De ved, hvem Oscar-vinderne er

København, 20. februar 2013 – Brad Oltmanns og Rick Rosas. Det er navnene på de eneste to mennesker i verden, der kender resultaterne af Oscar-uddelingen inden de offentliggøres den 24. februar 2013 i Hollywood. Oltmanns og Rosas repræsenterer revisions- skatte og rådgivningsfirmaet PwC, der for 79. år i træk sørger for, at Oscar afstemningen forløber efter bogen. Et job, der kræver præcision og høj diskretion – og som får de to revisorers arbejde til at minde om scenerne fra en agentfilm.

Hemmelige kufferter og topsikrede ruter

De to betroede revisorer fra PwC arbejder fra en hemmelig adresse for at fastholde den objektivitet og fortrolighed, det kræves, når stemmerne til filmverdens mest præstigefyldte pris skal gøres op. Aldrig i det 79 år gamle samarbejde mellem PwC og Akademiet har der været en sikkerhedsbrist. Derfor forbliver fordelingen af Oscar statuetterne også en hemmelighed i år helt frem til uddelingen den 24. februar.

Fra den hemmelige adresse fragter Oltmanns og Rosas resultaterne i to sorte kufferter. De to revisorer kører ad to forskellige ukendte veje ned til Oscar-uddelingen hvor den røde løber venter. Under hele showet i Hollywood er det de samme to repræsentanter fra PwC, der bag kulissen udleverer kuverterne med resultaterne til stjernerne, som skal overrække statuetterne. Som en sidste sikkerhed memorerer Oltmanns og Rosas vindernavnene til samtlige priser for at sikre, at alt går til, som det skal.

At være en del af Oscar afstemningsprocessen er en af de mest spændende oplevelser jeg har haft i min karriere. År efter år er vi med til at videreføre PwC’s håndværk, som i høj grad består af præcision og sikkerhed,” udtaler Brad Oltmanns, partner i PwC og leder af PwC’s Oscar afstemningshold.