Ny teknologi baner vejen for pharma og life science-virksomheder

Teknologien vil transformere sektoren, og vejen mod de bedste resultater er innovation, mener topledere fra pharma og life science-virksomheder. De har desuden fokus på regulering, demografi og indkomstforskydninger, der også er med til at reformere industrien. Det viser PwC’s Global CEO Survey 2014, hvor 119 CEO’er fra pharma- og life science-industrien har deltaget.

Topledere fra pharma- og life science-virksomheder er ifølge PwC’s CEO Survey meget overbeviste om, at teknologiens drastiske udvikling vil transformere deres forretning inden for de næste 5 år. De er samtidig bevidste om, at demografi vil komme til at have stor betydning for virksomheder i fremtiden. 72 % ser dette som en tendens, der vil ændre industriens natur.

”Den aldrende befolkning skaber både massive udfordringer og muligheder i hele verden. Udfordringerne består i, hvem der skal betale for al den velfærd, når så stor en del af befolkningen bliver ældre og ældre,” siger Torben Jensen, partner i PwC ekspert i pharma- og life science-industrien, og fortsætter:

”På den anden side opstår der også en mulighed for at udnytte den store efterspørgsel på bl.a. medikamenter, der følger, i takt med at der bliver stadig flere ældre.”

På forkant med de teknologiske forandringer

Kun cirka en tredjedel af industriens topledere er bekymrede for, om de teknologiske forandringer vil have en negativ effekt på væksten. Her adskiller de sig fra den resterende undersøgelse, hvor næsten 50 % af de adspurgte ser dette som en udfordring.

”Undersøgelsen viser, at toplederne allerede er i gang med at transformere deres R&D-afdeling, så den er klar til at håndtere de kommende ændringer,” forklarer Torben Jensen og henviser til, at 38 % siger, at de har udført eller er i gang med et program, der skal være med til at ændre deres innovations- og R&D-strategier.

Det samme antal mener, at de er parat til at klare udfordringen. De er dog ikke så skråsikre, når det kommer til deres evne til at få udbytte ud af deres opdagelser. 64 % er delvist eller ekstremt bekymrede for om manglende evne til at beskytte intellektuel ejendom vil hæmme væksten.

”Pharma- og life science-industrien er stærkt præget af regulering, og næsten halvdelen af toplederne er meget bekymrede for, om overregulering vil sætte en stopper for væksten. 72 % mener dog også, at deres produktion og/eller servicestandarder er blevet forbedret over de seneste 12 måneder på grund af regulering,” fortæller Torben Jensen.

Korruption og bestikkelse bekymrer

Industrien tager sikkerhed meget seriøst. Mange af toplederne er enige i, at det er vigtigt for dem at sikre integriteten i deres supply chain. I den forbindelse er de også meget bekymrede for, hvilken betydning korruption og bestikkelse vil komme til at have for den fremtidige vækst.

Talenterne er på plads

Omkring halvdelen af industrilederne udtrykker bekymring over udbuddet af nøglekompetencer indenfor deres felt, hvilket er en langt mindre procentdel sammenlignet med survey’ens overordnede resultater. Endnu færre af industrilederne er bekymrede for stigninger i lønomkostningerne på vækstmarkeder.

”Det kan skyldes, at mange allerede er gået i gang med at omlægge deres talentstrategi til at fokuserer på fremtidens hovedtendenser,” siger Torben Jensen og peger på, at 43 % af toplederne siger, at de allerede er begyndt eller har færdiggjort et forandringsprogram.

Læs "Key findings in the pharmaceuticals and life sciences industry" her