Fremtidens cyber-angreb truer virksomheder

Virksomhederne er ikke klar til fremtidens cyber-angreb. Det fastslår en ny rapport fra PwC, The Global State of Information Security® Survey 2014, hvor 9.600 virksomhedsledere fra hele verden har deltaget.

Nok er cyber-sikkerhed på fremmarch hos virksomhederne, men virksomhederne står endnu ikke rustet til morgendagens udfordringer. Sådan lyder konklusionen i den nye rapport om it-sikkerhed fra PwC.

It-sikkerhedsbudgetterne er øget med 51 procent det seneste år, men kun få tager højde for, at truslen har ændret sig væsentligt. For eksempel har kun 18 procent af de virksomheder, som bruger cloud computing, indført retningslinjer for brugen af skyen.¨

”Der er ingen tvivl om, at jo mere data vi deler i skyen og via vores mobile enheder, jo større er risikoen for misbrug. Det efterlader virksomhederne meget sårbare overfor cyber-angreb, hvis der ikke er hånd i hanke med, hvilke typer data der må ligge uden for virksomhedens direkte kontrol,” fortæller Christian Kjær director i PwC.


Flere sikkerhedshændelser

Antallet af sikkerhedshændelser, der er blevet opdaget af virksomhederne, er ifølge rapporten steget med 25 procent i løbet af det seneste år. Men antallet af virksomheder, der ikke har styr på, hvor mange sikkerhedsfejl de oplever, er fordoblet i samme periode.

”Stigningen i antallet af sikkerhedshændelser skal ikke kun ses i lyset af, at trusselbilledet er blevet forstærket. Det er også et udtryk for, at virksomhederne er begyndt at etablere procedurer og investere i teknologi, der kan opdage hændelser,”  siger Christian Kjær og uddyber:

”Det er en uheldig udvikling, at så mange virksomheder ikke har overblik over antallet af hændelser, der påvirker deres it-sikkerhed. Flere bør bl.a. investere i at kunne overvåge og opdage uregelmæssig aktivitet i virksomhedens netværk, applikationer og data, som kan være tegn på hændelser, hvis de vil være bedre rustet til fremtidens cyber-angreb.”   


Europæiske virksomheder halter efter

I modsætning til andre regioner har europæiske virksomheder skåret ned på it-sikkerhedsinvesteringer, der er faldet med 3 procent det seneste år. Samtidig er de gennemsnitlige økonomiske tab i forbindelse med it kriminalitet-steget med hele 28 procent.

”Man kan ikke bekæmpe morgendagens trusler med gårsdagens strategier. Trusselsbilledet er stadig mere komplekst, og det ændrer sig hele tiden. Hvis virksomhederne ikke er på højde med den udvikling, bliver det en meget ulige kamp, der i sidste ende kan koste virksomhederne dyrt,” slutter Christian Kjær.

Læs hovedkonklusionerne fra rapporten her

Læs hele rapporten her