forretning sammen, hvad enten det handler om revision, skat eller rådgivning:

”Der er ingen tvivl om, at dansk erhvervsliv såvel som det offentlige i disse år står over for nogle væsentlige udfordringer særligt i forhold til den digitale udvikling. I PwC trækker vi på vores stærke kompetencer og processer fra revision, og vi kan derfor om nogen levere tillid til data og systemer, hvilket vi oplever et stort behov for i en digital verden,” fortæller Mogens Nørgaard Mogensen og tilføjer, at PwC fortsat investerer i at levere de bedste revisionsløsninger, bl.a. ved at tiltrække de stærkeste profiler i markedet og investere i digitalisering.

PwC betjener alle dele af dansk erhvervsliv, fra de førende virksomheder til ejerledere og offentlige institutioner. Alle C25-virksomheder og i alt 25.000 virksomheder i Danmark har valgt at samarbejde med PwC.

Vigtige PwC-tal:

 •  Vækst: 13 %
 • Omsætning i DKK: 2,6 mia.
 • Medarbejdere og partnere: 2.219 (205 flere end sidste år)
 • Samlet antal kunder: Ca. 25.000
 • Kundeandel blandt C25-selskaberne: 48 % inden for revision og 100% inden for revision, skat og/eller rådgivning.
 • Udviklingen i kundeandele:
  • De største virksomheder: 91 % (41 % revision) i FY18 mod 88 % (41 % revision) i FY17
  • De store og mellemstore virksomheder: 24 % (18 % revision) i FY18 fra 23 % (17 % revision) i FY17
  • De mindste virksomheder: 6,4 % (7 % revision) i FY18 mod 6,4 (6,7 % revision) i FY17
 • Omsætningsvækst offentlige virksomheder: 16 % i FY18 fra 9 % i FY17
 • Omsætningsvækst i den finansielle sektor: 45 % i FY 18 mod 67 % i FY17
 • Vækst inden for skatteforretningen: 9 %
 • Vækst inden for rådgivningsforretningen: 32 %
 • Vækst inden for revisionsforretningen: 6 %

Kontakt os

Pernille Stokholm Bøg

Partner, Marketing, Communication, Academy & CSR, PwC Denmark

Tlf: 3945 3579

Malene Billund

Presseansvarlig, PwC Denmark

Tlf: 5133 2378

Følg PwC