Niels Jacobsen kåret som Årets Bestyrelsesformand

Bestyrelsesformand for LEGO Niels Jacobsen bliver nu hædret for sin imponerende indsats, som har været med til at føre LEGO til en af de største danske erhvervssucceser de senere år. Han har netop modtaget PwC’s og Styreinformasjon’s pris som Årets Bestyrelsesformand i Danmark.

"PwC står bag prisen som Årets Bestyrelsesformand, fordi vi gerne vil hædre de dygtigste erhvervsfolk til inspiration for andre erhvervsledere og virksomheder. Vi ønsker Niels Jacobsen tillykke med prisen," udtaler Mogens Nørgaard Mogensen, Senior Partner og adm. direktør i PwC i forbindelse med kåringen.

Prisen som Årets Bestyrelsesformand 2013 blev overrakt af sidste års prismodtager Lars Nørby Johansen, som i år også er medlem af juryen. Han fremhævede bl.a. de imponerende resultater, som LEGO har skabt, siden Niels Jacobsen satte sig i spidsen for LEGO's bestyrelse i 2008.

I sin tid som bestyrelsesformand har Niels Jacobsen været med til at løfte virksomhedens omsætning fra 9,5 mia. kr. i 2008 til 23,4 mia. kr. i 2012. I samme periode er det primære resultat i LEGO steget fra 2,1 mia. kr. til knap 8 mia. kr.

LEGO er på baggrund af sin succes strøget ind som nummer to på markedet for legetøj, kun overgået af amerikanske Mattel. Det skete i forbindelse med offentliggørelsen af halvårsresultatet for 2013 på knap 2,4 mia. kroner efter skat, som er en fremgang på 13 procent i forhold til sidste års halvårsregnskab.

Foruden sin post som bestyrelsesformand for LEGO er Niels Jacobsen adm. direktør for høreapparatvirksomheden William Demant Holding A/S, næstformand i bestyrelsen hos A.P. Møller – Mærsk og næstformand hos KIRKBI A/S samt formand for bestyrelsen hos islandske Össur hf, der fremstiller ikke-kirurgisk ortopædi.

Fakta om Årets Bestyrelsesformand

PwC afholder kåringen af Årets Bestyrelsesformand 2013 for 7. år i træk.

De tidligere vindere er Lars Nørby Johansen, bestyrelsesformand for Falck A/S (2012), Michael Pram Rasmussen, bestyrelsesformand for A.P. Møller-Mærsk (2011), Povl Krogsgaard-Larsen, bestyrelsesformand for Carlsberg (2010), Fritz Schur, bestyrelsesformand for DONG Energy (2009), Anders Knutsen, bestyrelsesformand for Danisco A/S (2008), Mads Øvlisen, bestyrelsesformand for LEGO (2007).

Årets bestyrelsesformand vælges på baggrund af 12 kriterier, som bl.a. omfatter minimum 2 år som bestyrelsesformand, overskud, soliditet, godt omdømme for virksomheden og som bestyrelsesformand m.v.

Dokumentationen for tildeling af prisen er fremskaffet fra årsrapporter og spørgeskema til bestyrelsesmedlemmerne.