Brændeovns-ekspert kåret med pris i Østjylland

Det blev Christian Skovbo i spidsen for Aduro A/S, der i år løb med prisen som Årets Ejerleder 2013 i Østjylland. Prisen blev uddelt ved kåringen på ARoS i Aarhus, hvor over 100 erhvervsledere fra området var med til at hylde den østjyske succeshistorie.

Christian Skovbo løb med titlen som Årets Ejerleder 2013 i region Østjylland. Som 33-årig blev trangen til at gøre det bedre end konkurrenterne så stor, at ejerleder Christian Skovbo etablerede Aduro A/S, der leverer miljørigtige og energieffektive brændeovne.

”Det har været et meget stærkt deltagerfelt i konkurrencen i år, og det var derfor en særlig fornøjelse at overrække prisen til Christian Skovbo, som velfortjent går videre til finalen og skal dyste mod de øvrige seks regionsvindere ved landskåringen,”  fortæller Lars Østergaard, partner i PwC i Aarhus, og fortsætter:

”På blot ni år har Christian Skovbo forstået at skabe en virksomhed med en flot omsætning og imponerende resultater i en relativ lille organisation. Resultaterne er skabt ved en effektiv værdiskabelse via produktudvikling, design, logistikstyring og rådgivning i Danmark samt outsourcing af produktion til udlandet.”


Fokus på innovation og vækst

Dommerpanelet har vurderet, at Christian Skovbo driver Aduro A/S med høj forandringsparathed og stort fokus på udvikling og innovation i produktudviklingen og i produktionsprocessen.

”Hos Nykredit vil vi gerne ønske Christian Skovbo tillykke med prisen. Det er lykkedes for Christian at lede virksomheden til en meget sund økonomi og god vækst, og han har udviklet en stærk og innovativ forretningsmodel, der rammer en niche i et ellers vanskeligt marked for danske producenter,” fortæller områdedirektør Frank Ryslev fra Nykredit i Aarhus.


Positiv forventning til vækst hos ejerlederne

PwC’s analyse viser, at ejerlederne i årets konkurrence har endnu større forventninger til stigning i såvel antal ansatte som vækst i omsætning. I 2013 forventer ejerlederne, at deres omsætning om 3 år i gennemsnit er steget med 57 %. Det er en stigning i forhold til analysen i 2012, hvor den forventede omsætning hed 29 %.

”Vi har oplevet en positiv udvikling, når vi ser på deltagerfeltet fra Østjylland i årets konkurrence. Med prisen Årets Ejerleder kan vi forhåbentlig være med til at inspirere andre ejerledere i deres arbejde med at skabe vækstvirksomheder i Østjylland og til at stille skarpt på innovation, omstilling og forandring,” siger Lars Østergaard fra PwC.


De stærke konkurrenter

Aduro A/S er ikke den eneste virksomhed i Østjylland med et flot resultat. Blandt de øvrige nominerede var:

Peder K. Eriksen ejerleder i spiden for MC Emballage A/S i Hinnerup, som han ejer sammen med 30 medarbejdere.

Jacob Høy Biegel og Carsten Schmidt, ejerledere i Skatepro Aps i Hinnerup, der er i fuld gang med at udvide forretningen til udlandet, hvor det gælder Tyskland og Polen i 2013.


Kontakt

For yderligere information kontakt PR-ansvarlig Malene Billund fra PwC på mobil 51332378 eller seniorkonsulent Carl Johan Corneliussen fra Nykredit på mobil 26152127.


Om Aduro A/S

Aduro A/S udvikler, fremstiller og markedsfører brændeovne i moderne dansk design. Igennem en årrække har de specialiseret sig i udviklingen af højteknologiske brændeovne med de mest moderne og avancerede forbrændingsprincipper. Hos Aduro A/S går man ikke på kompromis med produktkvaliteten og søger altid at forene det tekniske og æstetiske med forbrugernes krav til brugervenlighed. Der er installeret mere end 100.000 Aduro brændeovne i Europa.


Om prisen Årets Ejerleder

Det er PwC, Nykredit og Erhvervsorganisation Ejerlederne, som i samarbejde med Morgenavisen Jyllands-Posten og Microsoft, står bag prisen, som uddeles for 10. gang. Årets tema er innovation, forandring og omstilling.

De 7 regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 21. november 2013 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af repræsentanter for Ejerlederne, Nykredit, PwC og sidste års vindere.


Omfattende udvælgelsesproces

Hvert år analyserer PwC ca. 3.000 ejerledede virksomheder ud fra offentlige regnskabstal. De skal overholde følgende krav:

  • A/S – Aps
  • Minimum 10 ansatte
  • Etableret i minimum 5 år
  • Positiv egenkapital
  • Positivt resultat i seneste regnskabsår
  • Vækst i dækningsbidrag
  • Ejerlederen skal have både ejerandele og bestemmende indflydelse på driften af virksomheden.

Af disse udvælges ca. 75 til 100 virksomheder (10 til 15 virksomheder pr. region), som PwC’s eksperter interviewer personligt. Derefter står juryen klar til at mødes med hinanden og udvælge vinderne i hver region og en vinder på landsplan.

Christian Skovbo, direktør Aduro A/S

Foto: fra venstre mod højre

Frank Ryslev områdedirektør Nykredit
Christian Skovbo, direktør Aduro A/S
Lars Østergaard, partner PwC.