Flere elitestuderende skal vælge et topuniversitet i udlandet

Under hver femte studerende fra årgang 2011/12 er rejst til udlandet for at studere. Det er for få, og flere af de allerdygtigste skal prøve kræfter med de udenlandske top-universiteter. Det mener de unge ildsjæle bag Nordic Study Abroad Conference og PwC, der åbner dørene den 14. september 2013 for 7 top-universiteter fra udlandet og 200 nordiske studerende.

En konference målrettet elitestuderende, Nordic Study Abroad Conference (NSAC), skal få flere elitestuderende til at satse på udlandet. I alt 200 særligt udvalgte elitestuderende besøger konferencen, der får opbakning fra hovedsponsoren PwC.

Udenlandske topuniversiteter bejler til nordiske talenter

De nordiske elitestuderende er efterspurgte på de allerbedste universiteter i hele verden. I år deltager hele otte udenlandske topuniversiteter på konferencen for at tiltrække de dygtige studerende fra hele Norden. Alt for få af dem satser nemlig på udlandet.

Vi har en ambition om, at flere elitestuderende fra hele norden realiserer deres drøm om at studere på et topuniversitet i udlandet. Vi ved, at de udenlandske universiteter vil tage imod nordiske studerende med kyshånd, da vi er en eftertragtet gruppe, hvor det akademiske niveau er højt,” udtaler Katharine Bendt, Co-President hos NSAC og fortsætter:

Et ophold på et topuniversitet er guld værd for de studerende, da det åbner mange døre i deres fremtidige karriere. Derfor ærgrer det os, at der ikke er flere unge, som satser på at dygtiggøre sig på et udenlandsk topuniversitet.

Opbakning fra erhvervslivet

PwC har for andet år i træk valgt at sponsorere og lægge lokaler til Nordic Study Abroad Conference, da man her oplever, at et studieophold i udlandet udvikler unge talenter og skaber stor værdi for deres videre karriereudvikling

I PwC har vi et særligt fokus på talentudvikling og opmuntrer blandt andet vores talenter til at udvide deres karriere ikke kun på tværs af vores forskellige forretningsområder, men også på tværs af landegrænser. Vi ønsker derfor at støtte op om den udvikling, som talenterne opnår ved et udlandsophold,” fortæller Susanne Funder, der er partner og HR-direktør i PwC, og fortsætter:

På mange måder er partnerskabet om konferencen en direkte forlængelse af vores egen talentstrategi, og vi er glade for at møde de mange talentfulde studerende hvert år i september. For når vi rekrutterer nye medarbejdere, er sådan et ophold klart et plus."

Skræddersyet konference

På konferencen får de unge elitestuderende lejlighed til at udveksle erfaringer og møde repræsentanter fra nogle af de allerbedste universiteter i verden. I år har arrangørerne på forhånd sørget for at matche de studerende og indlægsholderne, så alle får mest muligt gavn af konferencen.

Vi har set nærmere på hver enkelt deltagers interessefelt og sørger på forhånd for, at de studerende deltager i de helt rigtige ’break out sessions’, der bliver afholdt i løbet af konferencen. På den måde håber vi på at optimere dagen for alle,” slutter Katharine Bendt fra NSAC.

Fakta

Disse universiteter deltager i NSAC
University of Cambridge
King's College London
University College London
Bocconi University
Victoria University of Wellington
Columbia University
New York University Abu Dhabi School of Oriental and African Studies