Revisorer på den røde løber: 77 år med Hollywoods største hemmelighed

PwC har stået i spidsen for optællingen til Academy Awards® Oscar-afstemningen siden 1934. Her løftes sløret for proceduren samt de sjældent kendte detaljer.
 

23. februar 2011 – Når Oscar-statuetterne i år skal uddeles for 83. gang vil det væ-re 77. år i træk at PwC står for afstemningsprocessen på vegne af Academy of Motion Picture Arts and Sciences (”Akademiet”). Den 2. februar udsendtes de endelige stemmesedler, og afstemningen blev afsluttet i går tirsdag den 22. februar kl. 17.00 i Californien. Resultaterne afsløres først ved den store fest i Kodak Theater i Los Angeles kl. 20.00 lokal tid, søndag den 27. februar.

Hemmelige ruter

Men inden dette kan ske, gennemføres den sikkerhedsproces, der skal til, for at hemmelighederne kan bevares. Dette indebærer procedurer, der i sig selv er af Hollywood’ske dimensioner: For at sikre størst mulig hemmeligholdelse og sikkerhed udarbejder PwC to komplette sæt kuverter med Oscar-vindernes navne, som hver af de to PwC-afstemningsledere så transporterer i hver sin kuffert til ceremonien ad to forskellige, hemmelige ruter. Som en ekstra sikkerhedsforanstaltning skal PwC’s af-stemningsledere ligeledes lære navnene på Oscar-vinderne udenad. Til selve showet bliver revisorerne bag scenen og giver hver kuvert til de personer, der præsenterer priserne, umiddelbart inden de går på scenen.

Lederne af optællingen hos PwC, de to senior-revisorer Brad Oltmanns og Rick Rosas ved PwC’s kontor i Los Angeles, vil være de eneste to personer, der kender Oscar-vindernes identitet, inden de afsløres for resten af verden. Identiteten på Oscar-modtagerne bliver holdt fuldstændig hemmeligt, indtil deres navne offentliggøres under den direkte transmission af ceremonien. I de 77 år, hvor PwC har arbejdet sammen med Akademiet, har der har aldrig været brud på sikkerheden.
 

”Opgaven med at tælle op til Oscar-uddelingen har i de 77 år kastet mange sjove historier af sig”, siger presseansvarlig Claus Fonnesbech, fra PwC i Danmark.
”At revisorerne overdrager konvolutterne til skuespillerne har f.eks. givet den udødelige udtalelse ”may I have the envelope, please”. Revisorerne kan på baggrund af denne udveksling fortælle mange anekdoter. Og at et par revisorer skulle være de rene celebrities understreges af den modtagelse de får hvert år på den røde løber”, fortæller han.
 

Samarbejdet med Akademiet

“Tillid og integritet er grundlaget for vores 77 år lange samarbejde med PwC,” udtaler præsidenten for Akademiet, Tom Sherak. “Vi ser frem til at fortsætte denne tradition med PwC som vores samarbejds-partner i forbindelse med optællingen af stemmerne i mange år fremover.”
Oltmanns og Rosas står i spidsen for en meget fåmælt gruppe af PwC-revisorer, som arbejder på projek-tet fra et hemmeligt sted. Den ekstremt omhyggelige proces har været den samme hvert år, idet PwC-teamet manuelt optæller hver enkelt afgiven stemme for at sikre det højeste niveau af nøjagtighed, objektivitet og fortrolighed.
“Vi er meget stolte over vores mangeårige samarbejde med Akademiet i forbindelse med den manuelle optælling af hver enkelt stemme til underholdningsbranchens absolut mest prestigefyldte prisuddeling, som hele verden ser frem til med stor spænding,” udtaler Brad Oltmanns, partner hos PwC og leder af Oscar-afstemningen.
Han suppleres af den anden afstemningsleder, Rick Rosas: “Vores samarbejde med Akademiet illustrerer vores mangeårige forbindelse til Hollywood og underholdnings- og mediebranchen som helhed.”

Stemmesedlerne til Oscar-nomineringerne blev udsendt til de 5.755 stemmeberettigede medlemmer af Akademiet mandag den 27. december 2010, og de nominerede blev offentliggjort tirsdag den 25. januar 2011. De endelige stemmesedler blev afsendt den 2. februar 2011, og PwC modtog de udfyldte stemmesedler retur i går tirsdag den 22. februar 2011.
 

Sjove fakta fra PwC’s 77 år i spidsen for Oscar-afstemningen

  • 450.000+: Det antal stemmer, som PwC har optalt i løbet af de 77 år
  • 2.575+: Antallet af vinderkuverter, siden kuvertsystemet blev indført i 1941
  • 1.700: Det antal mandetimer, som PwC-teamet hvert år bruger på manuel optælling og verificering af stemmerne
  • 24: Antallet af priskategorier, som skal optælles til den 83. prisuddeling på et hemmeligt sted, der kun kendes af medlemmerne af det lille afstemningsteam fra PwC
  • 7: Det antal dage, det tager at optælle stemmesedlerne til nomineringerne
  • 3: Det antal dage, det tager at optælle de endelige stemmesedler