Hvem løber med en Oscar?

Mange er spændte på årets Oscarfest, hvor der er i år er hele 3 danske nominerede film. Hele verden gætter med og analyserer på filmenes chancer for at vinde, men faktisk er der kun 2 mennesker i hele verden, der på forhånd kender navnene på årets Oscar-vindere.

Den 2. marts 2014 udløses spændingen til årets Oscarfest, men indtil da gætter og analyserer mange på de nominerede films chancer for at vinde.

På listen blandt de nominerede er tre danske bidrag: Thomas Vinterbergs 'Jagten' er nomineret som årets bedste udenlandske film, Joshua Oppenheimers’ 'The Act of Killing' som bedste dokumentar og 'Helium' af Anders Walther som bedste kortfilm.

Hemmelig Oscar- gruppe

Der er dog kun 2 mennesker i verden, der kender navnene på Oscarvinderne på forhånd. Det er Brian Cullinan og Rick Rosas, som i år udgør gruppen af PwC-partnere, der i årtier har sikret verdens mest berømte og bedst bevarede hemmelighed. Jobbet kræver såvel præcision som høj diskretion.

Faktisk er det i år 80. gang, at PwC har rollen med at føre tilsyn med afstemningsproceduren. For Brian Cullinan er det første gang, han er med i Oscar-gruppen, mens Rick Rosa har været med siden 2001.  I alle de 80 år PwC har haft opgaven, er det lykkes at hemmeligholde resultaterne helt indtil uddelingen.

"Det er en stor ære at kunne slutte sig til denne eksklusive gruppe af PwC-partnere, der har fået overdraget jobbet 80 år i træk," udtaler Brian Cullinan. "Jeg er stolt - og meget glade for – at kunne fortsætte traditionen med Rick og ser frem til at tjene the Oscar Academy i de kommende år."

PwC’s mangeårige system indebærer en nøjagtig optælling af hver enkelt afstemning på et skjult sted. Den hemmelige adresse er med til at opretholde den yderste grad af fortrolighed, nøjagtighed og objektivitet. Cullinan og Rosas leder et sammentømret team bestående af revisorer, der bruger den samme optællingsmetode, som de har brugt i årtier.