PwC har ikke brudt loven

10.09.2012 - DR bringer i dag en række oplysninger i forbindelse med sagen om Gate Gourmet og PwC’s ansvar som revisor. 

I den forbindelse udtaler direktør for revisionsforretningen Mikael Sørensen: ”Vi tager på det kraftigste afstand fra det, der konkluderes i DR’s medier, om at vi skulle have brudt loven.”

DR henviser til en opgørelse vedrørende afgiftsfri salg af øl, vin og spiritus, der i øvrigt ikke har forbindelse til den omtalte svindelsag, som Amanda Jacobsen har erkendt sig skyldig i. Mikael Sørensen udtaler: ”Vi er helt uenige og kan på ingen måde acceptere den journalistiske konklusion om, at PwC har medvirket til at tilbageholde oplysninger fra Skat, hvilket der heller ikke er belæg for i den citerede mail. Hovedkonklusionen i mailen er, at PwC netop påpeger, at der hurtigst muligt bør tages kontakt til Skat.”

Endelig ønsker vi at nuancere DR’s formulering om, at PwC ikke har ønsket at udtale sig. PwC står naturligvis til rådighed for pressen for at besvare spørgsmål, men da der er tale om kundeinterne forhold, er vi som revisorer underlagt tavshedspligt, hvorfor det på en række områder ikke er muligt for os at udtale os. DR har ikke bedt om PwC’s kommentarer til de seneste påstande, som DR fremhæver, men har alene bedt os om at udtale os i generelle vendinger om revisors rolle i forbindelse med besvigelser. Dette tilbud afslog vi.

 

Kontakt
Mikael Sørensen, PwC, 
Telefon 3945 9102 / 4011 4219, 
Mail: mhs@pwc.dk