Nordisk Chair of the Year

Niels Jacobsen fra LEGO blev nordisk bestyrelsesformand 2013

I 2008 kom krisen, og mange virksomheder led store tab. Det gjaldt dog ikke LEGO, der har haft en kolossal udvikling i kriseårene. Det skyldes ikke mindst Niels Jacobsen, der satte sig i stolen som formand i 2008. Niels Jacobsen er netop blevet kåret som nordisk bestyrelsesformand 2013.

Den fornemme pris som nordisk bestyrelsesformand modtager Niels Jacobsen, efter han i november sidste år blev hædret med PwC’s og Styreinformasjon’s pris som Årets Bestyrelsesformand i Danmark.

Prisen som nordisk bestyrelsesformand 2013 blev overrakt af statssekretær Dilek Ayhan og Industri fiskeriministeriet i Haavind.

Nummer 2 i verden

LEGO har formået at udvikle og lancere produkter, som børn verden over har sat øverst på deres ønskesedler. Og LEGO indtager nu positionen som den 2. største legetøjsproducent i verden.

I sin tid som bestyrelsesformand har Niels Jacobsen været med til at løfte virksomhedens omsætning fra 9,5 mia. kr. i 2008 til 23,4 mia. kr. i 2012. I samme periode er det primære resultat i LEGO steget fra 2,1 mia. kr. til knap 8 mia. kr.

For yderligere information kontakt Malene Billund på mobil 51332378.

Læs mere om Chair of the Year her 

Fakta:

Den nordiske jury var:
Carina Markow, Folksam AB, Sverige
Marina Vahtola, Caress Group, Finland
Brian Christiansen, PwC, Danmark
Gunnar Eckbo jury, Norge

Jurymedlemmer kan ikke stemme for deres egen nationale kandidat.

Tidligere års vindere:

2009 Risto Siilasmaa, F-Secure, nu formand for Nokia
2010 Carl Bennet, Industry Builder Getinge AB
2011 Michael Pram Rasmussen, A.P. Møller-Mærsk
2012 Inge K Hansen, Mutual Insurance