Sidste chance for en korrekt løn i januar

Hvis ikke du har fået tjekket din forskudsopgørelse, kan du risikere at få udbetalt for lidt – eller for meget – når du modtager din løn i januar. Det er derfor ved at være sidste chance, hvis du vil nå at rette dine oplysninger hos Skat, fortæller skatteekspert hos PwC.

Hvert år er der danskere, der opdager, at deres januarløn ikke stemmer overens med den løn, de fik udbetalt i december. Det kan skyldes, at man enten har betalt for lidt eller for meget i skat, og hvis man ønsker at undgå dette, skal man rette sine oplysninger hos Skat.

”Det er vigtigt, at man får rettet sine oplysninger hos Skat, herunder fradrag, hvis man vil undgå en situation, hvor man begynder året med en forkert skatteindbetaling og dermed en forkert løn,” forklarer Per Ørtoft Jensen, partner og skatteekspert hos PwC.

Hos de fleste arbejdsgivere bliver lønnen først kørt i de sidste uger i januar, så der er fortsat mulighed for at tjekke og ændre sine oplysninger i sin forskudsopgørelse hos Skat.

”Hvis man fx ikke har betalt sin restskat for 2017, vil man typisk skulle betale lidt mere i skat, end man plejer og får dermed mindre udbetalt i løn i januar. Det kan derfor være en god ide at få betalt sin restskat for 2018 nu, så man ikke ender i den samme situation igen næste år,” anbefaler Per Ørtoft Jensen.

Man bør desuden være opmærksom på, at skat ikke automastik får besked om alle ens fradrag, ligesom der kan være fradrag, der er ændret. Og man skal være særlig opmærksom, hvis ens økonomi har ændret sig i forhold til sidste år:

”Hvis man fx er steget i løn ved årsskiftet, eller hvis der er en ændring i ens livssituation, som når man fx lige er kommet tilbage fra barsel, eller hvis man er gået på pension, så ændrer det typisk ens økonomi,” siger Per Ørtoft Jensen.

Er du flyttet?

Det er også en god ide at tjekke andre faktorer, der kan have indflydelse på, hvor meget man skal betale i skat. Det kan bl.a. være en flytning:

”Hvis du er flyttet og har fået længere på arbejde, så kan dit befordringsfradrag være ændret, eller hvis du har valgt at ændre dit boliglån, så har du også fået nogle andre renteudgifter,” siger Per Ørtoft Jensen og fortsætter:

”Det kan også være, at du er blevet gift eller skilt, og det kan faktisk også have en indflydelse på skatteberegningen,” understeger Per Ørtoft Jensen.

Nye skatteregler for udlejning af fast ejendom

Endelig nævner Per Ørtoft Jensen, at der i år kan være særlig grund til at se på forskudsopgørelsen, hvis man i tidligere år har betalt skat af indtægt fra udlejning af fast ejendom – sommerhus eller helårsbolig – idet der er nye regler, dvs. bl.a. højere skattefri bundgrænser, som afhængigt af indkomstniveauet kan betyde, at man i år skal betale mindre skat eller måske slet ingen af udlejningsindtægterne.

”Hvis man ikke får dette reguleret for forskudsopgørelsen for 2019, kan man komme i en situation, hvor der bliver trukket mere skat end nødvendigt; nemlig hvis forskudsopgørelsen og dermed trækprocenten er baseret på de automatisk overførte oplysninger fra tidligere år,” siger Per Per Ørtoft Jensen og tilføjer afslutningsvis:

”Når man ikke at få ændret forskudsopgørelsen, så får man naturligvis det for meget betalte skat tilbage med årsopgørelsen – dog uden renter fra SKAT, så der er god grund til at få pengene i egen lomme hurtigst muligt ved at lave forskudsopgørelsen så præcist som muligt.”

 

Kontakt os

Per Ørtoft Jensen

Partner, PwC Denmark

Tlf: 3945 9788

Malene Billund

Presseansvarlig, PwC Denmark

Tlf: 5133 2378

Følg PwC